km/óra
  2023.03.28., kedd  •  Gedeon, Johanna napja
Civilek: online térbe szorultak a programok

Civilek: online térbe szorultak a programok

Fitness park a víztoronynál, egészségmegőrző előadások és foglalkozások, könyvbemutató, kultúra napi beszélgetés - január-februári programterveiket ismertették civilek a hagyományos sajtóreggelin, amit a járványhelyzet miatt az online térbe szervezett a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ.

 

A Víztorony-KRESZ Park Kulturális és Szabadidő Egyesület 2016 óta azon dolgozik, hogy megújuljon az építmény. A terv megvalósult, most azt várják, mikor szervezhetik a megnyitó rendezvényt. A tagok nagyon aktívak: örökbe fogadták a Brenner-parkot, naponta nordic walkingoznak, amihez bárki csatlakozhat, az ünnepkörökhöz kapcsolódóan gyerekprogramokat, nyáron pedig KRESZ-tábort terveznek. Pályáztak fitness park kialakításra, már megvannak a felszerelések hozzá.


Pados Györgyi, a Víztorony-KRESZ Park Kulturális és Szabadidő Egyesület elnöke elmondta, hogy hasonló eszközökkel rendelkeznek, hogy egy kis fitness parkot alakítsanak ki, amiben gondolnak a gyerekekre, az idősekre. Ez egy rekreációs megoldás lenne, hasonló, mint ami a Csónakázótónál van.


Két és fél éve kínál térítésmentes egészségmegőrző és betegségmegelőző programokat az egészségfejlesztési iroda. Most ők is online térbe szorultak, de februárban is folytatódik a kismamatorna, a regeneráló gyógytorna, az anyatorna és a jóga, a gyakorlatok otthon végezhetők. Elérhetők az egészséges táplálkozást népszerűsítő előadások, lesz főzőklub, indul a dohányzásról való leszokást segítő kurzus, és lelki egészségvédelemmel kapcsolatos tréningeket tartanak.  


Január 21-én mutatják be Illés Péter Paraszti szőlőhegyek a Délnyugat-Dunántúlon című monográfiáját, ami a falusi szőlőhegyek és a vidéki borkultúra évszázados történetét, hagyományait dolgozza fel. 


A magyar kultúra napjához kapcsolódóan online beszélgetésre hívják Gergye Rezsőt, a Virtuális virulás című kötet szerzőjét pénteken 17 órától. A programra előzetesen regisztrálni kell emailben: krisztianmesko@gmail.com. 

Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
Savaria Fórum 32. évfolyam 10. szám - 2023.03.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
Jövő péntektől Húsvéti vásár a Fő téren - sok meglepetéssel
Március 31-étől április 10-éig ismét húsvéti vásár lesz Szombathely Fő terén. A részletekről pénteken délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a városvezetés és a szervezők. Minden korosztály megtalálja majd a számára kedves szórakozási lehetőséget: a kicsiket játszópark várja, de lesz sok koncert, emellett főszerepet kap a gasztronómia is.
Elismerés a Hali-legendáknak
1-1-es döntetlent játszott a Hali a Péccsel vasárnap délután a Rohonci úton. A találkozót követően Michal Hipp, a hazaiak mestere értékelte a látottakat. A szünetben a Nehru Kupát elhódító Haladás-játékosokat köszöntötték.
Megyei II. osztály, déli csoport: a Csákánydoroszló nyerte a tavaszi nyitány rangadóját, hatig jutott a Gyöngyöshermán-Szentkirály
A Felsőcsatár hazai győzelemmel kezdett, az Egyházasrádóc és az Őriszentpéter viszont idegenből távozott pontokkal. A Tanakajd a Körmenddel, a Szentpéterfa a Telekessel játszott döntetlent.
legfrissebbek
Gyönyörű muzsikával köszöntötték a tavaszt
A múlt csütörtökön a Jászai Utcai Közösségi Tér fellépői köszöntötték a tavaszt, írja az intézmény Facebook-oldala.
Megyei II. osztály, déli csoport: borsot tört a Telekes a Csákánydoroszló orra alá, nyolcig jutott a Körmend és Nádasd
Az Egyházasrádóc és a Bajánsenye hazai környezetben gyűjtötte be a három pontot, a Tanakajd és a Felsőcsatár viszont idegenben tudott nyerni.
Szombaton nyit a megújult KRESZ park és a Víztorony
A park 150 millió forintból szépült meg. Új játékok, burkolat, KRESZ táblák és padok várják a látogatókat.
Világsztárok az Aréna Savariában
A női kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében a Győri Audi FC lesz a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ellenfele szerdán este hat órától az aréna Savariában. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.
Idegen nyelvi szakmai nap a Premontreiben
Az iskolában nagy hangsúlyt fektetnek az idegen nyelvek elsajátítására. Mind a továbbtanulás, mind pedig a munkaerőpiacon való elhelyezkedés szempontjából a közép-, illetve felsőfokú nyelvvizsga megszerzése, valamint a használható nyelvtudás, nélkülözhetetlen. Az álláshirdetések nagy részében elsődleges elvárás az angol vagy a német nyelv ismerete, írja az intézmény hivatalos Facebook-oldala. A gimnáziumban a múlt héten tartottak szakmai napot.