km/óra
  2022.10.05., szerda  •  Aurél napja
Czeglédy Csaba: adókedvezményt a hűséges falvaknak!

Czeglédy Csaba: adókedvezményt a hűséges falvaknak!

Örökös adókedvezményt javasol a hűséges Vas megyei falvak lakóinak dr. Czeglédy Csaba, az ellenzék képviselőjelöltje. E magyarországi települések csaknem 100 évvel ezelőtti történelmi tettét így ismerné el a magyar állam, írja a politikus. 

 

„Magyarnak lenni az ezeréves összetartozásunkat jelenti” – fogalmazott a posztjában Czeglédy. „Mintegy száz esztendeje megfosztották hazánkat, köztük megyénket is területeinek egy részétől. 1920-ban a trianoni békediktátum Vas megye egy részét is Ausztriának ítélte.


Nem hagyták ezt annyiban Narda, Felsőcsatár, Vaskeresztes, Horvátlövő, Pornóapáti, Szentpéterfa és Ólmod lakói, honfitársaink erőteljes tiltakozásának hatására 99 éve, 1923. január 10-én Kis- és Nagynarda (ma Narda), Alsó- és Felsőcsatár (ma Felsőcsatár), Magyar- és Németkeresztes [ma Vaskeresztes], Pornóapáti, Németlövő (ma Horvátlövő), majd március 8-án Ólmod, március 9-én Szentpéterfa is visszakerült az anyaországhoz. Az elmúlt hónapokban a településeken járva sok helybelivel beszélgettem erről a témáról is, és az a meggyőződésem alakult ki, hogy ezen hűséges településeken élők ne csak erkölcsi elismerést és kitüntető címeket, hanem örökös adókedvezményeket kapjanak a magyar államtól. Az itt élők nagyszülei, szülei olyan erős hitet tettek hazaszeretetük mellett, amelyet nekünk, az utódoknak kötelességünk meghálálni. Amennyiben ezzel a helyben élők egyetértenek, az örökös adókedvezmény méltó elismerése lenne a történelmi tettnek.”
 

 

 

 

Fotó: Vaskeresztesi szüreti felvonulás, archív/Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Öt évet kapott az embercsempész
A Szombathelyi Járásbíróság ítélete jogerős, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Vigyázzunk a Lapozóra!
A Városháza előtti könyvcserepont, a LAPOZÓ a Libri-Bookline Zrt. és a szombathelyi önkormányzat együttműködésében jött létre kora tavasszal. A könyvek újrahasznosítását elősegítő könyvpavilon hónapokon át remekül működött, egy ideje azonban megfogyatkozott kölcsönözhető, cserélhető könyveinek száma.
Körözöttek kerültek rács mögé
Beszédes volt a Rendőrség honlapjának körözési alportálján közzétett fotó, írja a police.hu.
A magyar pedagógusok fekete napja
1994 óta minden év október ötödikén ünnepli az UNESCO a pedagógusok világnapját.A dátum a hatalmas előrelépést jelentő 1966-os ILO/UNESCO ajánlás aláírásának állít emléket, amely a tanárok jogait és felelősségét határozta meg. Ma Magyarországon a pedagógusjogok napját sztrájk, polgári engedetlenség és fekete ruhás tiltakozások kísérik – Szombathelyen is több iskolánál demonstráltak.
Zárva lesz a hulladéklerakó
Pénteken délelőtt tíz és tizenegy óra között, áramszünet miatt.