km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Csillogó érmekkel tértek haza a Lorigo táncosai

Csillogó érmekkel tértek haza a Lorigo táncosai

Idén is aranyéremmel tértek haza a Lorigo TSE táncosai a Magyar Bajnokságról, majd rá pár napra Alexandru Vatafu és Faludi Eliza, a Lorigo TSE-Claudius TSE vegyespárosa a spanyolországi Cambrilsben megrendezett nemzetközi versenyen ezüstérmet szerzett. Az egyesület táncosai nem pihennek, hétvégén Baján versenyeztek, és gőzerővel készülnek a Tíztánc Bajnokságra, melyet április 20-án Szombathelyen rendeznek meg.

Az év legnagyobb hazai versenyét, a Magyar Bajnokságot a Magyar Táncsport Szakszövetség Budapesten rendezte meg március 23-án a Ludovika Sportcsarnokban. Minden korosztály megmérettette magát a magyar bajnoki címért, a Lorigo TSE versenyzői három aranyérmet hoztak el.

A Lorigo TSE színeiben versenyző Lepsényi Gábor és Faludi Olívia páros Junior II. korosztályban mindkét táncnemben – standard és latin táncokban is – magyar bajnokok lett. A harmadik magyar bajnoki aranyérmet Alexandru Vatafu és Faludi Eliza hozta el, ifjúsági standard kategóriában. Így ez a két páros képviselheti Magyarországot júliusban a kínai Vuxiban megrendezésre kerülő standard, illetve latin világbajnokságon, mondta el lapunk kérdésére Faludiné Lovas Henriette, a Lorigo TSE elnöke.

Hozzátette, Alexandru Vatafu és Faludi Eliza január óta alkotnak egy pár, folyamatosan edzenek, s nagyon büszkék arra, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen szép eredményeket értek el. Március 3-án, Kaposváron a területi bajnokságot is megnyerték standard táncban, az volt a belépő a Magyar Bajnokságra.

Ezt követően a táncosok szinte azonnal indultak Spanyolországba, ahol a Cambrilsben megrendezett nemzetközi versenyen ezüstérmet szereztek. Az elnök hozzátette, a páros elsősorban standard táncokkal indul a versenyeken, de kipróbálják magukat a 10 táncban, vagyis a latin táncokban is. Az első tíztáncos megmérettetés a 10 tánc Magyar Bajnokság, amelyet Szombathelyen rendeznek április 20-án a Sportházban.

Faludiné Lovas Henriette elmondta még, hogy múlt szombaton Baján rendezték meg a C-B osztályosok országos 10 tánc bajnokságát, amelyen a Lorigo TSE 4 párost indított. Ismét egy sikeres versenyt tudhatnak maguk mögött, hiszen gyönyörű eredményeket értek el a táncosok. Két bronzéremmel és két aranyéremmel tértek haza a lorigósok. Az elnök külön köszönetet mondott az edzőknek: Elekes Helgának, Nagy Júliának, Gombkötő Balázsnak és Balogh-Laskovics Petrának.

Eredmények:

  • Junior I. korosztályban C 10 tánc OB: Takács Benedek – Nagy Jázmin 3. hely
  • Junior II. korosztály B 10 tánc OB: Lepsényi Gábor – Faludi Olívia 1. hely
  • Ifjúsági korosztály C 10 Tánc OB: Udvardi Gergő – Szabadfi Eszter 1. hely
  • Ifjúsági korosztály B10 Tánc OB: Faludi Bálint – Rózsai Vivien: 3. hely

Ez a verseny egy ígéretes 10 Tánc Magyar Bajnokság előszobája, amelyet április 20-án Szombathelyen az AGORA Művelődési és Sportházban rendez meg a Lorigo TSE és a Claudius TSE. A nevezés a verseny hetében zárul le, de már most nagy az érdeklődés a színvonalas táncverseny iránt. A gyerekektől a seniorokig, standard és latin táncokban pontoz majd a zsűri. 200 táncost várnak, délelőtt pedig a klubközi versenyeket tartják majd. A Lorigo 13 párost indít szinte minden korosztályban, a délelőtti versenyeken pedig minden táncosuk megméretteti magát. Újdonság, hogy idén lány szóló kategóriában is hirdetnek majd győztest.

 

Fotó: Lorigo TSE

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.