km/óra
  2022.05.27., péntek  •  Hella napja
Családok karácsonyát szépíti meg a Karitász

Családok karácsonyát szépíti meg a Karitász

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász közel harminc éve dolgozik azon, hogy segítsen a rászorulóknak. Karácsonyi gyűjtőakcióik több száz családnak csalnak mosolyt az arcára a csodák ünnepén.

„Jót tenni jó” – olvasható a Karitász gyűjtőkonténereinek oldalán, amelyekbe rengeteg tartós fogyasztási cikk, édesség és plüssjáték került, alig egy hónap alatt. Az Ivy Technology nyolc munkacsoportjának megközelítőleg százötven dolgozója éreztette, hogy segíteni tényleg jó, mert hatalmas összefogással, szinte egymással versengve gyűjtötték az ajándékokat. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója, Tuczainé Régvári Marietta köszönetét fejezte ki a cég munkatársainak. Egy-egy falinaptárt adott át a gyűjtésben részt vevő csoportvezetőknek, és elmondta, hogy mennyire hálás a már hét éve tartó, jól működő kapcsolatért, amely az Ivy Technology és a katolikus szeretetszolgálat között áll fenn. 


–  Az eseményt egy új grafikai elemekkel színesített hirdetés előzte meg. Több mint kétezer adományt: tartós élelmiszert, édességet, ruhát és játékot gyűjtöttek a kollégák. A csapatok ezúttal főként a gyerekekre fókuszáltak, ugyanis nagyon sok édességet, kekszet, játékszert gyűjtöttek, amelyeknek az apróbbak örülnek a leginkább – hangsúlyozta Horváth Mirjam rendezvényszervező, az Ivy Technology munkatársa.


A csordultig telt dobozok a Szent Márton plébániára kerültek. Itt a már huszonnyolc éve működő karitászcsoport önkéntesei állítják össze az ajándékcsomagokat. Ők jól ismerik a rászoruló családokat, hiszen egész évben járnak hozzájuk, segítik őket a mindennapokban. Ahol több gyermek van, oda nemcsak olaj, cukor, liszt jut, hanem játék is kerül bőven. Ám, ha például cukorbeteg idősnek adományoznak, akkor nem szaloncukor kerül a fa alá, hanem hasznos alapanyagok a főzéshez, sütéshez.


A Karitász igazgatója szerint az a jó ajándék, ami hasznos. 


Az adventi időszakban a Derkovits Gyula Általános Iskola diákjai is jótékony célra gyűjtöttek. A csomagok szállításában is közreműködött az Egyházmegyei Karitász. A tanulók a celldömölki iskola alsósági tagiskolájának kis létszámú közösségét segítették adományaikkal. Többségében játékok, plüssfigurák, emellett könyvek és tisztasági szerek is kerültek a csomagokba. Az akciót megálmodó Móroczné Bölcskei Györgyi magyar nyelv és irodalom, ének-zene szakos tanár a szeretet erejéről, az érzékenyítés jelentőségéről beszélt, amikor arról kérdeztük, miért kezdeményezte a gyűjtést.


– Nagyon fontos, hogy azokat a gyermekeket, akiket a szülők az iskolai nevelőkre bíznak, ne csak oktatást, hanem nevelést is kapjanak. Érzelmi intelligenciájuk fejlesztését is elődlegesnek tartjuk. Lényeges a figyelmet felhívni arra, hogy a gyerekek adni is tudjanak, ne csak az legyen a fontos, hogy mit kapnak. Az egymásra figyelésre is rávezetjük őket – emelte ki Reichert Judit, az iskola igazgatója. 


Az adományokat a diákok zenés-verses műsor kíséretében adták át. Szombathelyre Orsos Zoltán, Celldömölk-Alsóság plébánosa hozta el a tagiskolás gyerekeket, akik dalokkal köszönték meg az ajándékot. Zoli atya bibliai történetét meghatottan hallgatták mindannyian. (X)


Borítókép: Derkovits Gyula Általános Iskola csomagjai Alsóságra kerültek, a gyerekek dalokkal köszönték meg az ajándékot Fotó: Karitász

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Ne hívj rendőrt, sokat ittam! – kérte a BMW sérült sofőrje, majd elmenekült a helyszínről
Nagy csattanásra ébredtek több háznál az acsádi Béke utcában és többen azonnal kiszaladtak az utcába megnézni, hogy mi történt. Addigra egy vérző fejű ember szállt ki a betonáteresznek ütközött roncsból.
A nagy halászléharc – Szegedi kontra bajai
A hal ősi ókeresztény szimbólum. Krisztus és a megtért ember jelképe, ünnepnapokon pedig Jézus csodatetteit és a belé vetett hitet jelenti. Szenteste számos országban kerül hal az asztalra a legkülönbözőbb formában, nálunk a halászlé vált hagyománnyá. Hogy a bajai vagy a szegedi a jobb, ízlés dolga, lényeg, hogy jól elkészítve mindkettő finom.
Megyei I. osztály: mindkét vasárnapi mérkőzésen döntetlen született
A Vép pontvesztésével biztossá vált a Celldömölk harmadik helye, a Bük nehéz helyzetből mentett pontot a Táplán otthonában.
legfrissebbek
Már 6,2 millióan használnak okostelefont Magyarországon
A válaszadók nagyjából kétharmada szintén maximum 10 alkalmazást használt nagyobb gyakorisággal.
Egy apa ölhette meg lányait Aszódon
A 46 éves férfi - nagy valószínűséggel május 20-áról 21-ére virradóra - álmukban megölte lányait, majd a Heves megyei Adács közelében egy mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg.
 Mintegy tízezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön 
A beléptetettek közül a rendőrség 305 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Hamis pozitív Covid-teszttel akarta elkerülni a börtönt egy tolvaj
A hamis teszt beszerzésében a férfi egy 28 éves ismerősének segítségét kérte, akinek édesanyja egy konténeres szűrőponton dolgozott. Az első mintavételkor, tavaly decemberben százezer forintot adott át a 48 éves nőnek.
Ötkilónyi heroint akart Magyarországra csempészni egy német férfi
A dupla falú kofferben a férfi tizenhárom, fóliába tekert csomagban heroint rejtett el.