km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Civilek: decemberben is sokféle programmal készülnek Szombathelyen és környékén

Civilek: decemberben is sokféle programmal készülnek Szombathelyen és környékén

Angyalkavárás a kutyamenhelyen, táncház, falmászóverseny, teljesítménytúra és versfesztivál - decemberi programjaikra invitálták az érdeklődőket a civil szervezetek a hagyományos sajtóreggelin.

28-30 kutya és több macska vár gazdira a Fekete István Állatvédő Egyesület menhelyén. Ellátásukhoz bárki hozzájárulhat adományával: az önkéntesek december 9-én a Körmendi úti állateledel-áruháznál gyűjtenek. December 23-án angyalkavárást szerveznek, meleg teával, süteménnyel várják az érdeklődőket, és az árva állatok karácsonyfája alá is lehet ajándékot tenni.

December 10-én 14 órától ingyenes játszóház várja a családokat az MMIK-ban, ünnepi díszeket lehet készíteni a kézműves asztaloknál, közreműködnek a Pesovár Ernő AMI néptáncosai és betlehemesek.

Csütörtökön 17 órától Aranypatak Versfesztivált rendez a H+ Média és Kulturális Egyesület a Kilences Kávézóban. 17 órától irodalmi beszélgetés kezdődik Balló László író-költővel, majd Bujtás Ervin énekes-dalszerző mesél megzenésített versekről. Három év szünet után az egyesület újra meghirdeti az Év Önkéntese díjról szóló felhívást, már fogadják a jelöléseket három kategóriában. Simon Ádám, a H+ Média és Kulturális Egyesület elnöke elmondta, hogy az egyik a kulturális közművelődési szektorban dolgozó önkéntesekre, a másik a civil közösségekben ténykedőkre irányul, a harmadik pedig egy ifjúsági kategória, fiatalok munkáját szeretnék díjazni. Február 1-ig lehet a jelöléseket leadni a honlapjukon található űrlapon keresztül.

Karácsonyváró táncház lesz a betlehemes találkozó előestéjén, december 8-án este fél 6-tól Gencsapátiban. Előbb a gyerekek perdülhetnek táncra Kővári Réka vezetésével, Molnár Péter és barátai muzsikájára, majd különleges vendégek érkeznek. Molnár Péter, az ELTE Szökős és Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes művészeti vezetője elárulta, hogy beköszönnek hozzájuk a gencsi betlehemesek, saját játékukkal teszik ünnepibbé az estét. Megérkeznek a szászcsávási zenészek, a helyi cigánybanda tagjai és az őket kísérő férfiak is. Este fél 8-kor kezdődik a táncház, amit egy koncertprogrammal nyitnak, a Küküllő vidék táncai és zenéje köré szerveződik.

Nehézségi falmászó kupafordulónak ad otthont az oladi iskola szombaton. A rangos versenyre az ország minden tájáról jönnek mászók, mintegy 80-an. Több korosztályi kategóriában is próbára teszik magukat a versenyzők a tíz méter magas falon. A 2010-ben alakult Mászóka Sportegyesület nézőket is vár, akik szívesen megismerkednének a sportággal.

December 27-én évzáró teljesítménytúrát szervez a Vasi Vándorok Sportegyesület a Kőszegi-hegységben. A túrázók ezúttal a határ túloldalán, Léka környékét járják be 20 km hosszan, szakszerű vezetéssel. Ötven fő előzetes jelentkezését várják, a részvétel ingyenes.

 

Forrás: SZTV
Illusztráció: pixabay.com

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.