km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Burgonyát kaphattak a rászorulók a karitász jóvoltából

Burgonyát kaphattak a rászorulók a karitász jóvoltából

14 tonna burgonyát kaphattak a Vas megyei rászorulók a karitász jóvoltából. Az élelmiszert 38 településen osztották szét a plébániák azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük volt rá. Hamarosan ugyanígy almát is kaphatnak a családok, az idősek és a betegek a Szombathelyi Egyházmegye karácsonyt megelőző adományozó akciójában.

 

Egymás után kerültek a 15 kg-os krumpliszsákok az utánfutókba, falubuszokba, vagy akár a személyautókba. Vas megyében 38 település kapott egységesen 20-20 zsák burgonyát a Szombathelyi Egyházmegye plébániáin keresztül.


Egy hatalmas kamionnal szállították Szombathelyre a 14 tonnás rakományt egy zalai kistelepülésről, Alsószenterzsébetről. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász közkedvelt élelmiszert akart adni a rászorulóknak, ehhez pedig megfelelő partnerre is leltek egy, a területükön gazdálkodó termelőben.


Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója az SZTV-nek elmondta, jó félmillió forintot spóroltak azzal, hogy az áfát a termelő saját maga vállalta, és még a kamiont is ő fizeti. Ezen kívül az almát is nagyon kedvező áron adja a karitásznak, így november első hetében már meg is kaphatják a gyümölcsöt a rászorulók. 


A Szombathelyi karitász az Élelmiszerbankon keresztül a négy vasi nagyvárosban működő áruházlánctól naponta menti az élelmiszert, amit a családok és az idősek, betegek igényei alapján személyre szabottan csomagolnak, és szállítják ki az érintetteknek.

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.