km/óra
  2022.10.03., hétfő  •  Helga napja
Csendesen teltek az ünnepek a tűzoltóknál és a mentőknél

Csendesen teltek az ünnepek a tűzoltóknál és a mentőknél

A kijárási korlátozás és a közterületi tűzijáték tiltása miatt jóval kevesebb ilyenkor megszokott feladatuk volt a mentőknek és a tűzoltóknak Vas megyében is. A lánglovagoknak leginkább a közlekedési balesetek műszaki mentése adott munkát az ünnepek alatt, bár szilveszterkor egy gázszivárgáshoz is ki kellett vonulniuk. A mentők esetszáma viszont a koronavírus miatt több volt, mint a korábbi években.

 

A Csaba utcai felüljárón nyolc autó rongálódott meg, miután a burkolaton tükörjéggé fagyott a köd december 27-én. 29-én a 87-es főúton Gencsapáti térségében csúszott fának, majd borult fel a munkásokat szállító kisbusz, 4-en sérültek meg a balesetben. Balogunyomnál pedig személyautó sodródott ki a jeges úton és kidöntött egy villanyoszlopot. 30-án pedig a Szent Márton utcában egy kigyulladt autóhoz riasztották a tűzoltókat. A január műszaki mentéssel indult, Sében csúszott árokba egy autó.


Balogh Eszter, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az SZTV érdeklődésére elmondta, azilveszter napja mondhatni nyugodtan telt. 31-én egy balesethez kellett vonulni az egységeknek. Kőszeg térségében egy személyautó kerítésnek ütközött. Itt a kőszegi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, valamint levontatták a ház kerítéséről. Ezen kívül nem sokkal éjfélt követően a sárvári tűzoltóknak kellett egy műszaki mentéshez vonulni


A mentőknek – ahogy 2020 nagy részében, úgy az év végén is – a koronavírus-járvány adta a legtöbb feladatot. Az ünnepekhez köthető esetek szinte teljesen elmaradtak.


Dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója hozzátette, nem volt baleset, szilveszter éjszaka nem kellett szilveszteri buliból magatehetetlen, súlyos, kritikus állapotú ittas, bódult, egyéb tudatmódosító szer hatása alatt álló, főként fiatal személyeket ellátniuk, kórházba szállítaniuk.


December 28-án a Kisfaludy és Szent Márton utcák közötti parkolóba egy kihűlt hajléktalanhoz hívták a mentőket, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Összességében csendesen teltek az ünnepek.

 

Fotó: Nyolc autó ütközött a jeges Csaba utcai felüljárón Szombathelyen - Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Fokozatosan csökken parlagfű pollenkoncentrációja
Továbbra is az alacsony-közepes tartományban van az allergén növény virágpor-koncentrációja.
Szombathelyen és Sárváron is többször tankolt, de egyszer sem fizetett
Az ősemberek genetikájának kutatása kapta az orvosi Nobelt
Pääbo munkásságával átalakította az ember eredetének kutatását, mivel az általa kifejlesztett megközelítések lehetővé tették a DNS-ben lévő bázisok sorrendjének a vizsgálatát. 
Burgonyát kapnak a rászorulók: egyre kevesebb az adomány, pedig egyre többre lenne szükség
Burgonyát oszt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a rászorulóknak 3,2 millió forint értékben. Elsősorban olyan nagycsaládosok részesülnek az adományból, akik az élelmiszermentő akcióban nem vesznek részt. A tízkilós zsákokat a plébániák osztják szét Vas és Zala megyei településeken.
Maradandó fogyatékosságot szenvedett el a motoros, vádat emeltek a sofőr ellen