km/óra
  2023.02.07., kedd  •  Tódor, Rómeó napja
Együtt, közösen tisztították meg az oladi lakótelepet

Együtt, közösen tisztították meg az oladi lakótelepet

Vigyázzunk együtt Szombathelyre! - ez a mottója annak az önkéntes szemétszedési akciónak, amelynek hétvégi állomása az oladi lakótelep volt. Szombaton délelőtt közel tucatnyi zsák szemetet szedtek össze a környékbeliek.

 

A zsákokat és a munkához szükséges kesztyűket a várostól kapták az önkéntesek, akik több kupac szemetet gyűjtöttek a szombati “Vigyázzunk együtt Oladra, Szombathelyre! elnevezésű akcióban. A lakótelepen rendszeresen szerveznek szemétszedést, ezt most az “Olad, a mi otthonunk” közösségi oldalon, illetve a szombathely.hu-n hirdették meg.


Dr. Horváth Attila alpolgármester elmondta, hogy az iskola és a Kiserdő, ami eddig a legfertőzöttebb volt szeméttel, az idei évben nagyon tiszta volt. Viszont nem kellett aggódniuk, hogy munka nélkül maradnak, mert találtak máshol olyan helyeket, ahol sok szemetet kellett összegyűjteniük. 
Most az üzletek, vendéglátóhelyek környezetében talált inkább hulladékot a csoport, az akcióban több képviselő is részt vett.


Dr. László Győző alpolgármester szerint is nagyon fontos, hogy ténylegesen Vigyázzunk együtt Szombathelyre!, ami a program elnevezése is. Azért érkezett Oladra, a lakótelepre, hogy segítsen egy kicsit szebbé tenni a környezetüket. 


Horváth Gábor önkormányzati képviselő hozzátette, hogy 2010 és 2014 között a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának volt külső delegáltja, és akkor kezdődött a Te szedd! akció. Akkor is részt vett benne, mivel mindig szívügyének tartotta a Szombathely köztisztaságára irányuló programokat. 


Öt civil szervezet képviselői is gyűjtötték a szemetet, köztük a három éve alakult Nyugalom Szigete nyugdíjas klub tagjai: rendszeres programjuk a természetbarát közösségi munka. 


Az összefogás közösségépítő erő is - ezt hangsúlyozta Hegedűs László, az Olad Városrészért Egyesület elnöke, majd hozzátette:  a program összekapcsolja a generációkat, azt érzik az emberek ,hogy ezért a lakótelepért, a lakóhelyükért tenni kell. Egyébként ez a mottójuk is, hogy nem lehet addig kérni a várostól, a közösségtől semmit se, amíg ők nem tesznek a közösségért. 


Az önkéntesek elmondták, hogy nagyon sok maszkot, elszórt törlőkendőt találtak a környéken. Csökkent viszont az eldobott PET-palackok mennyisége. 

 

Fotó: Dr. László Győző Facebook-oldala

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Az örömé és a táncé volt a főszerep: horvát bál az Agorában
Szombat este az Agora Művelődési és Sportházban tartotta a vas megyei horvát közösség hagyományos bálját.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
legfrissebbek
Futsal: már az első félidőben eldöntötte a DEAC elleni mérkőzést a Haladás
A zöld-fehér alakulat ugyan a 2. percben hátrányba került, erre azonban még a szünet előtt 5 góllal tudott válaszolni, s végül 6-2-es győzelemmel térhet haza.
Kiss Norbert: négy EB-cím után is új célok, tervek viszik előre
2014, 2015, valamint 2021 után a tavalyi esztendőben is megnyerte a kamion Európa-bajnokságot, amivel már négyszeres győztesnek mondhatja magát, a szakági örökrangsorban pedig csupán a német Jochen Hahn előzi meg. A szombathelyi Kiss Norberttel az előző idény legfontosabb momentumairól, az idei várakozásokról, de a kamionsport jövőjéről is beszélgettünk.
A Savaria InterCity mozdonyának áramszedője letört, nem közlekednek a vonatok Budaörs és Kelenföld
A Szombathelyről a Keleti pályaudvarra tartó Savaria InterCity mozdonyának áramszedője Budaörsnél letört, a felsővezeték is megrongálódott. Az állomásra ekkor érkező, a Keleti pályaudvarról Salzburgba 17:40-kor induló railjet mozdonyának szélvédője betörött. Mindkét vonat Budaörsnél vesztegel, olvasható a MÁV Facebook-oldalán.
Disznóvágáshoz használt eszközöket lopott el Vasegerszegről
A legjobbak között a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum
Megjelent az IKK 2023-as technikumi rangsora, melyen előkelő, harmadik helyen végzett a Vas Megyei SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum. Több vasi iskola is fent van a 100-as listán.