km/óra
  2024.06.16., vasárnap  •  Jusztin napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Börtönre ítéltek Zalában egy férfit, aki bedrogozva okozott halálos balesetet

Börtönre ítéltek Zalában egy férfit, aki bedrogozva okozott halálos balesetet

Másodfokon jogerősen is letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék egy férfit, aki kábítószer hatása alatt halálos közúti balesetet okozott, de segítségnyújtás nélkül továbbhajtott – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

Bartalné Mentes Judit közleménye szerint a férfi 2021 augusztusában kokainfogyasztás után autóba ült. Nappal, jó látási viszonyok között vezetett Garabonc irányából Nagyrada felé, amikor előzni kezdett egy több személygépkocsiból álló sort, miközben a két autóval előtte haladó motoros szintén előzésbe kezdett.

A motoros már két kocsit lehagyott, amikor a vádlott hátulról beleütközött az autójával. A motoros elvesztette egyensúlyát, leesett a motorról és a vízelvezető árokba zuhant, miközben a vádlott újra ütközött a motorral, amely több mint 80 méterrel távolabb, az út menti árok falának csapódott.

Az autóvezető nem állt meg a helyszínen, hanem Zalaegerszegre hajtott, ahol leparkolt, majd egy közeli áruházhoz sétált. A rendőrök ott találtak rá a földön fekvő és összefüggéstelenül beszélő sofőrre.

A motoros öt hónappal a baleset után, a kórházban belehalt sérüléseibe.

A Nagykanizsai Járásbíróság tavaly novemberben bódult állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint kábítószer-birtoklás vétsége miatt hat év börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, hét évre pedig eltiltotta a járművezetéstől.

A személyiségzavarban szenvedő férfi több alkalommal volt már büntetve, többszörösen megszegte a KRESZ szabályait és a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, ezért egy korábban kiszabott tíz hónapos fogházbüntetését is le kell töltenie.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett, így került az ügy a Zalaegerszegi Törvényszékre. A másodfokú tanács a tavaly novemberben született ítéletet helybenhagyta, az tehát jogerőssé vált.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.