km/óra
  2024.04.12., péntek  •  Gyula napja
Csillagos ötös: A Haladás kiütötte a Siófokot

Csillagos ötös: A Haladás kiütötte a Siófokot

Medgyes Zoltán duplázott, rajta kívül Jancsó, Tóth Dávid, és Rácz talált be a nyitómérkőzésen. A szombathelyiek esélyt sem adtak a Siófoknak, és nagy arányú győzelmüknek köszönhetően vezetik a tabellát.

 

Merkantil Bank Liga 1. forduló
BFC Siófok-Szombathelyi Haladás 1-5 (1-3)


Siófok: Hutvágner – Kiss B., Jagodics B., Polényi, Deutsch – Kecskés (Elek, 60.), Tajthy T. – Hajnal G. (Balogh B., 55.), Cipf, Tömösvári – Horváth P.

Vezetőedző: Gál István


Haladás: Verpecz – Csilus T., Mocsi, Devecseri, Bosnjak – Tóth D., Szekér, Holdampf, Kiss B. (Doktorics, 86.) – Medgyes Z. (Rácz F., 72.), Tóth B. (Jancsó, a szünetben).

Vezetőedző: Mátyus János


Gólszerző: Horváth P. (45+1.p.), illetve Medgyes Z. (14.p., 22.p.), Tóth D. (20.p.), Jancsó (78.p.), Rácz F. (90+1.p.)

 

 

Március 8-a után újra tétmérkőzést játszott a Szombathelyi Haladás csapata. Mátyus János együttese Siófokon lépett pályára a Merkantil Bank Liga nyitófordulójában. A zöld-fehérek jó előjelekkel várhatták a rajtot, a felkészülési meccseken eredményes és jó futballal rukkoltak elő. A csapatot rengetegen elkísérték a Balaton-partra, a szurkolók pedig egységesen fehérben buzdították a csapatot. 

 

Mindkét csapat bátran, támadó szellemben futballozva kezdte a mérkőzést. A támadások elsősorban a széleken folytak, így már az első percekben több szögletet is elvégezhettek a csapatok. Az első komolyabb lehetőség Medgyes Zoltán előtt adódott, ollózását azonban védte Hutvágner. Egy perccel később ugyancsak a szombathelyiek 11-ese veszélyeztetett egy szöglet utáni kavarodás után, de csak belepiszkálni tudott a labdába. A 15. percben góllá érett a Haladás veszélyes focija: ismét Medgyes volt a főszereplő, Tóth Barna lekészítése után lőtte ki a jobb alsó sarkot, ezzel megszerezte a vezetést a zöld-fehér együttes. A gól után sem állt le a Haladás, 5 perccel később Kiss Bence szenzációs tekerése a kapufán csattant, de a labda Tóth Dávid elé került, aki nem hibázott, megduplázta tehát előnyét Mátyus János együttese. Még csak fel sem ocsúdott a Siófok Tóth gólja után, máris jött a harmadik találat: Medgyes elé került a labda, aki még időben elpiszkálta a kapus mellett, és megszerezte második gólját a mérkőzésen. Az ivószünet után mintha éledezni kellett volna a Siófok, a 27. percben Verpecznek kelllett védenie, miután a siófoki játékos közvetlen közelről kapura tette a középre lőtt labdát. A mérkőzést azonban továbbra is a Haladás irányította, a zöld-fehérek rendkívül agresszívan letámadtak és megpróbálták megakadályozni a Balaton-partiak labdakihozatalait. A 39. percben könnyen tovább növelhették volna előnyüket a szombathelyiek, de Tóth Barna nem tudta elvinni Hutvágner mellett a labdát. A félidő végére is maradtak még események, Bosnjak, valamint Medgyes is betalálhatott volna, a kihagyott helyzetekre azonban a Siófok rúgott szépítő gólt, miután nem értették meg egymást a Haladás védői. A szünetre így 1-3-as vendég vezetéssel vonulhattak a csapatok. 

 

A szünetben frissített Mátyus János és Jancsó András érkezett Tóth Barna helyére a csapatba. A mérkőzés irama jelentősen csökkent az első félidőhöz képest, az első komolyabb helyzetre a 61. percig kellett várni, amikor Medgyes futotta le a védőjét nagy hátrányból, majd durrantott fölé közelről. Nem sokkal később egy siófoki kapufát jegyezhettünk fel egy szép lövés után. A Haladás láthatóan átadta a területet a hazaiaknak, és rendre veszélyes ellentámadásokat vezetett, közel volt hozzá, hogy végleg lezárja a találkozót. Erre a 78. percig kellett várni: Tóth Dávid ment el a jobb szélen, egészen az alapvonalig, visszagurítására Jancsó érkezett és vágta a léc alá a labdát. Egy perccel később Verpecznek kellett résen lennie egy siófoki szabadrúgásnál, de a Haladás hálóőre magabiztosan hárított. A meccs legszebb jelenete a 91. percre maradt: a 73. percben csereként beállt Rácz lőtt védhetetlen bombagólt, beállítva ezzel az 1-5-ös végeredményt.

 

Mátyus János együttese nagyon magabiztosan, kiváló játékkal nyerte meg a szezon első mérkőzését, és készülhet a szerdai, hazai Szolnok elleni találkozóra, amely 19 órakor kezdődik.

 

Mátyus János

 

-Az a csapat, az a klub, amellyel megtörtént az, ami az elmúlt pár napban velünk megtörtént, az általában vereségre ítéltetett - mondta Mátyus János.  De csak általában, mert ma mi voltunk a kivételek. Csodálatos hangulatban, sokszáz Haladás-szurkoló előtt, nagyszerű játékkal remek győzelmet arattunk. A Siófoknak sok sikert kívánok! Messze nincsen ekkora különbség a két csapat között. Nyilvánvalóan az első szerzett gólunk meghatározta a játék képét. Hál' Istennek a második félidőben sikerült lezárni a mérkőzést. 

 

Fotó: Mészáros D. Zsolt

Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Spártai megmérettetés Szombathelyen
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Aznap több utcát is lezárnak Szombathelyen.