km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Elemlámpás bátorságpróba a magasban

Elemlámpás bátorságpróba a magasban

Elemlámpás bátorságpróbára hívták a Víztoronyba a víz világnapja alkalmából az érdeklődőket. A turisztikai szezon nyitányaként az Agora Savaria másodszor rendezte meg az eseményt, amelyen előzetes regisztrációval lehetett részt venni. A létszám hamar betelt: 60-an csodálhatták meg a várost madártávlatból.

 

Látogatók róhatták a víztorony lépcsőit a víz világnapja alkalmából a legszebb panorámáért, amit a város közepéből látni lehet.


Kiss Andrea, az AGORA Savaria Kft. közművelődési igazgatója az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy a Víztoronyban, amikor elemlámpás bejárást terveznek, az emberek kíváncsiak arra, hogy a világ, Szombathely, nemcsak a nappali, hanem az éjszakai fényekben hogyan úszik. Ritkán adódik meg a szombathelyiek számára ez az élmény, ugyanis a Víztorony hatkor általában bezár.


Az elemlámpás toronylátogatás viszont hatkor vette kezdetét. A tavalyi évben debütált a program, számos pozitív visszajelzéssel. Ezt erősíti, hogy a regisztrációnál ötszörös túljelentkezés volt. 20 percenként egyszerre 10-10 fő juthatott fel. Nagy volt a sor. Nemcsak helyieket vonzotta a látványosság, Sárvárról is érkeztek látogatók. 


Az első csoport pont a sötétedés folyamatát kísérhette végig. Betekinthettek a kiállítótérben lévő Víz világnapja alkalmából nyílt kiállításra, a kilátóba és víztérbe, mely most üresen állt. A programnak ebben az évben is sikere volt.


Aki lemaradt a Víz világnapi elemlámpás panoráma sétáról nem marad ki végleg az élményből, hiszen idén még két alkalommal megismétlik az eseményt.

 

Fotó: Nemes Judit/Víztorony Szombathely

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!
Megyei I. osztály: a Vasváré a nap egyetlen hazai győzelme
A Rábapaty a Csepreg, a Király SE a Táplánszentkereszt, míg a Szentgotthárd a Bük otthonából távozott három ponttal.