km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Állatmentők vs. parkolóőrök: egy büntetés miatt szabadult el a pokol Szombathelyen

Állatmentők vs. parkolóőrök: egy büntetés miatt szabadult el a pokol Szombathelyen

Megbüntették a Fekete István Állatvédő egyesület felmatricázott mentőautóját, ami sokakból óriási felháborodást váltott ki. Dr. Nemény András polgármester egyeztetést kezdeményezett és felajánlotta, hogy saját fizetéséből állja az egyesület egy éves parkolóbérletét.

„Köszönjük a Szombathely város parkolásáért hatékonyon eljáró parkolóőrök munkáját. Elnézésüket kérjük, tényleg, hogy a haldokló állatainkat nem több száz méterről a hidegben hurcolássza az ideiglenes befogadójuk, mivel a belvárosban lakik és meg mert állni a háza előtt negyed órára. A felmatricázott mentőautónkra nem tudunk ingyenes parkolást kérni, de több száz méteres körzetben nem lehet megállni. De öt perc alatt sikerült a fizetős parkolásért büntetést összeszedni. Vicc” – posztolta Facebook-oldalára a szombathelyi Fekete István Állatvédő Egyesület.

A történet sokakat felháborított, többen az önkormányzatot támadták, de voltak szép számmal olyanok is, akik a parkolóőr mellett álltak ki. Többen felajánlották azt is, hogy kifizetik a büntetést, sőt, egy frissítésből kiderül, hogy volt egy hölgy, aki ezt tényleg komolyan is gondolta: a Noé Állatambulancia előtt nyomta a megbüntetett állatvédő kezébe a szóban forgó összeget. És bár addigra már saját zsebből kifizette a büntetést az állatvédő, de a felajánlás így is jó helyre kerül, hiszen az összeget a mentett állatokra fordítják.

Időközben pedig dr. Nemény András polgármester is hozzászólt a bejegyzéshez:

„Sajnálattal olvastam, hogy milyen méltatlanság ért Bennetek. A tegeződés annak szól, hogy az egyik kutyámat Tőletek fogadtam örökbe és amikor találkozunk, tegeződünk. Utoljára a 15 éves születésnapi rendezvényeteken találkoztunk a Történelmi Témaparkban, amihez a várostól kaptátok meg ingyen a helyszínt, a sátrakat, a padokat és a marketing támogatást is. Nagyon szívesen segítünk másban is, ha kéritek, ahogy ezt más állatmentő egyesületek esetében is megtettük, megtesszük amikor kérik. De csak Ti tudjátok, mire van szükségetek, helyettetek nem tudjuk kitalálni. Mivel a fizetésem egy részét minden hónapban jótékony célra fordítom, szívesen felajánlom Nektek, hogy egy éves parkolóbérletet ebből kifizetek. Amennyiben további segítségre lenne szükségetek, bármikor állok rendelkezésetekre. Nagyon sokra tartom a munkátokat, és tudom, hogy rengeteg időtöket elveszi az állatmentés, de érdemes inkább egyeztetni, hogy elkerüljük a hasonló helyzeteket” – írta a polgármester, amit hamar meg is köszönt az állatvédő egyesület.

 

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak