km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Civilek: online térbe szorultak a programok

Civilek: online térbe szorultak a programok

Fitness park a víztoronynál, egészségmegőrző előadások és foglalkozások, könyvbemutató, kultúra napi beszélgetés - január-februári programterveiket ismertették civilek a hagyományos sajtóreggelin, amit a járványhelyzet miatt az online térbe szervezett a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ.

 

A Víztorony-KRESZ Park Kulturális és Szabadidő Egyesület 2016 óta azon dolgozik, hogy megújuljon az építmény. A terv megvalósult, most azt várják, mikor szervezhetik a megnyitó rendezvényt. A tagok nagyon aktívak: örökbe fogadták a Brenner-parkot, naponta nordic walkingoznak, amihez bárki csatlakozhat, az ünnepkörökhöz kapcsolódóan gyerekprogramokat, nyáron pedig KRESZ-tábort terveznek. Pályáztak fitness park kialakításra, már megvannak a felszerelések hozzá.


Pados Györgyi, a Víztorony-KRESZ Park Kulturális és Szabadidő Egyesület elnöke elmondta, hogy hasonló eszközökkel rendelkeznek, hogy egy kis fitness parkot alakítsanak ki, amiben gondolnak a gyerekekre, az idősekre. Ez egy rekreációs megoldás lenne, hasonló, mint ami a Csónakázótónál van.


Két és fél éve kínál térítésmentes egészségmegőrző és betegségmegelőző programokat az egészségfejlesztési iroda. Most ők is online térbe szorultak, de februárban is folytatódik a kismamatorna, a regeneráló gyógytorna, az anyatorna és a jóga, a gyakorlatok otthon végezhetők. Elérhetők az egészséges táplálkozást népszerűsítő előadások, lesz főzőklub, indul a dohányzásról való leszokást segítő kurzus, és lelki egészségvédelemmel kapcsolatos tréningeket tartanak.  


Január 21-én mutatják be Illés Péter Paraszti szőlőhegyek a Délnyugat-Dunántúlon című monográfiáját, ami a falusi szőlőhegyek és a vidéki borkultúra évszázados történetét, hagyományait dolgozza fel. 


A magyar kultúra napjához kapcsolódóan online beszélgetésre hívják Gergye Rezsőt, a Virtuális virulás című kötet szerzőjét pénteken 17 órától. A programra előzetesen regisztrálni kell emailben: krisztianmesko@gmail.com. 

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.