km/óra
  2022.07.05., kedd  •  Emese, Sarolta napja
Designban a jövő - a siker titka

Designban a jövő - a siker titka

Designban a jövő címmel zajlott előadássorozat a Pannon Gazdasági Hálózat szervezésében. A vállalkozások sikerének titkairól, lépéseiről és a buktatókról is tájékoztatták a szakemberek az AGORA Sportház nagytermében az érdeklődőket.

 

A gyártás, az oktatás, a jogvédelem és a művészet területéről érkeztek szakemberek, akik bemutatták a design szerepét a termelésben a Budapest Design Weekhez kapcsolódóan. Szombathely első alkalommal csatlakozott ehhez az országos programhoz, a Szombathely2030 keretében.


Dr. Nemény András polgármester kiemelte, meghirdették a Holnap Városát, ami már önmagában egy egyedi, különleges dolog, és ami különleges, és egyedi, az valahol a designnak az alapja, úgyhogy így kapcsolódik össze a 2030 programuk és ez a mostani design hét.


Különleges dolgokat kell letenni az asztalra - ez a városvezetés véleménye arról, hogyan fejlődjön a megyeszékhely. Az északi területen létrejövő design központtal kapcsolatban Bokányi Adrienn tanácsnok az egészségügyi teszthálózatot - köztük az intelligens idősotthont - említette kiemelt helyen. 


A jogvédelem is fontos témakör: a dizájn levédésének lépéseiről, buktatóiról is hallhattak az érdeklődők, valamint arról, hogy a design és a termékfejlesztés hogyan jelenik meg a mindennapokban.


Barta Balázs, a Pannon Gazdasági Hálózat ügyvezető igazgatója elmondta, amikor ő gyárt valamit, vagy van egy termékötlete, akkor kulcskérdés, hogyan tudja ezt a fogyasztóknak eladni. Minél egyedibb, annál magasabb áron lehet értékesíteni, és annál nagyobb a profitja. A rendezvénnyel azt szeretnék megmutatni, milyen módon tudják segíteni ezt az értéknövekedést.


Az országban mintegy kétszáz esemény zajlik egy időben a Budapest Design Week keretében.  Három egyetem és két nagyvállalat is csatlakozott a rendezvényhez. Az ELTE Savaria Egyetemi Központ Vizuális Művészeti Tanszékének oktatói a bolhapiacról, az újrahasznosításról, és az “abject art-ról,” vagyis a rút esztétikájáról mutattak érdekességeket a több tucatnyi érdeklődőnek.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 25.szám - 2022.07.01.
Savaria Fórum 31. évfolyam 25.szám - 2022.07.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elektronikai hulladékgyűjtéset szervez júliusban és szeptemberben a SZOMHULL
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Legfrissebb anyakönyvi hírek:
Telt házzal indult a Nyitott Városháza Teraszkoncert-sorozat
Szent László napot tartottak Zanaton, a városrész templomának védőszentje tiszteletére
Újév napján bántalmazott egy ápolónőt a Markusovszky kórházban
A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 60 nap elzárásra ítélt egy büntetett előéletű nőt, közölte a Szombathelyi Törvényszék.