km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
Elhunyt a Markusovszky-kórház Onkoradiológiai Osztályának nyugalmazott osztályvezető főorvosa

Elhunyt a Markusovszky-kórház Onkoradiológiai Osztályának nyugalmazott osztályvezető főorvosa

Dr. Csejtei András életének 70. évében hosszú betegség után távozott.

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy dr. Csejtei András PhD, a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Onkoradiológiai Osztályának nyugalmazott osztályvezető főorvosa életének 70. évében hosszú betegség után elhunyt – írja a vaol.hu a Markusovszky-kórház Onkoradiológiai Osztályának munkatársai és a kórház menedzsmentje által írt levélre hivatkozva.

Dr. Csejtei András 1978-ban summa cum laude minősítéssel szerzett diplomát szülővárosában, a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. A későbbiekben többek között radiológiából, sugárterápiából, klinikai onkológiából szakvizsgázott, majd 1998-ban fizikusi képesítést szerzett.

Kezdetben Debrecenben, majd a nyíregyházi kórház Onkológiai Osztályán dolgozott. Anyanyelvi szinten beszélt angolul és németül, így szakmai tudását több alkalommal külföldi tanulmányutakon bővítette.

2000 márciusában családjával együtt Szombathelyre költözött, és átvette a Markusovszky-kórház újonnan felépült és átadott Onkoradiológiai Osztályának vezetését, 2001 februárjától pedig a megyei szakfelügyelő főorvosi teendőket is ellátta.

A vidéki onkológiai ellátást országos szintűvé fejlesztette, illetve nagy szerepe volt a helyi molekulárpatológiai labor felépítésében. Kiváló előadóként, egyetemi oktatóként számos előadás keretében fejezte ki a tudomány és a szakma iránti szenvedélyét.

Munkája elismeréseként 2011-ben Markusovszky Lajos Díjat kapott, majd 2014-ben az „Év orvosa”, 2015-ben tudomány és oktatás kategóriában Prima Primissima díjban részesült.

Az utolsó években komoly egészségi problémákkal küzdve, feladatát töretlenül, magas szakmai színvonalon látta el 2022. december végéig. Ezt követően fél évig még tanácsadóként segítette az osztály munkáját.

Kollégái szakmai előmenetelét, fejlődését támogatta, ehhez minden lehetőséget biztosított. Magas szintű műveltséggel, kivételes intellektuális képességekkel, jó humorérzékkel rendelkezett. Szerette a történelmet, a gasztronómiát, a különböző művészeteket, illetve utazásai során különböző kultúrák megismerésére törekedett. Ezek során szerzett tapasztalatait, élményeit szívesen megosztotta munkatársaival.

A világ szépségei felé tanúsított érzékenységét, szeretetét egyik legnagyobb szenvedélye, a régiségek iránti érdeklődése tükrözte.

Nagy hangsúlyt fektetett az osztályon dolgozók közötti jó kapcsolat kialakítására csapatépítő tréningekkel, kirándulásokkal. Igyekezett minél több élményt ajándékozni kollégáinak.

Ahogy munkatársai, úgy betegei is – akik az ország minden területéről érkeztek – elismerték hatalmas szakmai tudását. Egy, a munkában és a magánéletben egyaránt rá jellemző gondolattal búcsúzunk: „A lázadás és az újra való törekvés nem korfüggő” – búcsúztak kollégái.

 

Fotó: markusovszky.hu

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Futsal: pazar gólok, tükörsima győzelem, kiütötte a Haladás a második Kecskemétet
Felipe Conde legénysége 6-0-val intézte el legfőbb üldözőjét a felső-házi rájátszás 8. játéknapján.
Vármegyei II. osztály, északi csoport: nagy győzelmet aratott a Répcelak, a Bozsok és a Kemenesalja is hétgólos mérkőzésen diadalmaskodott
Bobán és Gércén is potyogtak a gólok: előbbi 4-4-es döntetlent játszott a Gencsapátival, míg utóbbi 3-2-es hazai sikert könyvelhetett el a Szeleste ellen. Az Alsóújlak, a Sé, valamint a Pecöl is idegenben tudott nyerni, utóbbi pedig a Sé Lukácsháza elleni sikerének köszönhetően a tabella élére állt.
A Derkovitson folytatódott a tavaszi utcatakarítási akció Szombathelyen
Ilyenkor nemcsak az útszegélyek, útpadkák, hanem a csatornák is megtisztulnak, szükség szerint újrafestik a parkolóhelyeket, és takarítás közben a fametszési és parkfenntartási munkákat is elvégzik.
Ne vigyük haza a madárfiókákat és az állatkölyköket!
Fontos dologra hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).
Vigyázat! Megint csalók élnek vissza az MNB nevével és logójával
Újabb csalási kísérletben igyekeznek csalók hitelesnek tűnni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nevével és logójával: egy most terjedő e-mailes csalásban bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rábírni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le – közölte az MNB hétfői közleményében, kiemelve hogy a jegybank nem készít és támogat víruskezelő programot sem lakossági, sem vállalati ügyfelek számára.