km/óra
  2023.06.04., vasárnap  •  Bulcsú napja
Csendesen teltek az ünnepek a tűzoltóknál és a mentőknél

Csendesen teltek az ünnepek a tűzoltóknál és a mentőknél

A kijárási korlátozás és a közterületi tűzijáték tiltása miatt jóval kevesebb ilyenkor megszokott feladatuk volt a mentőknek és a tűzoltóknak Vas megyében is. A lánglovagoknak leginkább a közlekedési balesetek műszaki mentése adott munkát az ünnepek alatt, bár szilveszterkor egy gázszivárgáshoz is ki kellett vonulniuk. A mentők esetszáma viszont a koronavírus miatt több volt, mint a korábbi években.

 

A Csaba utcai felüljárón nyolc autó rongálódott meg, miután a burkolaton tükörjéggé fagyott a köd december 27-én. 29-én a 87-es főúton Gencsapáti térségében csúszott fának, majd borult fel a munkásokat szállító kisbusz, 4-en sérültek meg a balesetben. Balogunyomnál pedig személyautó sodródott ki a jeges úton és kidöntött egy villanyoszlopot. 30-án pedig a Szent Márton utcában egy kigyulladt autóhoz riasztották a tűzoltókat. A január műszaki mentéssel indult, Sében csúszott árokba egy autó.


Balogh Eszter, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az SZTV érdeklődésére elmondta, azilveszter napja mondhatni nyugodtan telt. 31-én egy balesethez kellett vonulni az egységeknek. Kőszeg térségében egy személyautó kerítésnek ütközött. Itt a kőszegi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, valamint levontatták a ház kerítéséről. Ezen kívül nem sokkal éjfélt követően a sárvári tűzoltóknak kellett egy műszaki mentéshez vonulni


A mentőknek – ahogy 2020 nagy részében, úgy az év végén is – a koronavírus-járvány adta a legtöbb feladatot. Az ünnepekhez köthető esetek szinte teljesen elmaradtak.


Dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója hozzátette, nem volt baleset, szilveszter éjszaka nem kellett szilveszteri buliból magatehetetlen, súlyos, kritikus állapotú ittas, bódult, egyéb tudatmódosító szer hatása alatt álló, főként fiatal személyeket ellátniuk, kórházba szállítaniuk.


December 28-án a Kisfaludy és Szent Márton utcák közötti parkolóba egy kihűlt hajléktalanhoz hívták a mentőket, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Összességében csendesen teltek az ünnepek.

 

Fotó: Nyolc autó ütközött a jeges Csaba utcai felüljárón Szombathelyen - Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Megyei I. osztály: drámai végjáték után bajnok a Haladás, a Király SE az ezüstérmes, a harmadik helyet a Répcelak szerezte meg
A Szarvaskend és a Rábapaty is idegenbeli sikerrel zárta a szezont, a Vasvár, a Celldömölk, valamint a Szentgotthárd pedig hazai környezetben diadalmaskodott.
Megyei II. osztály, északi csoport: bajnok lett az Újperint, döntetlennel zárult a Lukácsháza-Gencsapáti rangadó, zsinórban harmadszor nyert a Kemenesalja
A Szeleste a mérkőzést keretbe foglalva győzte le a Bozsokot, de az Uraiújfalu, a Sé, valamint a Spari is hazai környezetben gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
Megyei II. osztály, déli csoport: nyolcig jutott a Nádasd, ötöt rúgott a Telekes
A Vasszécseny kilenc emberrel is végigküzdötte a Rum elleni mérkőzést, a Rábatótfalu és Csákánydoroszló idegenben tudott nyerni. Az Őriszentpéter és a Szentpéterfa összecsapása is döntetlennel zárult.
Kosárlabda: az aranycsata ötödik mérkőzésén is hazai győzelem született, zsinórban negyedszer bajnok a Falco!
A szombathelyiek végig koncentráltan, magabiztosan, magas színvonalon kosárlabdázva 84-68-ra verték az Albát, így 2008, 2019, 2021 és 2022 után újabb bajnoki címet ünnepelhetnek.
legfrissebbek
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet eljuttattak az MTI-hez.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
Elektromos zárlat okozhatott tüzet egy szombathelyi konyhában
A Március 15. térre riasztották a szombathelyi tűzoltókat és a mentőket, ahol egy második emeleti lakásból dőlt ki a füst. A házigazda nem volt otthon.
„Legyen közös a történelmi Magyarország, mert akkor a miénk is”
Megemlékezés a nemzeti összetartozás napján
Vádat emeltek a lánnyal szemben, aki felgyújtott egy seprűt egy szombathelyi szupermarketben
A Szombathelyi Járási Ügyészség most közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú lánnyal szemben, olvasható a Vas Vármegyei Főügyészség közleményében.