km/óra
  2024.06.15., szombat  •  Jolán, Vid napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Csak nevében volt rangadó, átrobogott a Falco-expressz a Körmenden a vasi klasszikuson

Csak nevében volt rangadó, átrobogott a Falco-expressz a Körmenden a vasi klasszikuson

A címvédő tükörsima, 91-46-os diadalt aratott a Rába-partiak ellen az alapszakasz 25. fordulójában.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I./ A 25. FORDULÓ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - EGIS KÖRMEND 91-46 (26-11, 19-10, 23-11, 23-14)

Falco: Pot 7, Tanoh Dez 6/3, Benke 5, Tiby 10, Keller Á. 6. Csere: Jordano 11/9, Pongó Ma. 11/9, Perl 21/6, Barac 8, Verasztó -, Krivacsevics 1, Kovács B. 5.

Edző: Milos Konakov

Körmend: Basic 2, Takács K. 4, Ferencz -, Tolbert 11, Durázi 9. Csere: Konate 10, Doktor 4, Nagy P. -, Kiss M. 2, Geröly -, Schmera 4, Herczeg -.

Edző: Kocsis Tamás

 

A szezon második örökrangadójára került sor szombat este a Schaeffler Aréna Savariában, 18 óra 30 perces kezdettel a Körmend gárdája látogatott Szombathelyre. Milos Konakov legénysége a decemberi, körmendi összecsapáson nagyon megszórta az Egist és 101-65-ös győzelemmel utazhatott haza, a sárga-feketék pedig ezúttal is valami hasonlóra készültek.

 

Két kimaradt helyzettel indítottak a felek, majd Tiby szerezte meg a vasi El Classico első kosarát. Ezt követően Benke robogott végig egy labdaszerzés után, majd Tanoh Dez süllyesztett el egy hármast, miután nagyon megnézte magának a gyűrűt (7-0). Durázi révén a Körmend is felkerült az eredményjelzőre, Benke nem tudta bedobni a büntetőit, 7-2 volt az állás. A vendégek könnyű ziccert hibáztak, Tiby zsákolással büntetett, Benkéhez hasonlóan pedig Durázi sem tudta értékesíteni a két büntetőt. Tanoh Dez hármasa is kiszédült, mindkét együttes sok hibával kosárlabdázott. Durázinak továbbra sem ment a vonalról, ezúttal egy pontot hagyott ott, majd ziccert is rontott, rendre megremegtek a körmendi kezek. Durázi büntetőjére Pongó felelt egy triplával, 12-4-nél pedig Kocsis Tamás időkérése következett. A játékmegszakítást követően Perl hibátlanul büntetőzött, a Rába-partiak is hasonló módon gyarapították pontjaik számát, de Barac sem maradt ki a sorból és közé tette a tíz pontot (16-6). Durázi szép belépését Perl remek egyéni alakítása követte, majd egy vendég büntető, Antonio Jordano pedig egy hármassal ugrasztotta talpra a publikumot. Igazi triplacsatába kezdtek a felek, 24-11-nél tizenhárom volt közte. Durázi újabb két büntetőt rontott, a negyed utolsó kosara a sárga-feketéké volt, méghozzá nem is akármilyen Perl jóvoltából, így aztán 26-11-ről jöhetett a második felvonás.

 

Továbbra sem találta az ellenszert a Körmend, Jordano viszont annál inkább bedobta magát kintről, 29-11-re módosult az állás. Perl 2+1-es akciója még mélyebb gödörbe sodorta a piros-feketéket, ráadásul ebből utólag ötpontos támadás lett, a szombathelyiek klasszisának triplájának köszönhetően pedig 34-11 állt az eredményjelző táblán. Időt is kért Kocsis Tamás, a Falco azonban továbbra is extázisban kosárlabdázott és szemernyi kétséget sem hagyott a győztes kilétét illetően. Még hét perc hátra volt a negyedből, amikor már négy csapathibánál jártak a körmendiek, ami azt jelentette, hogy a következő - s utána már mindegyik szabálytalanságnál - két büntetőt dobhatott a címvédő. A vendégek is próbálkozhattak a vonalról, egy büntetőt értékesítettek, majd egy lepattanót is visszapöciztek, amivel 34-14-re zárkóztak. Néhol színezték is egy kicsit a játékot a hazaiak, Kovács is feliratkozott a pontszerzők közé, amikor szűk öt perc vissza az első félidőből. Keller harcolt ki sportszerűtlen faultot, majd a büntetőket is a helyére küldte, a labdabirtoklást azonban már nem tudta kosárra váltani a Konakov-legénység. Tiby mesterien szolgálta ki Kellert, jött is az újabb Falco-kettes, tekintélyes, hogy huszonnégy pontos előnyre tett szert a címvédő (39-15). Az etap végén felváltva estek a kosarak, a Körmendtől is láthattunk szép momentumokat, a nagyszünetben végül 45-21 volt az állás.

 

A harmadik játékrész elején egy Perl-tripla vezette fel az eseményeket, majd újabb két pont került a hazaiak neve mellé, cseppet sem lassított a címvédő (50-21). Durázira fújtak rá egy újabb faultot, majd a következőt épp ő szenvedte el, de ezúttal sem tudta bedobni mindkét büntetőjét. Pot remek labdával hozta ziccerbe Kellert, amit azonban nem sikerült kosárra váltani, az Egis viszont két pontot hozzátett eddigi terméséhez. Tiby is hasonlóképp cselekedett, 52-26 volt az állás, a szombathelyiek éppen kétszer annyi pontnál jártak tehát, mint a Rába-partiak. Benke büntetőből volt eredményes egy sportszerűtlen fault után, a vendégek duplájára Keller felelt, kevés pont esett a találkozónak ebben a periódusában. Erre Perl hatalmas zsákolása szolgálhatott gyógyírként, majd Durázi szép megmozdulása és egy Jordano-tripla következett, 60-32 állt az eredményjelző táblán. Perl büntetőivel harminc pontra duzzadt a különbség, 62-32 volt az eredmény, majd Barac tett fel játszi könnyedséggel egy ziccert. Tanoh Dez büntetői kimaradtak, Pongó viszont nem hibázott, 66-32-nél újabb körmendi timeout következett. Ezt a negyedet Barac ziccere zárta, ez pedig azt jelentette, hogy 68-32-ről kezdhették meg a felek a záró etapot.

 

A születésnapos Doktor saját lepattanóját tudta visszatenni, majd újabb vendég pontot jegyezhettünk fel. 68-35-nél Kiss követett el sportszerűtlent Perllel szemben, de csak egy büntető ment be, talán valamelyest már az volt érezhető a csapatokon, hogy mindannyian a találkozó végét várják. Erre azért Pongó rácáfolt egy triplával, aki aztán akaratán kívül a közönséget is bevonta a játékba. Perl Zoltán huszadik pontját szerezte, Tanoh Dez hosszú idő örülhetett újra kosárnak, Barac kettesére pedig Schmera révén válaszolt az Egis (76-39). Takács büntetői a gyűrűben landoltak, Pot is ily módon volt eredményes, apránként araszoltak előre a csapatok. Tolbert szépen kaparta ki magának a gesztenyét, Pot egy hármassal villant, ami egyben a hazaiak 80. pontját jelentette (80-44). Tiby két bedobott büntetőjével elérte a tíz pontot, Tolbert pedig a piros-feketék első bedobott tripláját jegyezte a 38. percben. Tanoh Dez révén a negyven is közé került (87-64), majd Kovács szerzett szép kosarat. Az összecsapás utolsó kosarát Jordano jegyezte, a Falco pedig nagyon nagy, 91-46-os győzelmet aratott a vasi rivális Körmenddel szemben.

 

A szombathelyiekre a következő játéknapon kőkemény idegenbeli erőpróba vár, a csapat március 30-án, szombaton 18 órakor az Alba otthonában vizitál.

 

Fotó: Pataki Gergő

 

Malomsoki Cintia

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
legfrissebbek
Foci Eb 2024: átszáguldott a német válogatott a harmatos skótokon a nyitómeccsen
A papírforma érvényesült a labdarúgó Eb nyitómeccsén: a házigazda Németország 5-1-re verte Skóciát. A magyar válogatott szombaton lép  pályára Svájc ellen. 
A Nemzeti Választási Bizottság befejezte az újraszámlálást, Karácsony maradt a főpolgármester
Több órás tárgyalás után a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) befejezte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását. Sasvári Róbert, az NVB elnöke kihirdette, hogy a 24592 érvénytelen szavazat közül 560 szavazatot minősítettek érvényesnek, olvasható a 444.hu-n.
Rossi: Nincs kérdőjel a Svájc elleni kezdőcsapatot illetően
Marco Rossinak, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a fejében már készen van az a kezdőcsapat, amelyet pályára küld majd a németországi Európa-bajnokság szombaton 15 órakor sorra kerülő Svájc elleni mérkőzésén.
Inkantáció: légies és lírai pillanatok feketén-fehéren a fotókon
Légies és lírai pillanatok feketén-fehéren - ezt az alcímet viseli Büki László fotóriporter Inkantáció című kiállítása, amely a könyvhét keretében nyílt meg a Berzsenyi Dániel Könyvtárban csütörtökön. 25 fénykép látható a tárlaton, közös vonásuk, hogy táncot és a zenét örökítenek meg.
Programajánló – Szombathely: Bloomsday, ökofesztivál és szurkolói ház
A június 14-15-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.