km/óra
  2024.07.24., szerda  •  Kinga, Kincső napja
Egy idegen próbált meg elragadni egy hétéves kislányt az anyjától Bécsben

Egy idegen próbált meg elragadni egy hétéves kislányt az anyjától Bécsben

Félelmetes eset történt fényes nappal Bécsben: egy férfi szerda reggel hirtelen megragadott egy hétéves kislányt az utcán, és megpróbálta elvonszolni az édesanyjától (41). Egy parkőr bátor közbelépésének köszönhetően sikerült megakadályozni a gyerekrablást. A férfit, aki állítólag elmebeteg, elengedték, olvasható a Kronen Zeitung cikkében.

 

Mint írják, a 41 éves nő szerdán reggel 8.15-kor a kislányával sétált a Währinger utcán, amikor az 54 éves férfi hirtelen megragadta a kislányt és megrúgta az anyját. A nő azonban erősen fogta a lányát és hangosan segítségért kiabált. Egy parkőr felfigyelt a sikolyokra és védelmezően a nő és lánya elé állt. Ő riasztotta a rendőrséget is.


A rendőrség számára már ismert volt az elkövető


Az 54 éves osztrák férfi átadta önként az iratait a rendőröknek, de ezután elmenekült a helyszínről. A rendőröknek így könnyű volt megállapítani a férfi személyazonosságát. Mint a rendőrség közölte, az osztrák állampolgár mentális problémái miatt már benne volt a rendőrségi rendszerben. Markus Dittrich rendőrségi szóvivő szerint korábban a forgalmat akarta irányítani, illetve egy rádióval a vállán utazott, "mert az távol tartotta a rezgéseket a fejétől". A férfit már pszichiátriai intézetben is kezelték.


Az 54 éves férfi ellen feljelentést tettek. 


Illusztráció: pixabay.com
 

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.