km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Csendesen teltek az ünnepek a tűzoltóknál és a mentőknél

Csendesen teltek az ünnepek a tűzoltóknál és a mentőknél

A kijárási korlátozás és a közterületi tűzijáték tiltása miatt jóval kevesebb ilyenkor megszokott feladatuk volt a mentőknek és a tűzoltóknak Vas megyében is. A lánglovagoknak leginkább a közlekedési balesetek műszaki mentése adott munkát az ünnepek alatt, bár szilveszterkor egy gázszivárgáshoz is ki kellett vonulniuk. A mentők esetszáma viszont a koronavírus miatt több volt, mint a korábbi években.

 

A Csaba utcai felüljárón nyolc autó rongálódott meg, miután a burkolaton tükörjéggé fagyott a köd december 27-én. 29-én a 87-es főúton Gencsapáti térségében csúszott fának, majd borult fel a munkásokat szállító kisbusz, 4-en sérültek meg a balesetben. Balogunyomnál pedig személyautó sodródott ki a jeges úton és kidöntött egy villanyoszlopot. 30-án pedig a Szent Márton utcában egy kigyulladt autóhoz riasztották a tűzoltókat. A január műszaki mentéssel indult, Sében csúszott árokba egy autó.


Balogh Eszter, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az SZTV érdeklődésére elmondta, azilveszter napja mondhatni nyugodtan telt. 31-én egy balesethez kellett vonulni az egységeknek. Kőszeg térségében egy személyautó kerítésnek ütközött. Itt a kőszegi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, valamint levontatták a ház kerítéséről. Ezen kívül nem sokkal éjfélt követően a sárvári tűzoltóknak kellett egy műszaki mentéshez vonulni


A mentőknek – ahogy 2020 nagy részében, úgy az év végén is – a koronavírus-járvány adta a legtöbb feladatot. Az ünnepekhez köthető esetek szinte teljesen elmaradtak.


Dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója hozzátette, nem volt baleset, szilveszter éjszaka nem kellett szilveszteri buliból magatehetetlen, súlyos, kritikus állapotú ittas, bódult, egyéb tudatmódosító szer hatása alatt álló, főként fiatal személyeket ellátniuk, kórházba szállítaniuk.


December 28-án a Kisfaludy és Szent Márton utcák közötti parkolóba egy kihűlt hajléktalanhoz hívták a mentőket, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Összességében csendesen teltek az ünnepek.

 

Fotó: Nyolc autó ütközött a jeges Csaba utcai felüljárón Szombathelyen - Tánczos Mihály/112press

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.