km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
A Békéscsaba után az Érdet is legyőzte az SZKKA

A Békéscsaba után az Érdet is legyőzte az SZKKA

A szombathelyiek ezzel továbbra is életben tartották a bentmaradási reményeket.

 

NŐI KÉZILABDA K&H LIGA, 25. FORDULÓ

ÉRD - HUNGAST-SZOMBATHELYI KKA 28-32 (14-15)

SZKKA: Tomasevics – Forgács, Bandelier 6, Pődör R. 2, Horilszka 4, Virág 1, Orbán 4 Csere: Agbaba 6, Horváth P. 1, Mayer 5, Wald 2, Balog (K), Kulcsár, Varga N., Szendrei 1

Vezetőedző: Marosán György

 

Nem kisebb volt a tétje a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia érdi vendégszereplésének, mint az, hogy a vasiak megőrizhessék esélyüket az NB I-es tasgság megőrzésére. Marosán György együttese pozitív töltettel várhatta a találkozót, hiszen múlt hét végén a Békéscsaba ellen nagyon fontos sikert aratott a csapat. 

 

A klubhonlap beszámolója szerint két góllal kezdte a találkozót az Érd, Pődör révén viszont gyorsan válaszolni tudott a szombathelyi alakulat.A vendégek egyre inkább felvették a mérkőzés ritmusát, Tomasevic ezúttal is remek védéseket mutatott be, Orbán góljaival pedig a vezetést is sikerült átvenni. Virág is betalált, 3-5-ös vendég vezetésnél pedig időt kért a hazai csapat. A rövid szünet megtörte a lendületet, fordított az Érd, Bandelier viszont 7-7-re módosította az eredményt. Tomasevics egészpályás indításainak szeme volt, Bandelier pedig ismét remekelt, a szombathelyiek ennek köszönhetően 7-10-re elhúztak. A folytatásban kisebb hullámvölgybe került az SZKKA, a játékrész hajrájára felzárkózott egy találatra az Érd, 13-14-nél Marosán György rendelte magához övéit. A szünetig nem változott a különbség, 14-15-et mutatott az eredményjelző.

 

Mayer lőtte a második félidő első gólját, majd Horváth Petra köszönt be, ismét három gól volt a különbség. A fehérmezes vendégek kétszer is emberhátrányba kerültek, az érdiek zárkóztak, Bandelier találata viszont nagyon fontos pillanatban érkezett. Hiába az újabb kiállítás, maradt a kétgólos differencia, sőt, negyedórával a vége előtt újra hárommal mentek Liliia Gorilskáék. Jó védekezés után érkezett Mayer szerencsés gólja, 22-26-nálipedig időt kért az Érd. Az újabb emberhátrány már sok volt, nyolc perccel a vége előtt feljöttek egyre a hazaiak, 26-27 volt ekkor az állás. Elképesztő izgalmak maradtak a hajrára, de a lányok szíve a helyén volt, ismét nagyot küzdöttek, Balog, majd Tomasevics védése után Bandelier háromra növelte a különbséget, 27-30. Marosán György időkérése után Agbaba talált be, amivel eldőlt a találkozó. A Hungast SZKKA nagyot harcolva végül 32–28-ra nyert, ezzel a fontos idegenbeli győzelemmel továbbra is él a remény az NB I-es bennmaradásra.

 

A bajnokság utolsó, roppant fontos találkozóján Marosán György lányai az Alba Fehérvár együttesét látják vendégül május 30-án, vasárnap 16 órás kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.