km/óra
  2024.06.15., szombat  •  Jolán, Vid napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre

Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre

A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.

Dr. Perger Gyula tíz évig volt Dozmat, Torony, Sé és Bucsu települések plébánosa. Perger atyát két évvel ezelőtt Kőszegre helyezte át Székely János megyéspüspök, a plébános ünnepi misén köszönt el híveitől.

 

Dr. Székely János megyéspüspök 2023. augusztus 1-jétől az alábbi területi és személyi változásokat rendelte el a Szombathelyi Egyházmegyében:

 

"HELYNÖKI KINEVEZÉS

Wimmer Roland sárvári plébánost eddigi megbízatásai alól felmentve az Egyházmegye Gazdasági Helynökévé nevezem ki, és egyben megbízom a szombathelyi Zárdatemplom lelkipásztori ellátásával.

 

MÁS EGYHÁZMEGYÉBEN TÖRTÉNŐ MEGBÍZATÁSOK

Schauermann János atyát ötéves időtartamra elengedtem a Kismartoni Egyházmegye szolgálatára.

 

Hurgoi Sándor atyának engedélyeztem a Gyulafehérvári Főegyházmegyébe történő exkardinációját.

 

TANULMÁNYI SZABADSÁG

 

Merkli Ferenc atyát Rómába küldöm egyéves időtartamra, doktori disszertációjának befejezése végett.

 

PLÉBÁNOSI, PLÉBÁNOS-HELYETTESI ÉS ISKOLALELKÉSZI KINEVEZÉS

 

Kirner A. Zoltán atya, aki visszatér a Szalézi Rendben eltöltött próbaidejéről, kőszegi plébános lesz.

 

Mikulyák László atyát a szombathelyi Szent Márton Plébánia plébánosává nevezem ki, ahol a domonkos szerzetesek visszaérkezése jövő őszre várható.

 

A Vasszécsenyi Plébánia új plébánosa Böjti Balázs atya lesz.

 

Majlát Tihamér atyát a celldömölki Szent Miklós Plébánia új plébánosává nevezem ki, megbízva a celldömölki Szent Benedek Katolikus Iskola iskolalelkészi teendőivel.

 

Orsos Zoltán atya a Kőszegi Templomigazgatóság templomigazgatója és az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium iskolalelkésze lesz.

A Sárvári Szent László Plébánia új plébánosa Várhelyi Tamás atya lesz, megbízva őt a Sárvári Szent Miklós Plébánia irányításával is.

 

Sárvári plébános-helyettesi minőségben Óra Krisztián lesz a Sárvári Szent László Katolikus Iskola iskolalelkésze, rá bízva a sárvári Szent Miklós Plébániához tartozó egyházközségek lelki gondozását.

 

Óra Krisztián atya utódja a Szentgotthárdi Katolikus Iskolában Vigh Balázs újmisés atya lesz.

 

Köbli Tamás atyára a Szentpéterfai Plébánia vezetését bízom.

 

Bodorkós Áron újmisés atya a Boldog Brenner János Kollégium és Iskolaközpont iskolalelkésze lesz.

 

Bejczi Tibor OP a II. János Pál Szakkollégium diákjainak lelkigondozását látja el.

 

Kaszás Csaba atya hosszúperesztegi plébános lesz.

 

Budai Zoltán atyára plébános-helyettesi minőségben rábízom a Salköveskúti Plébánia területén Vasasszonyfa, Tömörd és Söpte fíliák lelkipásztori gondozását.

 

ÚJMISÉSEK KÁPLÁNI KINEVEZÉSE

 

Kirchknopf Gergely sárvári, Szántó Adrián körmendi, Vigh Balázs pedig szentgotthárdi káplán lesz.

 

DIAKÓNUSOK LELKIPÁSZTORI GYAKORLATA

 

Pongrácz Benedeket a Jánosházai, Rátkai Istvánt a Celldömölki Nagyboldogasszony Plébániára helyeztem egészéves diakónusi szolgálatra.

 

Féléves pasztorációs gyakorlatra Járfás Ádámot a Körmendi Plébánia, Rákos Józsefet a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániára küldöm."

 

A kép forrása: torony.hu.

 

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
legfrissebbek
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Baleset történt a 87-es főúton
A szombathelyi tűzoltók végzik a műszaki mentést, írják a vasi katasztrófavédők.
Isten éltesse, Rost Andrea!
Ma 62 esztendős. 1962. június 15-én, Budapesten született Rost Andrea Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes (szoprán), érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a 2024-es budapesti olimpia és paralimpia nagykövete. Nemzetközi pályáját Riccardo Muti indította el, aki 1994-ben meghívta a milánói Scalába, írja a Paprikablog Facebook-oldala.
Foci Eb 2024: Szijjártó Péter: minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet lesz Kölnben a magyar válogatott meccse idején
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet rendelt el a németországi Európa-bajnokságon részt vevő magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésének helyet adó Kölnben.
Betontuskónak csapódott egy árokba sodródó Fiat Vasasszonyfa határában
A sofőr egy jobbra ívelő kanyarban vesztette el az uralmát a jármű irányítása felett. Az autó a menetirány szerinti jobb oldalon tért le az útról és a felázott árokba sodródott, ahol egy nem várt szilárd akadályba ütközött, írja a 112press.hu.