km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Együtt, közösen tisztították meg az oladi lakótelepet

Együtt, közösen tisztították meg az oladi lakótelepet

Vigyázzunk együtt Szombathelyre! - ez a mottója annak az önkéntes szemétszedési akciónak, amelynek hétvégi állomása az oladi lakótelep volt. Szombaton délelőtt közel tucatnyi zsák szemetet szedtek össze a környékbeliek.

 

A zsákokat és a munkához szükséges kesztyűket a várostól kapták az önkéntesek, akik több kupac szemetet gyűjtöttek a szombati “Vigyázzunk együtt Oladra, Szombathelyre! elnevezésű akcióban. A lakótelepen rendszeresen szerveznek szemétszedést, ezt most az “Olad, a mi otthonunk” közösségi oldalon, illetve a szombathely.hu-n hirdették meg.


Dr. Horváth Attila alpolgármester elmondta, hogy az iskola és a Kiserdő, ami eddig a legfertőzöttebb volt szeméttel, az idei évben nagyon tiszta volt. Viszont nem kellett aggódniuk, hogy munka nélkül maradnak, mert találtak máshol olyan helyeket, ahol sok szemetet kellett összegyűjteniük. 
Most az üzletek, vendéglátóhelyek környezetében talált inkább hulladékot a csoport, az akcióban több képviselő is részt vett.


Dr. László Győző alpolgármester szerint is nagyon fontos, hogy ténylegesen Vigyázzunk együtt Szombathelyre!, ami a program elnevezése is. Azért érkezett Oladra, a lakótelepre, hogy segítsen egy kicsit szebbé tenni a környezetüket. 


Horváth Gábor önkormányzati képviselő hozzátette, hogy 2010 és 2014 között a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának volt külső delegáltja, és akkor kezdődött a Te szedd! akció. Akkor is részt vett benne, mivel mindig szívügyének tartotta a Szombathely köztisztaságára irányuló programokat. 


Öt civil szervezet képviselői is gyűjtötték a szemetet, köztük a három éve alakult Nyugalom Szigete nyugdíjas klub tagjai: rendszeres programjuk a természetbarát közösségi munka. 


Az összefogás közösségépítő erő is - ezt hangsúlyozta Hegedűs László, az Olad Városrészért Egyesület elnöke, majd hozzátette:  a program összekapcsolja a generációkat, azt érzik az emberek ,hogy ezért a lakótelepért, a lakóhelyükért tenni kell. Egyébként ez a mottójuk is, hogy nem lehet addig kérni a várostól, a közösségtől semmit se, amíg ők nem tesznek a közösségért. 


Az önkéntesek elmondták, hogy nagyon sok maszkot, elszórt törlőkendőt találtak a környéken. Csökkent viszont az eldobott PET-palackok mennyisége. 

 

Fotó: Dr. László Győző Facebook-oldala

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.