km/óra
  2020.10.25., vasárnap  •  Blanka, Bianka napja
Együtt, közösen tisztították meg az oladi lakótelepet

Együtt, közösen tisztították meg az oladi lakótelepet

Vigyázzunk együtt Szombathelyre! - ez a mottója annak az önkéntes szemétszedési akciónak, amelynek hétvégi állomása az oladi lakótelep volt. Szombaton délelőtt közel tucatnyi zsák szemetet szedtek össze a környékbeliek.

 

A zsákokat és a munkához szükséges kesztyűket a várostól kapták az önkéntesek, akik több kupac szemetet gyűjtöttek a szombati “Vigyázzunk együtt Oladra, Szombathelyre! elnevezésű akcióban. A lakótelepen rendszeresen szerveznek szemétszedést, ezt most az “Olad, a mi otthonunk” közösségi oldalon, illetve a szombathely.hu-n hirdették meg.


Dr. Horváth Attila alpolgármester elmondta, hogy az iskola és a Kiserdő, ami eddig a legfertőzöttebb volt szeméttel, az idei évben nagyon tiszta volt. Viszont nem kellett aggódniuk, hogy munka nélkül maradnak, mert találtak máshol olyan helyeket, ahol sok szemetet kellett összegyűjteniük. 
Most az üzletek, vendéglátóhelyek környezetében talált inkább hulladékot a csoport, az akcióban több képviselő is részt vett.


Dr. László Győző alpolgármester szerint is nagyon fontos, hogy ténylegesen Vigyázzunk együtt Szombathelyre!, ami a program elnevezése is. Azért érkezett Oladra, a lakótelepre, hogy segítsen egy kicsit szebbé tenni a környezetüket. 


Horváth Gábor önkormányzati képviselő hozzátette, hogy 2010 és 2014 között a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának volt külső delegáltja, és akkor kezdődött a Te szedd! akció. Akkor is részt vett benne, mivel mindig szívügyének tartotta a Szombathely köztisztaságára irányuló programokat. 


Öt civil szervezet képviselői is gyűjtötték a szemetet, köztük a három éve alakult Nyugalom Szigete nyugdíjas klub tagjai: rendszeres programjuk a természetbarát közösségi munka. 


Az összefogás közösségépítő erő is - ezt hangsúlyozta Hegedűs László, az Olad Városrészért Egyesület elnöke, majd hozzátette:  a program összekapcsolja a generációkat, azt érzik az emberek ,hogy ezért a lakótelepért, a lakóhelyükért tenni kell. Egyébként ez a mottójuk is, hogy nem lehet addig kérni a várostól, a közösségtől semmit se, amíg ők nem tesznek a közösségért. 


Az önkéntesek elmondták, hogy nagyon sok maszkot, elszórt törlőkendőt találtak a környéken. Csökkent viszont az eldobott PET-palackok mennyisége. 

 

Fotó: Dr. László Győző Facebook-oldala

kapcsolódó cikkek
Közgyűlés után: parkolási rendelet és köztisztasági program
Közgyűlés után: parkolási rendelet és köztisztasági program
A legfontosabb ügyeket értékelték a frakciók a közgyűlést követő sajtótájékoztatón pénteken délelőtt. Szó esett többek között a parkolási rendeletről, az új köztisztasági programról és a zanati kerékpárútról is. A vélemények eltérőek voltak.
kapcsolódó cikkek
Közgyűlés után: parkolási rendelet és köztisztasági program
Közgyűlés után: parkolási rendelet és köztisztasági program
A legfontosabb ügyeket értékelték a frakciók a közgyűlést követő sajtótájékoztatón pénteken délelőtt. Szó esett többek között a parkolási rendeletről, az új köztisztasági programról és a zanati kerékpárútról is. A vélemények eltérőek voltak.
Savaria Fórum 29. évfolyam különszám - 2020.10.23.
Savaria Fórum 29. évfolyam különszám - 2020.10.23.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Gazdátlan betegek, ellátási zavarok várhatók
Elfogadhatatlan az orvosok és egészségügyi dolgozók számára a jogviszonyról szóló törvény. A kivezénylés, a választási kötelezettség állami- és magánellátás között lehetetlen helyzetbe hozza az orvosokat, a szakdolgozók jelentős részét, és ez által a betegeket is. Megkérdeztük egy orvos véleményét a témáról, aki negyven éve praktizál egy nyugat-magyarországi kórházban.
Egy halott a gyöngyösfalui kalandparkban, kidőlt fa rántotta el a drótkötélpályát
A 112press információi szerint egy ember meghalt, egy pedig megsérült, amikor kidőlt egy fa a Vas megyei Gyöngyösfalu kalandparkjában.
Operatív törzs: korlátozás nélkül lehet menni vásárolni Ausztriába, hazatérés után azonban karantén jár
Az egy hónapja életbe lépett járványügyi készültségi időszak során 1542 rendőri intézkedésre volt szükség a védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese szerdán online sajtótájékoztatón.
Az orvosok többlépcsős béremeléséről döntött a parlament
Az orvosok jelentős mértékű, jövőre induló, többlépcsős béremeléséről döntött kedden az Országgyűlés.
Megduplázzák az orvosok bérét, kivezetik a hálapénzt
Elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született.
legfrissebbek
Új tulajdonosa van Savaria Szállónak: kilenc hónap után kifizette az ajánlattevő a 470 milliós vételárat
Kicsengette Krosnow Property Kft. a Nagyszálló vételárát, a cég tulajdonjogát be is jegyezték: ezzel előrelépés megtörtént az ikonikus, de nagyon rossz állapotban lévő szálloda régóta húzódó ügyében. A dolognak azért van pár szépséghibája, egyebek mellett az, hogy a várossal hónapokig nem állt szóba a felszámoló. 
Ipkovich György: amikor egyszemélyes volt a frakció
Önkormányzati képviselő, egyszemélyes frakció, polgármester, országgyűlési képviselő, bizottsági elnök – dr. Ipkovich György az elmúlt harmincból huszonnyolc éven át dolgozott közvetlenül a szombathelyiek érdekében.
A csereként beállt Tóth Barna szállította a Haladás győzelmét Kazincbarcikán
A vendégek fölénye és a rengeteg próbálkozás a 88. percben érett góllá, a hajrában pedig már nem volt válasza a Kazincbarcikának.
Súlyosan megsérült a Kawasaki motorral árokba sodródó motoros Zsédenynél
A 84-es főúton, Zsédeny és Hegyfalu között történt a baleset. A motoros férfiért mentőhelikopter érkezett.
Bérgyilkos végzett az orosz Forma 1-es pilóta apjával
Bérgyilkos orvlövész végzett szombaton Alekszandr Petrov vállalkozóval, a viborgi járási képviselőtestület tagjával, Vitalij Petrov első orosz Forma 1-es pilóta apjával.