km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Egy éves lett a szombathelyi Újrahasználati Központ

Egy éves lett a szombathelyi Újrahasználati Központ

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a SZOVA Nonprofit Zrt. Újrahasználati Központja.

Egy évvel ezelőtt, 2023. januárjában nyitott meg Szombathelyen a SZOVA Nonprofit Zrt. Újrahasználati Központja. A Vasút utca 15 szám alatt található telephelyen olyan tárgyakat adhatnak le magánemberek, amelyek számukra már szükségtelenné váltak, viszont jó állapotúak, sérülésmentesek, eredeti funkciójukat még maradéktalanul betöltik és nem aránytalanul szennyezettek. Sporteszközöket, konyhai eszközöket, könyveket, gyerekjátékokat, lakásdekorációkat, feleslegessé vált, de még biztonságosan használható eszközöket, lakberendezési tárgyakat, bútorokat egyaránt várnak a SZOVA munkatársai. Elektronikai eszközöket nem lehet leadni.

Bátran mondhatjuk, hogy a központ beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen nagyon sok látogatónk volt, mind tárgyat, eszközt leadóként, mind pedig vásárlóként

írta most Facebook-oldalán a SZOVA.

Jelképes raktározási díjért cserébe a következő tárgyak találhatók az Újrahasználati Központban:

  • lakásdekoráció (függöny, párna),
  • táska (iskolatáska, tornazsák, női táska, sporttáska,)
  • bőrönd,
  • asztal (dohányzóasztal, étkezőasztal, íróasztal),
  • szék,
  • bútor (szekrény, ágy, ülőgarnitúra, fotel),
  • sportfelszerelések (görkorcsolya, labda, teniszütő, stb),
  • rengeteg könyv
  • konyhai eszköz (edények, tányérok, poharak, bögrék, evőeszközök).

A nyitvatartási idő nem változott, kedden és csütörtökön továbbra is 16:00 és 18:00 között, szombaton pedig 8:00 és 14:00 között lehet leadni a használt, de még jó állapotú tárgyakat a Vasút utca 15. szám alatt. Bejárat a Vasút utca és a Nádasdy Ferenc utca felől is lehetséges.

 

Címlapfotó: Facebook/SZOVA Nonprofit Zrt.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.