km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Egis Körmend: Bravúros győzelem Fehérváron

Egis Körmend: Bravúros győzelem Fehérváron

A férfi kosárbajnokság 18. fordulójában a vasi együttes meglepetésre 73-82-re nyert az Aronic-Alba Fehérvár vendégeként.

A bb1.hu tudósítása szerint: A 18. forduló nyitó meccsén a két vereségből érkező Alba Fehérvár, azt a Körmendet fogadta, amely az ezt megelőző öt idegenbeli mérkőzését elveszítette. A két csapat Körmenden emlékezetes meccset játszott, akkor a piros-feketék nagy hátrányból fordítva verte az Albát.

Pongó és Philmore összjátékával kezdődött a mérkőzés, majd az irányító szép betöréssel szerzett két pontot. Mitchell 3 perc után szerezte meg az első körmendi pontokat egy triplával, sőt egy palánkos hármast is elsüllyesztett, amivel átvették a vendégek a vezetést (4-6). Decosey verte meg Mitchellt két pontért, a túloldalon Durázi maradt üresen kint és élt is a kínálkozó lehetőséggel. Omenaka zsákolt egy gyorsindítás végén, a következő támadásnál azonban odaütött DeCoseynak, az Alba légiósa mindkét büntetőt bedobta. Durázi lépett be teljesen üresen a palánk alá és zsákolt, aztán Omeneka tett fel egy ziccert Diong mellett. Egy labdaszerzés után Chambers álhatott bele egy üres triplába, amit be is dobott, Matthias Zollner így 10 pontos hátrányban kénytelen volt időt kérni (8-18). Vojvoda két büntetőjével zárkózott a Fehérvár, Durázi forgatta be Somogyit a palánk alatt, Philmore passzából Diong szerezte meg első pontjait. Durázi találta meg Cakarunt üresen, Somogyi értékesített egy középtávolit, a negyedet Vojvoda ziccere zárta. 16-22

Cakarun középtávoli dobásával indult a második negyed, Diong nagy nehezen megkaparintotta a labdát a körmendi palánk alatt, aztán a befejezés már szép volt.  Ismét a fehérvári center volt eredményes egy eurostep után és mivel Pongó Mitchell arcába dobott egy hármast, Kocsis Tamásnak időt kellett érnie (23-24). A szünet után Edwards szórt be egy triplát, Vojvoda azonnal válaszolt, sőt rádobott még egyet, amivel átvették a hazaiak a vezetést. A magyar válogatott floatere után a Körmend ismét időt kért, de Pongó hármasával folytatódott a mérkőzés (34-27). Edward ziccere szakította meg a hazai futást, Adams révén zárkózott tovább a vendég gárda. Omeneka kosara után már csak egy volt közte, Adams zsákolásával pedig már a vasiak vezettek, Ford állította meg egy kettessel, a 8-0-ás futást. DeCosey két büntetőt dobott be, Omenaka zsákolt egy óriásit, a félidő utolsó kosara Fereczhez fűződött, ami miatt előnnyel mehetett a nagyszünetre a Körmend. 38-39

Philmore találta meg okosan DeCoseyt miután beduplázták, csapattársa nem is hibázta el a hármast, Durázi lépett be ismét jó ütemben a hazai palánk alá. Decosey egy dobócsellel játszotta tisztára magát és be is dobta a tiszta középtávolit, Ferencz dudaszóra dobott be egy palánkos hármast, majd egyet a sarokból is (43-47). A játékvezetők szerint Pongó színészkedett, a technikaiért megítélt büntetőt Chambers dobta be, Cakarun eladott labdája után Vojvoda fejezte be a gyorsindítást egy 2+1-el. Edwards köszönt be középtávolról, Cakarun ütött oda Somogyinak, aki így is befejezte a ziccert, a fiatal magyar hátvéd a plusz egyet is mellé tette. Vojvoda büntetőivel átvette a vezetést az Alba, de csak ideiglenesen, köszönhetően Chambers hármasának (51-53). Ferencz maradt teljesen üresen a sarokban, természetesen büntetett, Chambers két büntetőjével hét pontra lépett meg a Körmend, Pongó hármasával jött közelebb a Fehérvár. Vojvoda zsákolt, Adams egy büntetőt dobott be, Vojvoda dobta át Ferenczet, mely a negyed utolsó kosara volt. 58-59

Vojvoda révén rögtön a záróetap elején átvette az Alba a vezetést, sőt rátett egy triplát is, DeCosey verte meg Ferenczet egy az egyben, így Kocsis Tamás időt kért (65-59). Mitchell alley-oop passzát Omenaka húzta be, Philmore forgatta meg Admaset, Ferencz dobott egy ziccert. Adams tett vissza egy támadólepattanót, Mitchell labdalopás után dobott könnyű kosarat, Matthias Zollner időt is kért (65-65). Vojvoda floaterével törte meg a rossz hazai sorozatot, Durázi egy hármassal válaszolt. Mitchell verte meg DeCoseyt, ráadásul +1 is lett belőle, Ford révén jött vissza -2-re az Alba. Chambers dobott be egy fontos hármast, két büntetőjével 1:19-cel a vége előtt 7 pontos előnyhöz jutottak a vendégek (71-78). Pongó kosarára Omenaka válaszolt, amivel eldöntötte a lényegi kérdéseket. 73-82

Arconic-Alba Fehérvár - Egis Körmend 73-82 (16-22, 22-17, 20-20, 15-23)
Bajnokság, 18. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, dr. Mészáros Balázs, Minár László Balázs (Bodrogváry Iván József)
Alba Fehérvár: Pongó Ma. 13/9, Takács Mi. -, DeCosey 13/3, Ford 4, Philmore 4 6. Csere: Somogyi 5, Vojvoda 28/9, Diong 6.
Körmend: Chambers 13/9, Mitchell 13/6, Durázi 12, Ferencz 14/9, Omenaka 12. Csere: Kiss M. -, Cakarun 4, Adams 7, Edwards 7.

(Fotó: bb1.hu)

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.