km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Curtis és Kabát Peti is a koraszülöttekért szurkol VIDEÓVAL

Curtis és Kabát Peti is a koraszülöttekért szurkol VIDEÓVAL

Több mint 10 éve tartják november 17-én a koraszülöttek világnapját. Idén Lila nap címmel indított kampányt a Koraszülöttekért Országos Egyesület, hogy minél szélesebb körben felhívhassák a koraszülöttek ügyére a lakosság figyelmét, hiszen hazánkban csaknem minden tizedik, évente csaknem 8000 gyermek koraszüléssel lát napvilágot. Ehhez a kampányhoz csatlakozott most Curtis és Kabát Peti.

Mi a közös Curtisben, Kabát Petiben és a koraszülöttek világnapjában? Mindegyikük színe a lila. November 17-én, amikor világszerte a koraszülöttek ügyére hívják fel a figyelmet, a lila szín veszi át a főszerepet. Curtis és Kabát Peti esetében ez csak egy újabb plusz, hiszen ők az év 365 napján lilák, most viszont egy érzelmes videóban azt is megmutatják, hogy a lila miért az empátia jelképe.

A Koraszülöttekért Országos Egyesület felhívására egy budapesti koraszülött osztályon forgattak, hogy ott is ugyanúgy buzdítsák a legkisebb hősöket, mint a focistadionok gladiátorait: „Hajrá, Lilák!”. Curtis és Kabát Peti közös videója ITT érhető el.

Curtis a forgatás kapcsán elmondta, hogy „A kisfiam szerencsére komplikációmentesen érkezett és látta meg a napvilágot és bele sem merek gondolni, hogy milyen nehézségeken mehetnek keresztül azok a családok, akiknél extrém kis súllyal születnek gyerekek. Éppen ezért érintett meg az Egyesület felhívása és célja, hogy a koraszülésben érintett családoknak tudjanak segítséget nyújtani”. Kabát Peti hozzátette: „Egy percig sem volt kérdés, hogy csatlakozzam és Atikával közösen felhívjuk a figyelmet a koraszülöttek ügyére, ez apaként is nagyon fontos számomra. Arról nem is beszélve, hogy még a lila szín is összeköt bennünket.”

A Koraszülöttekért Országos Egyesület nemrég indította el Lila nap című országos kampányát, melyhez cégek, intézmények, civil szervezetek és magánszemélyek is könnyen csatlakozhatnak. Ehhez nem kell mást tenniük, mint hogy egy napra, november 17-én, a koraszülöttek világnapján a rendelkezésükre álló online vagy offline felületeken lila színre váltanak. A lehetőségek tárháza végtelen: legyen szó lilára kivilágított épületről, a cégek, magánszemélyek közösségi oldalain a profil- vagy borítóképek cseréjéről, de akár egy lila kiegészítő, ruhadarab használatáról, lila péksütemény vagy bármilyen más termék készítésén át csak a képzelet szabhat határt a csatlakozók ötleteinek.

A cél, hogy aznap lila színbe boruljon az ország: ezzel is azt szeretné érzékeltetni a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE), hogy a koraszülöttség és a koraszülött gyerekek gondozása a létezés minden aspektusának más színezetet ad az érintett családok és az egészségügyi dolgozók számára az év 365 napjában.

 

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.