km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Csató Kata lesz a Mesebolt Bábszínház új igazgatója

Csató Kata lesz a Mesebolt Bábszínház új igazgatója

Szombathely város önkormányzata pályázatot írt ki a Mesebolt Bábszínház igazgatói pozíciójára a 2024-2029 közötti időszakban. Csató Kata bábművész, bábrendező pályázatát támogatták.

A Mesebolt Bábszínház igazgatójának megbízatása 2024. június 30. napján lejár, a pozícióra pályázatot írt ki az önkormányzat. Az álláshely 2024. július 1. napjától 2029. június 30. napjáig, 5 év határozott időtartamra tölthető be. 

A kiírásra Csató Kata bábművész, bábrendező adta be pályázatát. Mint az anyagában olvasható:

„Nem csapatban indulok, de csapatot szeretnék felépíteni. Nem írtam konkrét művészi irányt, se konkrét előadásötleteket, de még konkrét művészeket sem említek meg, helyette gondolatokat gyűjtöttem össze: hogyan látom a bábszínházi műfaj határait tágítani, mind művészi, mind gazdasági értelemben a jelenlegi intézményi keretek között.”

A pályázat további részletei itt érhetők el. 

A képviselők megköszönték a három cikluson, 15 éven átívelő Kovács Géza igazgató munkáját, majd támogatták Csató Kata pályázatát. A szakmai bizottság és a közgyűlés döntése értelmében így Csató Kata lesz a Mesebolt Bábszínház új igazgatója.

 

Fotó: Facebook/Mesebolt Bábszínház

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.