km/óra
  2023.09.22., péntek  •  Móric napja
Dr. László Győző, Szombathely alpolgármestere belépett a Momentumba

Dr. László Győző, Szombathely alpolgármestere belépett a Momentumba

A mai napon Fekete-Győr András, a Momentum elnöke bejelentette, hogy dr. László Győző, Szombathely alpolgármestere, dr. Nemény András polgármester általános helyettese csatlakozott a Momentum közösségéhez, áll a párt közleményében.

 

Fekete-Győr a sajtótájékoztató kezdetén kifejezte részvétét a Momentum teljes közösségének nevében a tegnapi terrortámadás áldozatainak, az ő rokonaiknak, családtagjaiknak.


Mint írják, Fekete-Győr elmondta: „A Momentum olyan közösségként indult, amely egy új politikai kultúrát szeretne hozni Magyarországra. A mi célunk egy olyan Magyarország, amely sokkal képzettebb, sokkal erősebb és sokkal gazdagabb. Azért dolgozunk, hogy a mi közösségünk egyre nagyobb és egyre erősebb legyen. A mai napon 275 ezer magyar él momentumos vezetésű településeken, és körülbelül 3,5 millió magyar állampolgár él momentumos alpolgármesterek és képviselők közreműködésével vezetett településeken. Nekik és nekünk a legfontosabb most az, hogy ezek a momentumos vezetők mindent megtegyenek azért, hogy a helyi lakosok biztonságban legyenek és megőrizhessék az egészségüket és a megélhetésüket.”  


Ezek után Fekete-Győr köszöntötte a Momentum közösségében dr. László Győzőt, Szombathely alpolgármesterét és általános polgármester-helyettesét, aki többek között felel a helyi egészségügy, oktatás, környezetvédelem, szociális ügyek és az ifjúságvédelem megfelelő működéséért és fejlődéséért. Azt mondta, az ő csatlakozásával a Momentum egy olyan döntéshozó politikussal bővül, aki egy nagyon fontos nyugat-magyarországi városban kormányoz.


Dr. László Győző elmondta: “A Momentummal a közös munkám már 2018 őszén elkezdődött, amikor az ellenzéki összefogás első jelöltjeként a Momentum is támogatott az időközi választásokon. Az akkori elsöprő győzelemnek országos üzenete volt: egy hiteles jelölt hiteles programjával legyőzhető a Fidesz. A 2019-es önkormányzati választásokon is támogatásáról biztosította a Momentum az Éljen Szombathely! ellenzéki összefogás jelöltjeit, így sikerült leváltani Szombathelyen a fideszes városvezetést.”  - olvasható a közleményben. 


Hangsúlyozzák, az elmúlt évben a közös munka egyre szorosabbá vált helyi szinten, a közös irányok és célok pedig országos szinten is, így mind dr. László Győző, mind a Momentum helyi és országos vezetése is amellett döntöttek, hogy László az Éljen Szombathely! frakcióban végzett munkája mellett csatlakozik a Momentumhoz.  


“Igenis van remény, a Fidesz leváltható, ha egységben vagyunk, közösen politizálunk és együtt dolgozunk egy jó cél érdekében! A politikai hitvallásom az, hogy ahhoz, hogy jól csináljuk, amit csinálunk, hallgatnunk kell azoknak a szavára, akiket képviselünk - ez a Momentum hitvallása is, így örömmel csatlakozom hozzájuk!” – tette hozzá László Győző.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Sírós-nevetős születésnap: 15 éves a Fekete István Állatvédő Egyesület
Egész napos kutyabulival ünnepelte a Fekete István Állatvédő Egyesület 15. születésnapját: a Történelmi Témaparkban tartott szombati esemény minden programja az egyesület támogatását szolgálta – hiszen az állatmenhely hétköznapjai nem mindig vidámak.
legfrissebbek
XIV. Horváth Zoltán Emléktorna: magabiztos, húszpontos győzelemmel jutott döntőbe a Falco
A házigazda szombathelyiek 101-81-re verték a horvát Zabok gárdáját, a fináléban pedig az Eisenstadtot legyőző Sencur együttesével találkoznak.
Koncert lesz a református templomban
A Reformáció ünnepe alkalmából már huszadik éve rendeznek jótékonysági koncertet október végén. Idén a Szekeres Tamás - 25 év az Omegában című, klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló koncertnek ad otthont a Szombathelyi Református Templom – hangzott el az október 28-ai eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Speciális Nézőpont - Fogyatékkal élő alkotók filmjeit vetítették a könyvtárban
Hetedik alkalommal rendezte meg a Speciális Nézőpont című esélyegyenlőségi filmes találkozót a Speciális Mozgókép Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár.
Folytatná sorozatát az SZKKA
A PC Trade Szeged NKE érkezik szombaton a Rohonci úti sportcsarnokba. A találkozó esélyese a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) alakulata, amely eddig mindhárom bajnokiját megnyerte.