km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Életet menthet a biztonsági öv!

Életet menthet a biztonsági öv!

A napokban több, személyi sérüléssel járó baleset is történt Vas megyében. Egy, hétfői balesetben a sofőr – a helyszíni szemle adatai alapján – nem használta a biztonsági övét, kirepült az autóból, írja a police.hu.

Mint írják: "Egy helyi lakos 2022. december 4-én, a délutáni órákban személyautóval közlekedett Jánosházán, a Sümegi úton, amikor haladása során az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott a 8-as számú főút kereszteződésébe és összeütközött egy, ott közlekedő gépkocsival. A baleset során a jánosházai sofőr kirepült az autóból a jobb első ablakon keresztül és az úttestre esett. A helyszíni szemle adatai alapján megállapítható, hogy a jánosházai sofőr nem használta a biztonsági övét.

Az elmúlt 24 órában a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra egy, súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés.

Egy személy súlyosan megsérült abban a közlekedési balesetben, amely 2022. december 6-án, történt Sárvár térségében. Egy zalaegerszegi lakos személygépkocsival közlekedett a 8451-es számú úton a 84-es szá,ú főút felől Sótony irányába. Haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott a 84150-es számú út kereszteződésébe, ahol összeütközött egy, ott közlekedő gépkocsival. A balesetben a 84150-es úton közlekedő gépkocsi utasa súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Sárvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet!

Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használata. Egy esetlegesen bekövetkező baleset, valamint egy erős fékezés esetén megvédi a járművezetőt és az utasokat is a sérüléstől.

Indulás előtt kapcsolja be biztonsági övét és hívja fel utastársai figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat!

A biztonsági öv használata életet menthet!"

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.