km/óra
  2023.09.21., csütörtök  •  Máté, Mirella napja
Csökkenni fog a benzin és a gázolaj nagykerára

Csökkenni fog a benzin és a gázolaj nagykerára

Péntektől jelentősen csökken a benzin és gázolaj nagykereskedelmi ára – írja a Holtankoljak.hu.

 

Péntektől a benzin literenként 40 forinttal kerül kevesebbe, a gázolaj beszerzési ára pedig 70 forinttal csökken.

 

Ugyanakkor ezeket az árakat csak annak kell megfizetnie, aki nagykereskedőtől vásárol, de nem kiskereskedő, hanem más, egyéni szerződéssel bíró ügyfél. Ugyanis míg az üzemanyagot továbbértékesítő kutak, kiskereskedők felé nem érvényesítheti a különbözetet a nagykereskedő (például a Mol), addig az egyéni szerződőkre nem vonatkozik ilyen megkötés.

 

Amennyiben nem lenne a kormány által bevezetett 480 forintos ársapka, a hazai kutakon péntektől így alakulnának az átlagárak:

  • 95-ös benzin: 591 Ft/liter
  • Gázolaj: 641 Ft/liter

 

Az üzemanyagok nagykereskedelmi ára egy hete, korábban nem látott mértékben növekedtek, ezek az árak mérséklődnek most.

 

A kormány első körben november 15-től fagyasztotta be három hónapra 95-ös benzin és a gázolaj kiskereskedelmi árát, ezt hosszabbították meg február 15-én újabb három hónapra. Február végén a kereskedők panaszai miatt – nekik a befagyasztott árak miatt jelentős veszteségük volt a különbözeten – a kormány a benzin és a gázolaj bruttó nagykereskedelmi eladási árát is befagyasztotta, szintén 480 forinton. Ezentúl két körben adót is csökkentett, így nettó 20-20 forinttal lett kevesebb a két üzemanyag jövedéki adója.

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
Savaria Fórum 32. évfolyam 32. szám - 2023.09.15.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Így juthat el hétfőtől InterCityvel Budapestre
A MÁV közzétette a Biatorbágy-Szárliget vasúti fővonal felújítása miatt hétfőtől (09.18.) október 26-ig érvényes vágányzári menetrendet. Spoiler: vonat, busz Kelenföldig. Ez a három hónaposra tervezett vágányzár első üteme.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Zsoldos Báró Zoltán: Én zenéből vagyok
Ha Szombathely és blues, akkor Zsoldos Zoltán, közismert (a fehér garbóról ráragadt) nevén: Báró. Ha Báró, akkor egy zseniális zenész szinte transzállapotban a színpadon, lázba hozva közönségét. Papíron nyugdíjas hegedű- és gitártanár, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar, a Capella Savaria egykori tagja. Most, 75. születésnapjára Bartók termi koncerttel készül barátaival. Az egykori Kőszegi utcai srácot otthonában, a Kőszegi-hegység lábánál látogattuk meg.
Vármegyei I. osztály: gólgazdag mérkőzésen nyerte a dobogósok csatáját Vasváron a Haladás, a Szarvaskend és a Rábapaty is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Szentgotthárd egyaránt egygólos hazai sikernek örülhetett a pontvadászat 5. fordulójában.
Ma indul a városi nagytakarítás!
Még 2020 júniusában fogadta el egyhangúlag Szombathely MJV képviselő-testülete a "Vigyázzunk együtt Szombathelyre!" szemléletformáló programot, mely 2023-ban is folytatódik. Szombathely MJV Önkormányzatának szervezésében a tavalyi év sikeres lebonyolításának folytatásaként idén ismét városi nagytakarítást tartanak a Vigyázzunk együtt Szombathelyre! program keretein belül.
legfrissebbek
Az élelmiszer-mentési akció több száz családnak nyújt segítséget Szombathelyen
A Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek és partnereinek köszönhetően évről évre egyre többen jutnak hozzá a kereskedelmi szektorban feleslegessé vált ételekhez. Városunkban több segélyszervezet is együttműködik az élelmiszerbankkal. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnál, a Hársfa Háznál és a Szikla Szociális Központban több száz családnak nyújtanak segítséget - heti rendszerességgel.
Közel 300 millió forintból korszerűsödött a Markusovszky kórházban a járóbeteg-ellátás
291,37 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásnak köszönhetően korszerű, orvostechnikai műszerek beszerzése történt meg a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban, melyek eredményeként tovább emelkedik a járóbeteg-ellátás színvonala, olvasható a lapunkhoz is eljuttatott sajtóközleményben.
Bemutatták dr. Czetter Ibolya könyvét
Leaszfaltozták a Hadnagy utcai járdát
A Szent Jobb országjárása: könyvbemutató volt a Smidt Múzeumban