km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Bolgár–magyar: „Plovdiv vagy 0–3 – nem lehet tovább költöztetni a meccset”

Bolgár–magyar: „Plovdiv vagy 0–3 – nem lehet tovább költöztetni a meccset”

A sportal.bg megkeresésére a Bolgár Labdarúgó-szövetség (BFS) arról adott tájékoztatást, hogy az idő rövidsége miatt a Bulgária–Magyarország Eb-selejtezőt nem lehet tovább költöztetni, ha Plovdivban nem lehet megrendezni a meccset jövő csütörtökön, akkor a magyar válogatott kapja a három pontot, 3–0-s gólkülönbséggel, írja az nso.hu.

A beszámoló szerint: "Mint ismeretes, Bulgáriában teljes káosz alakult ki a jövő csütörtöki, jelen állás szerint Plovdivban sorra kerülő Bulgária–Magyarország Eb-selejtező kapcsán, ami szombaton már üzengetésbe csapott át a bolgár szövetség, a plovdivi polgármester és a plovdivi stadion felújítását végző cég között – leginkább utóbbi nem támogatja a korábban Szófiába tervezett meccs plovdivi megrendezését.

A sportal.bg a Bolgár Labdarúgó-szövetségtől (BFS) kért hivatalos állásfoglalást a helyzetről.

Plovdivból nem mozdítható el a magyarok elleni meccs. Ha olyan helyzet adódik, hogy mégsem rendezhető meg, akkor – az idő rövidsége miatt – Bulgária hivatalos vereséget könyvelhet el és akkor még több problémája lehet a bolgár futballnak a várható szankciók miatt. Az első ilyen valószínűleg az lesz, hogy a 2024-es Eb-kvalifikációs sorozatból ki is zárják Bulgáriát” – fogalmazott válaszában a szövetség a sportal.bg-nek.

A Nemzeti Sport megkeresésére a korábbi bolgár klasszis, Dimitar Berbatov is kifejtette a véleményét a témában.

„Elképesztő eseménynek vagyunk tanúi: hogyan ne képviseljük megfelelően a bolgár labdarúgás érdekeit, illetve hogyan ne irányítsuk a szövetséget! Hozzá nem értés, tudatlanság, az erkölcs és a profizmus hiánya, korrupció – a napnál is világosabban látszik. Meg persze az is, hogy félnek a szurkolóktól” – mondta a plovdivi zárt kapus meccs kapcsán Berbatov.

(Fotó: nso.hu)

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak