km/óra
  2021.09.23., csütörtök  •  Tekla napja
Családok karácsonyát szépíti meg a Karitász

Családok karácsonyát szépíti meg a Karitász

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász közel harminc éve dolgozik azon, hogy segítsen a rászorulóknak. Karácsonyi gyűjtőakcióik több száz családnak csalnak mosolyt az arcára a csodák ünnepén.

„Jót tenni jó” – olvasható a Karitász gyűjtőkonténereinek oldalán, amelyekbe rengeteg tartós fogyasztási cikk, édesség és plüssjáték került, alig egy hónap alatt. Az Ivy Technology nyolc munkacsoportjának megközelítőleg százötven dolgozója éreztette, hogy segíteni tényleg jó, mert hatalmas összefogással, szinte egymással versengve gyűjtötték az ajándékokat. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója, Tuczainé Régvári Marietta köszönetét fejezte ki a cég munkatársainak. Egy-egy falinaptárt adott át a gyűjtésben részt vevő csoportvezetőknek, és elmondta, hogy mennyire hálás a már hét éve tartó, jól működő kapcsolatért, amely az Ivy Technology és a katolikus szeretetszolgálat között áll fenn. 


–  Az eseményt egy új grafikai elemekkel színesített hirdetés előzte meg. Több mint kétezer adományt: tartós élelmiszert, édességet, ruhát és játékot gyűjtöttek a kollégák. A csapatok ezúttal főként a gyerekekre fókuszáltak, ugyanis nagyon sok édességet, kekszet, játékszert gyűjtöttek, amelyeknek az apróbbak örülnek a leginkább – hangsúlyozta Horváth Mirjam rendezvényszervező, az Ivy Technology munkatársa.


A csordultig telt dobozok a Szent Márton plébániára kerültek. Itt a már huszonnyolc éve működő karitászcsoport önkéntesei állítják össze az ajándékcsomagokat. Ők jól ismerik a rászoruló családokat, hiszen egész évben járnak hozzájuk, segítik őket a mindennapokban. Ahol több gyermek van, oda nemcsak olaj, cukor, liszt jut, hanem játék is kerül bőven. Ám, ha például cukorbeteg idősnek adományoznak, akkor nem szaloncukor kerül a fa alá, hanem hasznos alapanyagok a főzéshez, sütéshez.


A Karitász igazgatója szerint az a jó ajándék, ami hasznos. 


Az adventi időszakban a Derkovits Gyula Általános Iskola diákjai is jótékony célra gyűjtöttek. A csomagok szállításában is közreműködött az Egyházmegyei Karitász. A tanulók a celldömölki iskola alsósági tagiskolájának kis létszámú közösségét segítették adományaikkal. Többségében játékok, plüssfigurák, emellett könyvek és tisztasági szerek is kerültek a csomagokba. Az akciót megálmodó Móroczné Bölcskei Györgyi magyar nyelv és irodalom, ének-zene szakos tanár a szeretet erejéről, az érzékenyítés jelentőségéről beszélt, amikor arról kérdeztük, miért kezdeményezte a gyűjtést.


– Nagyon fontos, hogy azokat a gyermekeket, akiket a szülők az iskolai nevelőkre bíznak, ne csak oktatást, hanem nevelést is kapjanak. Érzelmi intelligenciájuk fejlesztését is elődlegesnek tartjuk. Lényeges a figyelmet felhívni arra, hogy a gyerekek adni is tudjanak, ne csak az legyen a fontos, hogy mit kapnak. Az egymásra figyelésre is rávezetjük őket – emelte ki Reichert Judit, az iskola igazgatója. 


Az adományokat a diákok zenés-verses műsor kíséretében adták át. Szombathelyre Orsos Zoltán, Celldömölk-Alsóság plébánosa hozta el a tagiskolás gyerekeket, akik dalokkal köszönték meg az ajándékot. Zoli atya bibliai történetét meghatottan hallgatták mindannyian. (X)


Borítókép: Derkovits Gyula Általános Iskola csomagjai Alsóságra kerültek, a gyerekek dalokkal köszönték meg az ajándékot Fotó: Karitász

Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 33. szám - 2021.09.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Vincze Magdolna szombathelyi gyermekorvos szerint: "Ritka, hogy ilyen sokan betegednek meg"
Jellemzően 4-8 gyerek hiányzik most az óvodás csoportokból és az iskolai osztályokból felsőlégúti megbetegedések miatt Szombathelyen.
Gól a Lövölde térről a mennyei megyeiben: kezdőrúgásból talált be a bucsui játékos
A második félidő elején elvégzett kezdőrúgásból talált be a hazai kapuba Podani Gábor, a vendégek játékosa a Balogunyom-Bucsu (4-2) megyei III. osztályú meccsen.
Orbán nem akar kötelező oltást
Lesz negyedik hullám, nem fog megállni a határoknál – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában.
Megyei I. osztály: A Király nyerte a szombathelyiek csatáját, a Táplán háromgólos hátrányból fordított
A címvédő Sárvár hazai pályán szenvedett vereséget a Kőszegtől. A Celldömölk is négyig jutott a Szentgotthárd ellen, a Körmend és a Bük mérkőzésén pedig döntetlen született. A Jánosháza a Lukácsháza otthonából hozta el a pontokat.
Megyei labdarúgás: gólgazdag mérkőzések a Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa 3. fordulójában
Ebben a fordulóban is voltak első osztályú búcsúzók, a Torony KSK pedig egyedüli harmadosztályú csapatként lesz ott a negyedik körben.
legfrissebbek
Lekapcsolja 3G hálózatát a Magyar Telekom
A Magyar Telekom 2022 második félévétől nem tartja fent tovább 3G hálózatát; a 3G technológia kivezetése a korlátos frekvenciakészlet szempontjából hatékonyabb kihasználást jelent, hiszen a felszabaduló sávokat hosszabb távon 4G-re, 5G-re lehet majd használni - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.
ENSZ-főtitkár: ocsmányság a vakcinák egyenlőtlen elosztása
„Ocsmányságnak” nevezte António Guterres ENSZ-főtitkár a vakcinák egyenlőtlen elosztását a világban, miközben a szegényebb országok vezetői az úgynevezett vakcinanacionalizmus és az oltóanyagok gazdag országok általi felhalmozása ellen emeltek hangot az ENSZ-közgyűlés 76. ülésszakán.
Megéri kulturális fővárosnak lenni
Talán a legjobb dolog, amit az Európai Unió tehet egy önkormányzattal, ha a településnek Európa kulturális fővárosa címet ad. Hogy miért, azt nagyon jól szemlélteti az első magyarországi kinevezett város, Pécs esete, ahol a nagy fejlődés és a reflektorfény ellenére közel sem sikerült egy zökkenőmentes projektet megvalósítani.
Tovább nőtt a biztosítók díjbevétele az idei első fél évben
Egyre népszerűbb az e-kárbejelentő, már 381 ezer alkalommal töltötték le az alkalmazást.
Az aluljáró fantom-Kula bácsija: valaki időnként fekáliával keni le a falat
Ismét rongálás történt a Thököly utcai aluljáróban. Valaki - már nem először - fekáliával szennyezte be a falat. A takarítást a szombathelyi önkéntes tűzoltók végezték el.