km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Bravúros teljesítmény, esélyt sem adott a Haladás-Viktória a tavalyi bronzérmesnek

Bravúros teljesítmény, esélyt sem adott a Haladás-Viktória a tavalyi bronzérmesnek

A zöld-fehéreknél Jelena Koprena, valamint Bódai Viktória személyében két új szerzemény is betalált, míg Gődér Brigitta felépülését követően harmadik meccsén második gólját jegyezte.

 

SIMPLE NŐI LIGA, 3. FORDULÓ

ASTRA-ACTIVTEK HFC ÜLLŐ - HALADÁS-VIKTÓRIA FC 0-3 (0-0)

Astra: Farkas – Rozmis (Webber 83.) , Gelb (Kerekes 83.) , Kós (Nádudvari 73.) , Vicsek – Szakonyi, Király, Árvay (Dr. Tatai 64.) , Vidács – Véninger, Erdész (Dencz 64.)

Edző: Bene Ferenc

Haladás-Viktória FC: Bíró – Balogh, Gődér, Horti, Kovács (Hajba 89.) – Németh (Kopcsándi, 89.), Urbán, Swetman, Koprena (Kiss-Lantos 84.) – Vladulescu (Csizmadia 84.), Nagy  (Bódai 75.)

Edző: Székely Tibor

Gólszerzők: Koprena 47. – büntetőből, Gődér 73., Bódai 80.

 

Ötven százalékos mérleggel álló együttesek csaptak össze a Simple Női Liga 3. fordulójában. A Székely Tibor vezette Haladás-Viktória a tavalyi szezon dobogósához, az Astrához látogatott vasárnap délután. A vasiak az első fordulóban a Győrt múlták felül, majd vereséget szenvedtek az MTK-tól, míg a Bene Ferenc irányította fővárosiak a Puskás Akadémia elleni siker után éppen a Rába-partiaktól kaptak ki. A hazaiaknál a kezdőcsapatban kapott helyet Szakonyi Emese, aki 2012 és 2020 között volt a vasiak játékosa.

 

A szombathelyiek már a találkozó elején igyekeztek dominálni és uralni a játékot, sikerült is mezőnyfölényt kialakítaniuk. A házigazda főként a védekezéssel volt elfoglalva, a párharcokat a Haladás-Viktória nyerte, amiből pedig több alkalommal is veszélyes támadásokat tudott vezetni. A befejezésekbe, utolsó passzokba viszont hiba csúszott, ennek köszönhetően pedig 0-0-ás állásról várták a folytatás a felek. 

 

A második játékrészben azonban már megtört a jég: a 47. percben a mindössze 16 esztendős Németh Adélt buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Jelena Koprena váltotta gólra. A vezetés megszerzése után is a vendégek szája íze szerint alakultak a dolgok, ráadásul a 73. percben Gődér Brigitta jó 60 méterről vette be Farkas kapuját. A kétgólos hátrány igencsak megfogta az Astrát, és mindössze öt perccel a beállását követően Bódai Viktória is eredményes tudott lenni. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó sorsa, a szombathelyiek remek teljesítményüknek köszönhetően igencsak értékes és fontos három pontot gyűjtöttek be.

 

A bajnokságot hazai pályán folytatják Székely Tibor lányai, szeptember 4-én, szombaton 16 órakor a Diósgyőr együttese látogat a Haladás Sportkomplexumba.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.