km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Biztonságosabb gázszolgáltatás a Derkovitson!

Biztonságosabb gázszolgáltatás a Derkovitson!

Az MVM Égáz-Dégáz Földhálózati Zrt. megbízásából gázvezeték rekonstrukciós munkálatokat végeznek nemcsak a Szűrcsapó, hanem a Bem József utcában is, az elmúlt időszakban jelentkező lakossági panaszok és egyre gyakoribb gázszivárgások miatt, írja a város hivatalos Facebook-oldala.

A poszt szerint: "A kivitelező tájékoztatása szerint elsőként a bekötővezetékek, majd a főgerinc cseréjét végzik el a szakemberek.

A helyszíni egyeztetésen Horváth Soma városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, az érintett körzet képviselője a gázművek munkatársától azt kérte, hogy a járműforgalmat érintő bekötővezetékek cseréjét iskolakezdésig végezzék el, valamint minél szélesebb területen állítsák helyre a felbontott területek aszfaltrétegét, tekintettel az úttestre is.

Az érintett lakosság tájékoztatása már megtörtént a kivitelező által a lépcsőházak bejárati ajtajaira, a környező villanyoszlopokra és a parkolók környékére kifüggesztve, de emellett Horváth Soma kérésére további értesítőket is kihelyeznek.

Figyelem!

A szükséges munkálatok időszakos korlátozásokkal járnak: 2023. augusztus 7-től a Bem József utca 11-nél az útszakasz félpályás marása és bontása miatt jelzőlámpás forgalomirányításra készüljenek az arra közlekedők.

A gázrekonstrukciós munkálatok várhatóan a fűtési szezon kezdetéig be is fejeződnek, de ezt befolyásolhatják az időjárási körülmények.

Köszönjük a lakók és az arra közlekedők türelmét és megértését!

Szombathely fejlődik!"

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Megszavazták, idén is igényelhető a piaci utalvány
Rászorulók kaphatják 2024-ben is, április 1-től lehet rá jelentkezni, az összege 30.000 forint lesz.
Díjazta a minisztérium a város klímastratégiáját
Zöldinfrastruktúra kategóriában Klímabarát-díjat vehetett át a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumtól a szombathelyi önkormányzat.
Közel 30 millió forintot sikkasztott egy vasi cég volt ügyvezetője
A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap - végrehajtandó - börtönre, 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit. Eltiltotta továbbá 3 évre a gazdasági társaságok vezető tisztségviselői tevékenységének ellátásától. Kötelezte a vádlottat a sértett javára 28.824.786 forint kártérítés, valamint az állam javára 577.899 forint bűnügyi költség megfizetésére.
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.