km/óra
  2021.05.11., kedd  •  Ferenc napja
Céghez viszik a kultúrát: új helyszíneken folytatódik az Agora akciója

Céghez viszik a kultúrát: új helyszíneken folytatódik az Agora akciója

Az egyik legnagyobb szombathelyi vállalatnál, az TDK-nál indult útjára az Agora "Céghez visszük a kultúrát!" programsorozata csütörtökön. A cég dolgozóit az ENERGY Dance Team tagjai és Tóth Dániel énekes, zenész szórakoztatták.


Az AGORA munkatársai a veszélyhelyzetben sem adták fel küldetésüket, hogy kultúrát közvetítsenek. Online felületeiken a veszélyhelyzet kezdete óta osztanak meg izgalmas tartalmakat az igényes kulturális élmények kedvelőinek. A közösségi élmény azonban pótolhatatlan és mindannyiunknak hiányzik, ezért indították útjára #kulturfutar elnevezésű programjukat. Április 2. óta minden hétköznap este a város sűrűn lakott lakótelepein és azok terein mobilhangosítással szólították meg a közönséget, és hívták ki a lakókat erkélyeikre, ablakaikba. 


A cél az volt, hogy közös tánccal, mozgással, énekléssel különlegessé tegyék az otthonaikba szorult szombathelyiek estéit. Körbejárták a Joskar-Ola, a KISZ, a Derkovits-, valamint Olad, a Stromfeld- és a Minerva lakótelep utcáit.


A jelenlegi szituáció fizikailag és mentálisan is megterhelő mindenki számára: a munka és az otthonlét mellett nincs kikapcsolódási, szórakozási, feltöltődési lehetőség, ezért a "Házhoz visszük a kultúrát!" szlogen és akció mintájára "Céghez visszük a kultúrát!" programot kezdeményez az intézmény.
Az akció ötletéből kiindulva az AGORA #kulturfutar csapata csütörtökön a TDK Hungary Components Kft. gyártó- és fejlesztőbázisára látogatott, hogy ebben a nehéz helyzetben most a maguk eszközeivel köszönjék meg a TDK minden munkatársának, hogy a vállalat az előző években aktív részt vállalt Szombathely kulturális és közösségi életében, és hogy a TDK-sok kitartanak és dolgoznak az egészségügyi veszélyhelyzet idején is.


 - A vállalat számára a munkatársak fizikai és lelki egészsége, jólléte a legfontosabb - mondta Takács Balázs, a TDK Hungary Components Kft. ügyvezető igazgatója. . - Ebben a helyzetben lehetőségeinkhez mérten mindent megteszünk azért, hogy munkatársaink érezzék, a TDK-ra számíthatnak. Kollégáink számára nem csupán biztonságos munkakörnyezetet teremtünk, de a vállalat a lehetőségeihez mérten a kiegyensúlyozott lelkiállapot biztosításához is igyekszik hozzájárulni. Munkatársainkat minden rendelkezésünkre álló információról azonnal, valós időben tájékoztatjuk. Ezért indítottuk el a TDK Vírus Infó szolgáltatást is, ahol a munkatársak a vállalat Facebook-oldalán minden, a helyzettel kapcsolatban felmerülő kérdésükre választ kaphatnak, valamint a „Küldj egy pozitív üzenetet a TDK-ból Szombathelynek” akciót is. Nagyon hálásak vagyunk az AGORA csapatának, hogy ebben a helyzetben a TDK-munkatársakra gondolva nemcsak házhoz, de Szombathelyen elsőként a TDK-központba, céghez is hozzák a kultúrát. Köszönjük minden TDK-munkatárs nevében ezt a figyelmességet – fogalmazott Takács Balázs    
 

Nemény András polgármester rövid beszédében kiemelte, hogy az Agora kezdeményezése, a #kulturfutar rengeteg szombathelyihez eljutott. Most azonban azoknak igyekeznek örömet szerezni, akik dolgoznak, hiszen a gazdaság, az ország, a város nem állhat le. Megemlítette, hogy a TDK jelentős segítséget nyújtott a város számára, amikor a lakosság számára varrt maszkokhoz rendelkezésre bocsátotta az alapnyagot.


Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
Savaria Fórum 30. évfolyam 17. szám - 2021.05.07.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Megyei I. osztály: mindhárom dobogós nyerni tudott
A Sárvár a Lukácsháza, a Vép a Celldömölk otthonából vitte el a három pontot. A Király SE kiszakított a gólzsákot és egy híján egy tucat gólt szerezve nyert a Szarvaskend ellen. A Körmend egygólos sikert aratott a Csepreggel szemben a Jánosháza pedig a hét mérkőzés óta veretlen Büköt győzte le.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
Szombathely megint kimarad a kompenzációból
Közben Debrecennek újabb közel 3 milliárd forint jut, Nyugat-Magyarországon Zalaegerszeg és Sopron is plusztámogatásra számíthat.
Gulyás: augusztusig kellenek a védettségi igazolványok
Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.
legfrissebbek
Csonka Ernő: nem az ember a mérce
A százesztendős Csonka Ernő festőművész számára a csendet, a békét, a nyugalmat, a harmóniát párja, Gyöngyi asszony teremti meg szombathelyi, belvárosi, harmadik emeleti otthonukban.
Jön a digitális védettségi igazolvány
Sajtóhírek szerint napokon belül letölthető lesz az app.
Két hónapig nem adnának fizetést az Inter játékosainak
Nagy gondok vannak Milánóban.
Még nincs jelen az országban az indiai mutáns
Müller Cecília beszélt erről az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.
Fegyveresek mészároltak egy iskolában (frissítve)
Az oroszországi támadásnak nyolc halálos áldozata és 21 sebesültje van