km/óra
  2024.04.19., péntek  •  Emma napja
Haladás: Gyenge játék és vereség a tartalékos Budafoktól

Haladás: Gyenge játék és vereség a tartalékos Budafoktól

A Merkantil Bank Liga 35. fordulójában a zöld-fehérek Budafokon léptek pályára. A mieink gyenge napot fogtak ki, pont nélkül távoztak a kupadöntős piros-feketék otthonából.

Rendhagyó módon szombaton rendezték a bajnokit, mivel a Budafok szerdán a Magyar Kupa döntőjében lép pályára.

Zvekanov visszatért a kezdőbe a kupadöntős elleni meccsen, amelyet a házigazda kezdett jobban: A 2. percben a volt szombathelyi Németh Márió perdített 7 méterről nem sokkal a bal kapufa mellé. A 6. percben jött a válasz: Borvető tört be a 16-oson belülre, 8 méterről, jobbról, éles szögből lőtt, Oroszi szögletre mentett. Jól kezdődött a találkozó, mindkét gárda győzelemre játszott.

A 10. percben egy jobboldali hazai kornert követően Bíró 20 méterről bombázott nem sokkal fölé. Egy perccel később Molnár Rajmund ugratta ki Ráczot, a középpályásunk tiszta helyzetben vezette Oroszira a labdát, azonban 12 méterről a hazaiak kapusát találta telibe. Ez nagy ziccer volt! Az első negyed óra végén a piros-feketék két szöglettel veszélyeztettek, de Mursits mindkétszer a helyén volt.

A 16. percben Németh Márió szabadrúgása után Vaszicsku fejelt középről, a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Ez is lehetőség volt. A 21. percben ismét a vasiak kerülhettek volna előnybe: egy formás támadás végén Rácz ballal, kapásból 15 méterről alig lőtt fölé. A félidő első fele egészen fogyasztható focit hozott.

A 25. percben Borvető került ismét helyzetbe, de a Hali 9-ese 17 méterről a jobb alsó mellé tüzelt. Ahogy telt az idő, úgy esett a színvonal, egyre több lett a hiba mindkét oldalon. A Haladás birtokolta többet a labdát, de ziccerek ekkor nem adódtak egyik kapu előtt sem. A 33, percben Rácz kapott sárgát, miután rácsúszott Oláhra.

Unalmasan csordogált a játék, helyzet nem adódott, a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A jó kezdés után rendesen visszavettek a tempóból a felek, így a szünetre 0-0-ás eredménnyel vonultak az alakulatok.    

A szünetben Mátyus János hármat is cserélt, a mieinknél nem volt változtatás. A 47. percben Horváth Rajmund megszerezhette volna a vezetést a Halinak, egyedül vezette a kapusra a labdát, 12 méterről lőtt Oroszi bravúrral védett. Az ellentámadásnál Csonka vette célba Mursits kapuját 18 méterről, de a szombathelyiek 1-ese védeni tudott. Az 51. percben az 5. hazai szöglet után Oláh fejelt nem sokkal fölé.

Az 51. percben megszerezte a vezetést a Budafok: egy beívelés után röviden szabadítottak fel a vasi védők, a labda Csonka elé került, aki 12 méterről a kapu bal oldalába bombázott (1-0). Az 56. percben majdnem 2-0 lett: Horváth centerezett, Csonka sarokkal a jobb kapufa mellé pörgette a labdát. A Haladás megzavarodott a bekapott gól után…

A második játékrész első negyed órájából nem a zöld-fehérek jöttek ki jobban: a mi helyzetünk kimaradt, a házigazda betalált. Michal Hipp hármat is cserélt, a tréner elégedetlen volt a látottakkal – joggal… A Haladás gyengén focizott, a bekapott gól után nem tudott helyzetet kidolgozni. Eseménytelenül teltek a percek, a Zvekanovék kilátástalanul futballoztak.

A Hali többet birtokolta a labdát, de ez nem párosult helyzetekkel. A kreativitás hiányzott a játékból, a házigazda védelme magabiztosan rombolt. Gyenge színvonalú meccset láthatott a mintegy 400 néző – komoly labdapüfölés zajlott hosszú perceken keresztül.  

Mentek előre Molnárék, de rengeteget hibáztak a szombathelyiek. A Budafok kontrázott, de a fővárosiak is pontatlanok voltak – nem volt helyzet egyik oldalon sem.

A 84. percben Csonka nézett be egy szitut: haza akarta engedni a labdát, amire lecsapott Horváth Olivér, aki 10 méterről a felső lécet találta telibe – ezt megúszta a Haladás. A 85. percben Doktorics remek átadásával Csernik lépett be a 16-oson belülre, a középpályás 12 méterről, baltól csúnyán fölé lőtte a labdát.

Az eredmény nem változott, a Haladás csalódást keltően focizott, nem érdemelt pontot az erősen tartalékos Budafok otthonában.


BUDAFOKI MTE – SZOMBATHELYI HALADÁS 1–0 (0-0)
Budapest, Promontor utca, 400 néző, vezette: Nazsa Tamás (Vörös Dániel, Bertalan Dávi).
BUDAFOK: Oroszi I. – Jagodics M., Vaszicsku (Fekete 46.), Fótyik – Bíró M. (Kalmár 46.), Oláh B., Németh Má. (Kovács 66.), Soltész I., Horváth O.– Bakti (Vasvári 75.), Tischler (Csonka 46.). Vezetőedző: Mátyus János.
HALADÁS: Mursits R. – Bolla G. (Bosnjak 77.), Devecseri, Csonka B., Nyíri V. – Rácz B. (Csernik 61.), Csilus (Tóth M. 68.), Zvekanov Horváth R. (Doktorics 61.) – Molnár R., Borvető Á. (Katona 62.). Vezetőedző: Michal Hipp.
Góllövő:  Csonka 51.

(Fotó: Nagy Jácint/archív)

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Kosárlabda: a harmadik Honvéd elleni mérkőzést is nagyon simán húzta be, így söpréssel jutott elődöntőbe a Falco! (képgalériával)
A szombathelyi sárga-feketék 94-60-ra diadalmaskodtak és lezárták a budapestiek elleni negyeddöntős párharcukat.
Minden eddiginél több alkotást neveztek a Savaria Filmszemlére
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg április 24. és 26. között a Savaria Filmszemlét, amelyre minden eddiginél több, csaknem kétszáz művet neveztek a Kárpát-medencében és távolabbi országok magyar közösségeiben élő filmes alkotók - közölte az MTI-vel a Savaria Filmakadémia Egyesület elnöke.
Fidesz kampánynyitó: Brüsszel az új Moszkva
A Fidesz Választási Manifesztummal rúgta be a választási kampányát. A Millenárison tartott pénteki kampánynyitón csak hárman szólaltak fel: Szijjártó Péter külügyminiszter, Deutsch Tamás EP-listavezető és Orbán Viktor miniszterelnök.
Huszonöt éves a közgazdász képzés Szombathelyen
Huszonöt éve indult el az akkori Berzsenyi Dániel Főiskolán a közgazdász képzés, ma pedig már az ELTE Savaria Egyetemi Központ Társadalomtudományi Karához tartozó Közgazdaságtudományi Intézetben négy alap- és egy mesterszakon 230 diák tanul, amit egy igazi sikertörténetnek tartanak az intézményben. A jubileumra emlékeztek ma, volt és jelenlegi hallgatókkal, oktatókkal, vezetőkkel.
Programajánló – Szombathely: táncbajnokság, művészet és kiállítás, virágköltemények
Az április 20-21-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.