km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Némi „extrával” tömte meg bőröndjeit egy bolgár utazó

Némi „extrával” tömte meg bőröndjeit egy bolgár utazó

Divatos ruhák helyett török cigarettával tömte ki bőröndjeit egy bolgár rendszámú gépkocsi utasa. Az autót a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M7-es sztrádáról terelték ki ellenőrzésre.

Mint lapunkhoz is eljuttatott közleményében írja a NAV, a pákozdi pihenőhelyen vizsgáltak át egy Franciaországba tartó bolgár autót. Az autóban egy 29 éves nő utazott, aki nem ruhákat pakolt a csomagokba, hanem cigarettát. Bőröndjeiből összesen 1 289 doboz török zárjegyes dohányáru került elő. A fiatal nő azt mondta, hogy a füstölnivalót saját magának és a családjának szánta.

Az egyenruhások a több mint 2,8 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták. Az elkövető több mint négymillió forint bírságra számíthat és jövedéki törvénysértésért is felelnie kell.

 

Fotó: Pixabay

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.