km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Curtis és Kabát Peti is a koraszülöttekért szurkol VIDEÓVAL

Curtis és Kabát Peti is a koraszülöttekért szurkol VIDEÓVAL

Több mint 10 éve tartják november 17-én a koraszülöttek világnapját. Idén Lila nap címmel indított kampányt a Koraszülöttekért Országos Egyesület, hogy minél szélesebb körben felhívhassák a koraszülöttek ügyére a lakosság figyelmét, hiszen hazánkban csaknem minden tizedik, évente csaknem 8000 gyermek koraszüléssel lát napvilágot. Ehhez a kampányhoz csatlakozott most Curtis és Kabát Peti.

Mi a közös Curtisben, Kabát Petiben és a koraszülöttek világnapjában? Mindegyikük színe a lila. November 17-én, amikor világszerte a koraszülöttek ügyére hívják fel a figyelmet, a lila szín veszi át a főszerepet. Curtis és Kabát Peti esetében ez csak egy újabb plusz, hiszen ők az év 365 napján lilák, most viszont egy érzelmes videóban azt is megmutatják, hogy a lila miért az empátia jelképe.

A Koraszülöttekért Országos Egyesület felhívására egy budapesti koraszülött osztályon forgattak, hogy ott is ugyanúgy buzdítsák a legkisebb hősöket, mint a focistadionok gladiátorait: „Hajrá, Lilák!”. Curtis és Kabát Peti közös videója ITT érhető el.

Curtis a forgatás kapcsán elmondta, hogy „A kisfiam szerencsére komplikációmentesen érkezett és látta meg a napvilágot és bele sem merek gondolni, hogy milyen nehézségeken mehetnek keresztül azok a családok, akiknél extrém kis súllyal születnek gyerekek. Éppen ezért érintett meg az Egyesület felhívása és célja, hogy a koraszülésben érintett családoknak tudjanak segítséget nyújtani”. Kabát Peti hozzátette: „Egy percig sem volt kérdés, hogy csatlakozzam és Atikával közösen felhívjuk a figyelmet a koraszülöttek ügyére, ez apaként is nagyon fontos számomra. Arról nem is beszélve, hogy még a lila szín is összeköt bennünket.”

A Koraszülöttekért Országos Egyesület nemrég indította el Lila nap című országos kampányát, melyhez cégek, intézmények, civil szervezetek és magánszemélyek is könnyen csatlakozhatnak. Ehhez nem kell mást tenniük, mint hogy egy napra, november 17-én, a koraszülöttek világnapján a rendelkezésükre álló online vagy offline felületeken lila színre váltanak. A lehetőségek tárháza végtelen: legyen szó lilára kivilágított épületről, a cégek, magánszemélyek közösségi oldalain a profil- vagy borítóképek cseréjéről, de akár egy lila kiegészítő, ruhadarab használatáról, lila péksütemény vagy bármilyen más termék készítésén át csak a képzelet szabhat határt a csatlakozók ötleteinek.

A cél, hogy aznap lila színbe boruljon az ország: ezzel is azt szeretné érzékeltetni a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE), hogy a koraszülöttség és a koraszülött gyerekek gondozása a létezés minden aspektusának más színezetet ad az érintett családok és az egészségügyi dolgozók számára az év 365 napjában.

 

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Megszavazták, idén is igényelhető a piaci utalvány
Rászorulók kaphatják 2024-ben is, április 1-től lehet rá jelentkezni, az összege 30.000 forint lesz.
Díjazta a minisztérium a város klímastratégiáját
Zöldinfrastruktúra kategóriában Klímabarát-díjat vehetett át a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumtól a szombathelyi önkormányzat.
Közel 30 millió forintot sikkasztott egy vasi cég volt ügyvezetője
A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap - végrehajtandó - börtönre, 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit. Eltiltotta továbbá 3 évre a gazdasági társaságok vezető tisztségviselői tevékenységének ellátásától. Kötelezte a vádlottat a sértett javára 28.824.786 forint kártérítés, valamint az állam javára 577.899 forint bűnügyi költség megfizetésére.
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.