km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Csak óvatosan, csúsznak az utak!

Csak óvatosan, csúsznak az utak!

Csapadékos vasárnapra ébredtünk.

Kőszegi Időjárás Előrejelzés azt írja, kora hajnali óráktól kezdve nyugatról kelet felé haladva egyre többfelé számíthatunk havazásra, amelyet gyorsan ónos eső, fagyott eső, később eső vált fel. Szóval csapadékos vasárnapra ébredtünk, ráadásul csúszósak az utak is, úgyhogy óvatosan közlekedjen mindenki!

Éjszaka -1 és 0 fokig csökkent a hőmérséklet, reggel pedig még erősen felhős, borult az ég.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a tartós, többórás ónos eső veszélye miatt vasárnapra Baranya, Somogy és Zala vármegye területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki, Vas megyére elsőfokút.

A délelőtt első feléig még megszűnő jelleggel számíthatunk esőre, havas esőre. A délelőtt második felétől már megszűnik a csapadék, és lassan megkezdődik a felhőzet felszakadozása.

A változó irányú légmozgás mérsékelt marad. Délutánra 4-6 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.