km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Börtön vár a vasasszonyfai halálos baleset okozójára

Börtön vár a vasasszonyfai halálos baleset okozójára

Szétszakadt a személyautó abban a balesetben, ami tavaly október 31-én hajnalban történt Tömörd és Vasasszonyfa között. A jármű utasa, egy nő a helyszínen életét vesztette. A Szombathelyi Járásbíróság ítéletet hirdetett.

 

A Szombathelyi Járásbíróság 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra, mellékbüntetésként pedig 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a visszaeső, letartóztatásban lévő vádlottat halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt, áll a Vas Megyei Ügyészség közleményében.  Mint írják, a vádlott 2019. október 31-én hajnalban, éjszakai sötétségben - közepes fokban ittas állapotban - Tömördről Vasasszonyfa irányába, lakott területen kívül közlekedett egy személygépkocsival. Egy enyhén balra ívelő kanyarban 131-138 km/h sebességgel megsodródott, letért a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára, majd az árokba. Mintegy 100 méteres sodródás után egy fának csapódott, majd a gépkocsi kettészakadt. A jármű jobb első ülésén utazó - a biztonsági övét nem használó sértett - a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen meghalt. A terhelt a baleset folytán nyolc napon túl gyógyuló, súlyos testi sérüléseket szenvedett el.


Az ítélet jogerős.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
legfrissebbek
Graffitis vandálkodott a Fő téren - az adventi bódékat és a kirakatokat sem kímélte
Szeretnénk megérteni a firkák értelmét és hogy mennyivel több ez annál, mint amikor egy kutya a vizeletével megjelöli a fát? (Azon kívül, hogy tartósabb.) Talán valaki segít elmagyarázni.Festékszóróval érkezett a Fő térre egy ismeretlen. Szombaton reggel fedezték fel, hogy több helyen is otthagyta az aláírását, azaz tagelte a falakat, kirakatokat - írja a 112press.
Gólzáporos Haladás-győzelem
Teljesen megérdemelten nyerte meg a vasárnap délutáni bajnokit a Haladás a Kozármisleny ellen: a zöld-fehérek parádés támadójátékkal rukkoltak elő, és meg sem álltak hat találatig, igaz, közben kaptak négyet... A végeredmény: Haladás-Kozármisleny 6-4
Jótékonysági disznóvágást tartottak
Idén öt, 120-130 kg körüli sertést dolgoztak fel, a korábbi évekhez hasonlóan idén is városi támogatásból - olvasható Szombathely város honlapján.
Meghalt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó
Hetvenkét éves korában meghalt Csapó Gábor olimpiai világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, aki 272-szer játszott a válogatottban – írja az MTI. Csapót november elején szállították kórházba, és helyezték lélegeztőgépre, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.
Peugeot kanyarodott Chrysler elé– ketten kerültek kórházba
Szombat este két autó ütközött a Vásárcsarnok közelében. Ketten kórházba kerültek - írja a 112press.