km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők

Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők

Az útfelújítási tervezetről, az 1000 fa program bővítéséről, a bábszínház igazgatói pályázatáról és a Vasivíz Zrt. új üzleti tervéről is döntenek a képviselők az új esztendő első testületi ülésén csütörtökön. 11 napirendi pontot nyilvánosan, egyet zárt ajtók mögött vitatnak meg. A 9 órakor kezdődő közgyűlést ezúttal is élőben követhetik honlapunkon, a folyamatosan frissülő cikkünkben és a Szombathelyi Televízió műsorán, Facebook oldalán.

 

A két közgyűlés közötti beszámolóban szerepel, hogy a településkép-védelmi törvény változása miatt rendeletet kell módosítani: az önkormányzat ezentúl nem korlátozhatja a reklámfelületek számát a városban. A képviselők várhatóan jóváhagyják a Savaria Múzeum és a szentendrei Ferenczy Múzeum között létrejött, műtárgycseréről szóló szerződést, továbbá arról is határoznak, hogy pályázik az önkormányzat a Horizon Europe programban a huszárlaktanya közösségi hasznosítására és az épületek állagmegóvására, 350 ezer euró értékben.


800 millió forintos útfelújítási programot dolgozott ki a városvezetés, idén 9 utca újulhat meg, erről is döntés születik.


Tavasszal folytatódik és kibővül az 1000 fa program. Tavalyhoz képest több mint háromszor annyi, 3800 darab csemetét lehet igényelni, a társasházi lakásokban élők között pedig 21 ezer darab balkonnövényt osztanak ki. Az online regisztráció február 1-jén 8 órakor indul.


Egyedüliként Csató Kata bábművész, rendező pályázott a Mesebolt Bábszínház igazgatói posztjára. Ha a közgyűlés rábólint, július elsejétől töltheti be az állást.


Május 31-ével lejár a Berzsenyi Dániel Könyvtár igazgatójának megbízatása, a közgyűlés pályázatot ír ki az álláshelyre.


Újratárgyalja a testület a Vasivíz Zrt. immár átdolgozott, béremelésekkel kiegészített üzleti tervét, amely már a nem lakossági fogyasztók számára történt díjemelést is figyelembe veszi.


Egyszerűsítik a lakossági szén-monoxid érzékelő beszerzések támogatási eljárását: ezentúl nem kell csatolni a készülék jótállási jegyét. Január 8-ig bezárólag 461 darab kérelem érkezett.


Módosítják a tavalyi költségvetést, a Just Climate pályázat 9 hónapos megvalósítási időszakára pedig energetikai és fenntarthatósági ügyekkel foglalkozó státuszt hoznak létre a Polgármesteri Hivatal Beruházási Irodáján.

 

Fotó: archív/Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak