km/óra
  2023.06.07., szerda  •  Róbert napja
Dacia

El a kezekkel a kultúrától! El a kezekkel Jordán Tamástól! - az MSZP közleménye

AZ MSZP sajtóközleményt adott ki annak kapcsán, hogy a fideszes képviselők nem szavazták meg Jordán Tamás díszpolgári címét.

Azok után, hogy példátlan módon megpróbálta betiltani a szombathelyi Fidesz a Weöres Sándor Színház karneváli előadását, ismételten, sokadszorra bizonyította, hogy semmitől sem riadnak vissza, ha a szabad színjátszásról, ha a nekik nem tetsző vélemények eltiprásáról van szó.


A tegnapi napon a Közgyűlés Szombathely Díszpolgára címet adományozta Jordán Tamás színházigazgató úrnak. A fideszes képviselők nem szavazták meg a cím odaítélését. Dr. Kecskés László képviselő hosszasan kifejtette, hogy miért nem érdemli meg Jordán Tamás a díszpolgári címet. Több fideszes képviselő is közölte, hogy amennyiben többségük lesz a választásokon, abban az esetben visszavonják Jordán Tamás díszpolgári címét.


Balázsy Péter a Fidesz polgármesterjelöltje természetesen ismét nem nyilatkozott a kérdésben! Ismételten nem tartotta fontosnak, hogy a szombathelyiek megismerhessék a véleményét!


Üzenjük Balázsy Péternek, hogy meg fogjuk védeni Jordán Tamást!


Üzenjük Balázsy Péternek, hogy elég volt egy szombathelyi embert hátba szúrnia!


Nem fogjuk tűrni, hogy ismét becsületes munkában megőszült, tisztességes embereket alázzon meg!


Üzenjük Balázsy Péternek, hogy az időseket és a hagyományainkat tisztelni kell!


Követeljük, hogy nyilatkozzon arról, hogy ha teheti, megvonja-e vagy sem a díszpolgári címet Jordán Tamástól!


MSZP Szombathely

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
legfrissebbek
A kalapácsvető Halász Bence ötödik lett Bydgoszczban
A kalapácsvető Halász Bence az ötödik helyen végzett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség második számú, WA Continental Tour Gold nevű versenysorozatának lengyelországi állomásán, Bydgoszczban.
Hatalmas eső zúdult rövid idő alatt Acsádra
Ma sem kímélte az időjárás megyénket, több helyen kiadós záporok, zivatarok alakultak ki. Olyan mennyiségű csapadék hullott rövid idő alatt Acsádra, hogy a víz lett az úr. Salköveskútra is sok csapadék zúdult.
Földrengés volt Románia nyugati részén, a magyar határ közelében
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében – közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Asztalos bizonyítványt hamisíttatott magának egy sárvári férfi
A Sárvári Járási Ügyészség felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.