km/óra
  2023.02.07., kedd  •  Tódor, Rómeó napja
Dr. László Győző, Szombathely alpolgármestere belépett a Momentumba

Dr. László Győző, Szombathely alpolgármestere belépett a Momentumba

A mai napon Fekete-Győr András, a Momentum elnöke bejelentette, hogy dr. László Győző, Szombathely alpolgármestere, dr. Nemény András polgármester általános helyettese csatlakozott a Momentum közösségéhez, áll a párt közleményében.

 

Fekete-Győr a sajtótájékoztató kezdetén kifejezte részvétét a Momentum teljes közösségének nevében a tegnapi terrortámadás áldozatainak, az ő rokonaiknak, családtagjaiknak.


Mint írják, Fekete-Győr elmondta: „A Momentum olyan közösségként indult, amely egy új politikai kultúrát szeretne hozni Magyarországra. A mi célunk egy olyan Magyarország, amely sokkal képzettebb, sokkal erősebb és sokkal gazdagabb. Azért dolgozunk, hogy a mi közösségünk egyre nagyobb és egyre erősebb legyen. A mai napon 275 ezer magyar él momentumos vezetésű településeken, és körülbelül 3,5 millió magyar állampolgár él momentumos alpolgármesterek és képviselők közreműködésével vezetett településeken. Nekik és nekünk a legfontosabb most az, hogy ezek a momentumos vezetők mindent megtegyenek azért, hogy a helyi lakosok biztonságban legyenek és megőrizhessék az egészségüket és a megélhetésüket.”  


Ezek után Fekete-Győr köszöntötte a Momentum közösségében dr. László Győzőt, Szombathely alpolgármesterét és általános polgármester-helyettesét, aki többek között felel a helyi egészségügy, oktatás, környezetvédelem, szociális ügyek és az ifjúságvédelem megfelelő működéséért és fejlődéséért. Azt mondta, az ő csatlakozásával a Momentum egy olyan döntéshozó politikussal bővül, aki egy nagyon fontos nyugat-magyarországi városban kormányoz.


Dr. László Győző elmondta: “A Momentummal a közös munkám már 2018 őszén elkezdődött, amikor az ellenzéki összefogás első jelöltjeként a Momentum is támogatott az időközi választásokon. Az akkori elsöprő győzelemnek országos üzenete volt: egy hiteles jelölt hiteles programjával legyőzhető a Fidesz. A 2019-es önkormányzati választásokon is támogatásáról biztosította a Momentum az Éljen Szombathely! ellenzéki összefogás jelöltjeit, így sikerült leváltani Szombathelyen a fideszes városvezetést.”  - olvasható a közleményben. 


Hangsúlyozzák, az elmúlt évben a közös munka egyre szorosabbá vált helyi szinten, a közös irányok és célok pedig országos szinten is, így mind dr. László Győző, mind a Momentum helyi és országos vezetése is amellett döntöttek, hogy László az Éljen Szombathely! frakcióban végzett munkája mellett csatlakozik a Momentumhoz.  


“Igenis van remény, a Fidesz leváltható, ha egységben vagyunk, közösen politizálunk és együtt dolgozunk egy jó cél érdekében! A politikai hitvallásom az, hogy ahhoz, hogy jól csináljuk, amit csinálunk, hallgatnunk kell azoknak a szavára, akiket képviselünk - ez a Momentum hitvallása is, így örömmel csatlakozom hozzájuk!” – tette hozzá László Győző.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Az örömé és a táncé volt a főszerep: horvát bál az Agorában
Szombat este az Agora Művelődési és Sportházban tartotta a vas megyei horvát közösség hagyományos bálját.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
legfrissebbek
Futsal: már az első félidőben eldöntötte a DEAC elleni mérkőzést a Haladás
A zöld-fehér alakulat ugyan a 2. percben hátrányba került, erre azonban még a szünet előtt 5 góllal tudott válaszolni, s végül 6-2-es győzelemmel térhet haza.
Kiss Norbert: négy EB-cím után is új célok, tervek viszik előre
2014, 2015, valamint 2021 után a tavalyi esztendőben is megnyerte a kamion Európa-bajnokságot, amivel már négyszeres győztesnek mondhatja magát, a szakági örökrangsorban pedig csupán a német Jochen Hahn előzi meg. A szombathelyi Kiss Norberttel az előző idény legfontosabb momentumairól, az idei várakozásokról, de a kamionsport jövőjéről is beszélgettünk.
A Savaria InterCity mozdonyának áramszedője letört, nem közlekednek a vonatok Budaörs és Kelenföld
A Szombathelyről a Keleti pályaudvarra tartó Savaria InterCity mozdonyának áramszedője Budaörsnél letört, a felsővezeték is megrongálódott. Az állomásra ekkor érkező, a Keleti pályaudvarról Salzburgba 17:40-kor induló railjet mozdonyának szélvédője betörött. Mindkét vonat Budaörsnél vesztegel, olvasható a MÁV Facebook-oldalán.
Disznóvágáshoz használt eszközöket lopott el Vasegerszegről
A legjobbak között a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum
Megjelent az IKK 2023-as technikumi rangsora, melyen előkelő, harmadik helyen végzett a Vas Megyei SZC Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum. Több vasi iskola is fent van a 100-as listán.