km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Döbbenetes felvételek: ekkora a különbség a tavalyi és az idei tavasz között

Döbbenetes felvételek: ekkora a különbség a tavalyi és az idei tavasz között

Az idei tavasz gyakorlatilag már februárban elkezdődött.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, ha azt mondjuk, idén tavasszal sokkal hamarabb zöldült ki a természet, mint tavaly. De hogy ez valójában mennyire döbbenetes látvány is, azt most az Időkép videója tökéletesen demonstrálja.

Webkamerás felvételeken mutatják meg, hogy ugyanazon az áprilisi napokon mennyivel zöldebb idén a táj a tavalyi állapothoz képest.

Mint írják, általában áprilisban kezdi fokozatosan felvenni zöld ruháját a természet, viszont az idei tavasz gyakorlatilag már februárban elkezdődött az átlagosnál jóval melegebb időjárásnak köszönhetően. Április elejére a tavalyi évhez képest 3-4 héttel korábban zöld lombkoronát kaptak a fák és olyan növények is virágzanak, amelyek rendszerint később bontják ki szirmaikat.

 

Fotó: Időkép

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Parkoló autónak ütközött, ami kidöntött egy 20 kilovoltos vezetéket is tartó villanyoszlopot
A baleset Kenyeriben történt péntek reggel, az azt okozó Opelen nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul a kocsi fiatal sofőrje, megpróbálta másra hárítani a felelősséget.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Diploma-kiállítás: létkérdések és válaszok (képgalériával)
Diploma-kiállítás nyílt pénteken az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék (VMT) képi ábrázolás szakos hallgatóinak mestermunkáiból az Írokéz Galériában (a Képtár épületében). A diákoknak az elmúlt három évben megszerzett tapasztalataikat is reprezentálják az alkotások.
Öt emberből négy használja az e-receptet
Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót - derült ki a Semmelweis Egyetem (SE) Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből.