km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei II. osztály, északi csoport: a Söpte és az Uraiújfalu is gólzáporos idegenbeli győzelemmel zárta a szezont

Megyei II. osztály, északi csoport: a Söpte és az Uraiújfalu is gólzáporos idegenbeli győzelemmel zárta a szezont

A bajnok Csepreg, valamint az Alsóújlak összecsapása is hozott hat találatot, a dobogó harmadik fokán végző Bozsok pedig hazai győzelemmel búcsúztatta az idényt, csakúgy, mint a Spari, a Mersevát, valamint az Újperint.

 

Sitke KKSE - Uraiújfalu SE 0-5 (0-2)  Sitke, vezette: Kedves

Sitke: Kelemen D. - Gaál, Imre, Lakatos, Papp, Németh Z., Zeke, Nagy, Kelemen B. (Sulyok 46.) , Németh M., Pencz

Uraiújfalu: Horváth - Szabó M., Gáspár (Kovács 46.) , Gallen, Szabó B., Burka (Németh 46.) , Tóth (Agg 46.) , Pungor, Csete (Kollárits 46.) , Fehér, Keszei (Simon 65.)

Gólszerzők: Csete 34., Burka 37., Németh 2 (68., 76.), Szabó M. 80.

Kiállítva: Tóth 85. (Uraiújfalu)

 

A vendégek magabiztos győzelmet arattak, ezzel pedig megszerezték a negyedik helyet a pontvadászatban. 

 

Bozsoki SE - Gérce-Vásárosmiske KSE 3-0 (1-0)  Bozsok, vezette: Szendrődi

Bozsok: Farkas (Szenteleki Á. 81.)  - Bigner, Kratochwill (Németh 84.) , Nagy, Pál (Szalai 75.) , Dévényi, Dobány (Szenteleki B. 63.) , Kaposi (Kalmár 54.) , Hankó, Kiss, Marti

Gérce: Lengyel - Horváth (Komáromi 46.) , Máthé, Pethő, Lerik, Mórocz (Kiss 54.) , Major, László, Nunkovics, Kovács, Csonka

Gólszerzők: Nagy 37., Pál 65., Hankó 79.

 

Nyári meleg és sok néző fogadta a csapatokat a bajnokság utolsó mérkőzésén. A mérkőzés felvezetésekor és a szünetben is szerepet kaptak a bozsoki utánpótlás gyerkőcei. A kezdőrúgást Kovács Jenő végezte el, aki a megye csapatait egy jó ügy érdekében összefogásra buzdította, gyűjtést szervezett Lackó és Dominik számára, melyhez csatlakozott a hazai és a vendég csapat is. A mérkőzés folyamán a bozsoki csapat több helyzetet dolgozott ki, melyből hármat értékesített, így megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Az egyesület történetének legjobb helyezését sikerült megszereznie, a bronzérmet. A negyedik helyezett előtti 17 pontos előny rendkívüli teljesítményt eredményezett a szezon során. A Bozsoki Sportegyesület köszöni szurkolói, rendezői és támogatói segítségét!

 

Alsóújlaki Sport Club - Csepregi Sport Egyesület 3-3 (0-1)   Csepreg, vezette: Szabó III.

Alsóújlak: Gábor - Gampel, Kaposi, Vasas (Papp 83.) , Varga K. (Káldi M. 61.) , Varga Á., Varga N., Farkas, Ódor, Nagy (Káldi I. 61.) , Varga R.

Csepreg: Jakatics - Kótai, Tájmel (Nagy 61.) , Kossuth, Takács (Simon 46.) , Baranyai (Lukács 56.) , Pócza, Kovács (Nika M. 56.) , Nika B., Merk, Németh (Steiner 61.)

Gólszerzők: Varga N. 68., Varga R. 75., Kaposi 81., ill. Németh 31., Nagy 65., Simon 85.

 

Ősszel a két együttes felcserélte a pályaválasztói jogot, így ezt az összecsapást Csepregen rendezték meg. A már bajnok hazaiaknál több olyan játékos is nagyobb szerepet kapott, aki a szezon során kevesebb alkalommal jutott szóhoz, ők pedig mind meghálálták a bizalmat. A csepregiek 2-0-s előnyre tettek szert, az Alsóújlakban viszont volt tartás, fordítani tudott, SImon Krisztián góljával azonban egalizáltak a hazaiak, így összességében igazságos 3-3-as eredmény született. A Csepreg szeretné megköszönni mindenkinek az egész éves munkát, hozzáállást, támogatást. 

 

Elektromol Spari FC - Szeleste-Pósfa SE 3-2 (2-1)  Szombathely, vezette: Farkas

Elektromol Spari: Horváth - Németh, Dienes, Jónás, Halász, Pulai, Varsányi, Láda, Fülöp, Bolfán (Sipos 67.) , Kelemen

Szeleste-Pósfa: Kovács M. - Nardai, Németh, Pomper, Fülöp, Pethő, Kovács A., Kovács R., Tóth, Kovács T. (Horváth 71.) , Földi

Gólszerzők: Bolfán 11., Halász 16., Pulai 52., ill. Fülöp 34., Kovács R. 54.

Kiállítva: Halász 59. (Elektromol Spari), ill. Tóth 59. (Szeleste)

 

Jól kezdte az összecsapást a Spari, kétgólos előnyre tett szert, s még növelhette is volna a különbséget, a helyzetek azonban kimaradtak. A második játékrészben igazi adok-kapok alakult ki, a találkozó 3-2-es végeredménnyel zárult, a Spari jó szájízzel, győzelemmel zárta az idényt.

 

CONOIL Merseváti SE - Gencsapáti SE 5-2 (1-0)  Mersevát, vezette: Mónos

Mersevát: Patyi - Gönye, Horváth Zs. (Takács 62.) , Győrvári (Horváth T. 70.) , Pethő, Csite, Orbán (Dénes 56.) , Nagy, Czupor, Szabó, Balogh (Varga 82.)

Gencsapáti: Horváth Gy. - Petrőczi (Horváth Á. 51.) , Janzsó, Kovács (Németh 82.) , Varga, Mester (Czika 56.) , Bokor, Tóth, Tar, Lőrincz, Markó

Gólszerzők: Horváth Zs. 20., Pethő 50., Győrvári 53., Czupor 56., Nagy 76., ill. Bokor 52., Varga 83.

 

A szezon utolsó mérkőzésén - korrekt játékvezetés mellett - a győzelmet jobban akaró hazai csapat megérdemelten tartotta otthon a három bajnoki pontot. 

 

Sé Honvéd SE - Söpte Sport Egyesület 3-6 (0-2)  Sé, vezette: Boda

Sé: Földi - Szalay, Séfer, Kovács, Werderits, Muzsai (Hende 69.) , Fichtacher, Soós (Varga 60.) , Kiss Máté, Kiss Márton, Uri (Kiss Bálint 86.)

Söpte: Gombor - Udvardi (Koszokovits 84.) , Mester, Kertes (Varga 39.) , Németh, Kovács, Farkas (Fogl 57.) , Horváth (Papp 88.) , Hujber, Koronczai, Vámos

Gólszerzők: Kiss Máté 47., Kiss Márton 62., Werderits 74., ill. Kovács 7., Mester 2 (42., 85.), Vámos 55., Fogl 75., Koszokovits 89.

 

A tudósítás elejére kívánkozik, hogy a két U-19-es csapat bajnoki döntőt játszott, a képlet pedig egyszerű volt: amely csapat nyer, aranyéremnek örülhet.  A rekord nézőszámot hozó találkozó - melyen legalább 300 néző volt jelen, - méltó volt a két csapat egész éves teljesítményéhez. Végig parázs, nyílt, színvonalas találkozót vívtak a csapatok, amelyet végül megérdemelten a séiek nyertek meg, így a Megyei II. osztály Északi csoportjának 2021/2022. évi bajnoka a Sé U-19-es csapata lett. A mérkőzés végén Gál László a Versenybizottság elnöke adta át a csapat tagjainak az aranyérmeket, melyhez gratulál a klub. A felnőtt mérkőzésen a már biztos bajnoki ezüstérmes Söpte ragadta magához a kezdeményezést, és rögtön a találkozó elején megszerezte a vezetést. A hazai csapat próbálta tartani a lépést ellenfelével, de a helyzeteit sorra elpuskázta, a vendégek viszont a félidő végén újabb gólt szereztek. A második félidő hazai támadásokkal indult, sikerült is a szépítés, de gyorsan visszaállt a kétgólos különbség. A vendéglátó tovább rohamozott, ennek eredményeként perceken belül egyenlő volt az állás. Azonban egy perc sem telt el és ismét a vendégek vezettek. A mérkőzés végén a Söpte két gyors góllal lezárta a találkozót a fáradó hazaiak ellen. Összességében jó játékvezetés mellett, fordulatos meccsen az esélyesebb Söpte megérdemelt győzelmet aratott a végig partiban lévő, de rengeteg helyzetet elpuskázó Séiek ellen. A Sé csapata köszöni Szurkolóinak az egész éves biztatást.

 

Újperinti SE - Pecöl SE 5-1 (3-0)  Szombathely, vezette: Talabér

Újperint: Szlámer (Biró 46.)  - Sásdi, Kovács Zs. (Takács 62.) , Hazafi, Szmolek (Kovács G. 25.) , Baranyai (Jagodits 62.) , Horváth, Nyári, Tóth, Kovács A., Szabó (Kiss 46.) 

Pecöl: Kollarics - Pálfi (Horváth 58.) , Kurucz (Németh Á. 46.) , Szemes Z., Farkas E., Varga (Németh I. 46.) , Oszkó, Farkas A. (Seper 75.) , Iszak, Hóbor, Szemes B.

Gólszerzők: Kovács Zs. 5., Nyári 2 (19., 61.), Szabó 27., Kiss 61., ill. Iszak 83.

 

Az Újperint gyakorlatilag már az első játékrészben eldöntötte a győzelem sorsát, így az utolsó három fordulót veretlenül zárta az idényben.

 

A csoport végeredménye ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.
Mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek
Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv. Így mások mellett egyes települési távhőszolgáltatóknak sem kell kötbért fizetniük a nagyobb tételben fel nem használt földgáz miatt - jelentette be csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).