km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Boldog születésnapot, Jim Carrey!

Boldog születésnapot, Jim Carrey!

61 éves lett James Eugene "Jim" Carrey kétszeres Golden Globe-díjas kanadai humorista, színész, írja a Paramount Network Hungary hivatalos Facebook-oldala.

A posztban néhány érdekességet emeltek ki a színész karriejével kapcsolatban: "Már gyerekkorában is egyfolytában szerepelt, az általános iskolában kiharcolta magának, hogy minden tanítási nap után egy kis stand-up előadással szórakoztathassa az osztálytársakat. Persze csak akkor, ha napközben tűrtőzteti magát.

A kilencvenes évek elején az Ace Venturával robbant be a köztudatba, és erre gyorsan rálicitált a Dumb és Dumberrel. Így az 1996-os Kábelbarátért rekordfizetést, húszmillió dollárt kapott, ezzel ő lett az első színész, aki elérte ezt az álomhatárt. Négy évvel később Julia Roberts lett az első színésznő, aki beérte az Erin Brockovich - Zűrös természettel.

Nagyjából ebben az időben rendszeresen írt levelet az épp börtönbüntetését töltő híres rappernek, Tupacnek, hogy jobb kedvre derítse. Tupac maga is szerepelt pár filmben, de a kedvenc komikusa állítólag Carrey volt."

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak