km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Elindult Szombathely kutyabarát weboldala

Elindult Szombathely kutyabarát weboldala

Május közepén elindult Szombathely új állatvédelemmel foglalkozó weboldala, a kutyabarat.szombathely.hu. Erről tartottak online sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn és Szuhai Viktor tanácsnokok és Holler Péter, a Hatósági Osztály vezetője, olvasható a város honlapján.

 

Mint írják, Szombathely az országban elsőként kapta meg a kutyabarát település címet, miután Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2019-ben elhatározta, hogy nagyobb figyelmet szentel a felelős állattartásnak, annak Szombathely lakosaival való megismertetésével, ezzel is példát mutatva a felnövekvő nemzedéknek. Az állatvédelem, a felelős állattartás mindannyiunk közös érdeke, kutyával és kutya nélkül élőké, a városé és az ide látogatóké egyaránt. Az oldalra látogatók ezen témákkal kapcsolatban találnak információkat.


Kiemelték, hogy a felelős állattartás fontossága, az állatokkal való megfelelő bánásmód megismertetése, állat és ember együttélésének elősegítése érdekében a város nagy hangsúlyt fektetett és fektet a jövőben is arra, hogy megfelelő környezetet biztosítson a Szombathelyen élő kutyák és gazdáik számára, valamint arra, hogy minél szélesebb körben megismertesse a felelős állattartás szabályait.


A fentgiek elősegítését célzó szombathelyi program újabb lépését jelenti az új honlapnak a létrejötte is.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.