km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő egy önkormányzati lakásban Szombathelyen

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő egy önkormányzati lakásban Szombathelyen

A SZOVA Zrt. munkatársai szerelték fel a készüléket a közelmúltban, miután dr. Nemény András polgármester javaslatára elfogadta a közgyűlés azt a határozatot, melynek értelmében minden olyan önkormányzati, vagy a SZOVA tulajdonában lévő szombathelyi bérlakást felszerel a város szénmonoxid-érzékelővel, ahol nyílt égésterű, gázüzemű készüléket használnak.

Időben jelzett, így életet mentett a szén-monoxid-érzékelő hétfőn délelőtt egy önkormányzati bérlakásban a szombathelyi Perintparti sétányon. A lakásban élő férfi hívta a mentőket és a tűzoltókat, miután édesanyja rosszul lett a fürdőszobában. Az asszonyt a mentők kivizsgálásra kórházba szállították – számol be a Szombathelyi Televízió.

Az a szén-monoxid érzékelő jelzett az első emeleti lakásban, amit a SZOVA Zrt. munkatársai szereltek fel a közelmúltban – ezt már dr. Nemény András polgármester írta Facebook-odalán.

Vélhetően a fürdőszobában működő átfolyós vízmelegítő okozhatta a bajt, a bojlert a SZOVA haladéktalanul lecserélteti.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, minden önkormányzati bérlakást ellátnak szén-monoxid-érzékelővel, és a lakossági beszerzéseket is támogatják 15 ezer forintig – ezzel a lehetőséggel már több mint ezren éltek.

Ne feledje, valamennyi szombathelyinek segítünk! Ha még nem élt a lehetőséggel, akkor családja és személyes biztonsága érdekében kérem, vásároljon Ön is szén-monoxid érzékelőt! Válasszon ki egy szén-monoxid érzékelőt a www.katasztrofavedelem.hu oldalon ajánlottak közül. Vásárolja meg a szén-monoxid érzékelőt, kérjen róla számlát a saját nevére. A vásárlásról kiállított számlával fáradjon be a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatára, ahol egy kérelem kitöltésével igényelheti a maximum 15 000 Ft-os támogatást. További részletekről érdeklődjön a 06-94-520-339/318/324 vagy 157-es telefonszámokon

– tette hozzá a polgármester.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.