km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Csütörtökön nagy bulit csap a szombathelyi Fő téren a Wellhello

Csütörtökön nagy bulit csap a szombathelyi Fő téren a Wellhello

Ingyenes Wellhello-koncerttel ünnepli az uniós csatlakozás 20. évfordulóját május 9-én, csütörtökön este Szombathely.

Magyarország 2004-ben csatlakozott az Európai Unióhoz, az elmúlt két évtizedet pedig egy szuperkoncerttel ünnepli Szombathely. Az idei Európa-nap és a csatlakozás 20. évfordulója minden bizonnyal emlékezetes marad a szombathelyiek számára, hiszen Magyarország egyik legnépszerűbb együttese, a Flour Tomi és Diaz nevével fémjelzett Wellhello zenekar lép a nagyszínpadra.

Az önkormányzat és az Agora Savaria közös szervezésében május 9-én, 20 órakor kezdődik a nagyszabású rendezvény a Fő téren. A koncert ingyenes, de ha a szervezők úgy ítélik meg, hogy az időjárás nem kedvez a szabadtéri rendezvény lebonyolításának, akkor az AGORA – Művelődési és Sportházba helyezik át. Az intézmény befogadóképessége korlátozott, 1350 fő, így ez esetben előzetes regisztráció szükséges a belépéshez.

 

Fotó: Szombathely MJV

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.