km/óra
  2023.09.23., szombat  •  Tekla napja
Egis Körmend: Bravúros győzelem Fehérváron

Egis Körmend: Bravúros győzelem Fehérváron

A férfi kosárbajnokság 18. fordulójában a vasi együttes meglepetésre 73-82-re nyert az Aronic-Alba Fehérvár vendégeként.

A bb1.hu tudósítása szerint: A 18. forduló nyitó meccsén a két vereségből érkező Alba Fehérvár, azt a Körmendet fogadta, amely az ezt megelőző öt idegenbeli mérkőzését elveszítette. A két csapat Körmenden emlékezetes meccset játszott, akkor a piros-feketék nagy hátrányból fordítva verte az Albát.

Pongó és Philmore összjátékával kezdődött a mérkőzés, majd az irányító szép betöréssel szerzett két pontot. Mitchell 3 perc után szerezte meg az első körmendi pontokat egy triplával, sőt egy palánkos hármast is elsüllyesztett, amivel átvették a vendégek a vezetést (4-6). Decosey verte meg Mitchellt két pontért, a túloldalon Durázi maradt üresen kint és élt is a kínálkozó lehetőséggel. Omenaka zsákolt egy gyorsindítás végén, a következő támadásnál azonban odaütött DeCoseynak, az Alba légiósa mindkét büntetőt bedobta. Durázi lépett be teljesen üresen a palánk alá és zsákolt, aztán Omeneka tett fel egy ziccert Diong mellett. Egy labdaszerzés után Chambers álhatott bele egy üres triplába, amit be is dobott, Matthias Zollner így 10 pontos hátrányban kénytelen volt időt kérni (8-18). Vojvoda két büntetőjével zárkózott a Fehérvár, Durázi forgatta be Somogyit a palánk alatt, Philmore passzából Diong szerezte meg első pontjait. Durázi találta meg Cakarunt üresen, Somogyi értékesített egy középtávolit, a negyedet Vojvoda ziccere zárta. 16-22

Cakarun középtávoli dobásával indult a második negyed, Diong nagy nehezen megkaparintotta a labdát a körmendi palánk alatt, aztán a befejezés már szép volt.  Ismét a fehérvári center volt eredményes egy eurostep után és mivel Pongó Mitchell arcába dobott egy hármast, Kocsis Tamásnak időt kellett érnie (23-24). A szünet után Edwards szórt be egy triplát, Vojvoda azonnal válaszolt, sőt rádobott még egyet, amivel átvették a hazaiak a vezetést. A magyar válogatott floatere után a Körmend ismét időt kért, de Pongó hármasával folytatódott a mérkőzés (34-27). Edward ziccere szakította meg a hazai futást, Adams révén zárkózott tovább a vendég gárda. Omeneka kosara után már csak egy volt közte, Adams zsákolásával pedig már a vasiak vezettek, Ford állította meg egy kettessel, a 8-0-ás futást. DeCosey két büntetőt dobott be, Omenaka zsákolt egy óriásit, a félidő utolsó kosara Fereczhez fűződött, ami miatt előnnyel mehetett a nagyszünetre a Körmend. 38-39

Philmore találta meg okosan DeCoseyt miután beduplázták, csapattársa nem is hibázta el a hármast, Durázi lépett be ismét jó ütemben a hazai palánk alá. Decosey egy dobócsellel játszotta tisztára magát és be is dobta a tiszta középtávolit, Ferencz dudaszóra dobott be egy palánkos hármast, majd egyet a sarokból is (43-47). A játékvezetők szerint Pongó színészkedett, a technikaiért megítélt büntetőt Chambers dobta be, Cakarun eladott labdája után Vojvoda fejezte be a gyorsindítást egy 2+1-el. Edwards köszönt be középtávolról, Cakarun ütött oda Somogyinak, aki így is befejezte a ziccert, a fiatal magyar hátvéd a plusz egyet is mellé tette. Vojvoda büntetőivel átvette a vezetést az Alba, de csak ideiglenesen, köszönhetően Chambers hármasának (51-53). Ferencz maradt teljesen üresen a sarokban, természetesen büntetett, Chambers két büntetőjével hét pontra lépett meg a Körmend, Pongó hármasával jött közelebb a Fehérvár. Vojvoda zsákolt, Adams egy büntetőt dobott be, Vojvoda dobta át Ferenczet, mely a negyed utolsó kosara volt. 58-59

Vojvoda révén rögtön a záróetap elején átvette az Alba a vezetést, sőt rátett egy triplát is, DeCosey verte meg Ferenczet egy az egyben, így Kocsis Tamás időt kért (65-59). Mitchell alley-oop passzát Omenaka húzta be, Philmore forgatta meg Admaset, Ferencz dobott egy ziccert. Adams tett vissza egy támadólepattanót, Mitchell labdalopás után dobott könnyű kosarat, Matthias Zollner időt is kért (65-65). Vojvoda floaterével törte meg a rossz hazai sorozatot, Durázi egy hármassal válaszolt. Mitchell verte meg DeCoseyt, ráadásul +1 is lett belőle, Ford révén jött vissza -2-re az Alba. Chambers dobott be egy fontos hármast, két büntetőjével 1:19-cel a vége előtt 7 pontos előnyhöz jutottak a vendégek (71-78). Pongó kosarára Omenaka válaszolt, amivel eldöntötte a lényegi kérdéseket. 73-82

Arconic-Alba Fehérvár - Egis Körmend 73-82 (16-22, 22-17, 20-20, 15-23)
Bajnokság, 18. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, dr. Mészáros Balázs, Minár László Balázs (Bodrogváry Iván József)
Alba Fehérvár: Pongó Ma. 13/9, Takács Mi. -, DeCosey 13/3, Ford 4, Philmore 4 6. Csere: Somogyi 5, Vojvoda 28/9, Diong 6.
Körmend: Chambers 13/9, Mitchell 13/6, Durázi 12, Ferencz 14/9, Omenaka 12. Csere: Kiss M. -, Cakarun 4, Adams 7, Edwards 7.

(Fotó: bb1.hu)

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Sírós-nevetős születésnap: 15 éves a Fekete István Állatvédő Egyesület
Egész napos kutyabulival ünnepelte a Fekete István Állatvédő Egyesület 15. születésnapját: a Történelmi Témaparkban tartott szombati esemény minden programja az egyesület támogatását szolgálta – hiszen az állatmenhely hétköznapjai nem mindig vidámak.
legfrissebbek
XIV. Horváth Zoltán Emléktorna: magabiztos, húszpontos győzelemmel jutott döntőbe a Falco
A házigazda szombathelyiek 101-81-re verték a horvát Zabok gárdáját, a fináléban pedig az Eisenstadtot legyőző Sencur együttesével találkoznak.
Koncert lesz a református templomban
A Reformáció ünnepe alkalmából már huszadik éve rendeznek jótékonysági koncertet október végén. Idén a Szekeres Tamás - 25 év az Omegában című, klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló koncertnek ad otthont a Szombathelyi Református Templom – hangzott el az október 28-ai eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Speciális Nézőpont - Fogyatékkal élő alkotók filmjeit vetítették a könyvtárban
Hetedik alkalommal rendezte meg a Speciális Nézőpont című esélyegyenlőségi filmes találkozót a Speciális Mozgókép Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár.
Folytatná sorozatát az SZKKA
A PC Trade Szeged NKE érkezik szombaton a Rohonci úti sportcsarnokba. A találkozó esélyese a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) alakulata, amely eddig mindhárom bajnokiját megnyerte.