km/óra
  2024.05.21., kedd  •  Konstantin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Bükön és Őriszentpéteren is megszüntetné az orvosi ügyeletet a kormány

Bükön és Őriszentpéteren is megszüntetné az orvosi ügyeletet a kormány

Csupán 102 ügyeleti központ lenne az országban a mostani csaknem 300 helyett.Több mint száz helyen szüntetné meg a háziorvosi ügyeletet a kormány - írja a Nyugat.

A kormány – Budapest kivételével – az egész országban az Országos Mentőszolgálatra bízná az orvosi ügyeletek megszervezését és működtetését, a koncepció szerint a jövőben országosan 81 járásnak lenne 102 ügyeleti központja a mostani csaknem 300 helyett. Megyénként 3-4 úgynevezett Járási Sürgősségi Alapellátási Központ működne.

Az új rendszerben a háziorvos nyolctól délután négyig a rendelőjében dolgozna, négytől este tízig, illetve hétvégén és ünnepnapokon beosztható lenne a járási egészségközpontba ügyelni.

Este tíz után másnap reggel nyolcig a sürgősségi feladatokat orvos, mentőtiszt, vagy diplomás, úgynevezett kiterjesztett hatáskörű ápoló végezné, akiknek a munkáját további ápoló és gépkocsivezető is segítené.A tervezet szerint Vas megyében Bükön és Őriszentpéteren szűnne meg az orvosi ügyelet. - a teljes anyag és a bezárandó ügyeletek listája a Nyugat.hu-n olvasható.

címkék
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak