km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Bezártak az egyetemek, ki kell költözniük a kollégistáknak is

Bezártak az egyetemek, ki kell költözniük a kollégistáknak is

Az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testülete (JOKT) a Magyarország Kormánya által március 11-én meghozott intézkedések, valamint a felsőoktatást érintő járványügyi veszélyhelyzet miatt több intézkedést is hozott. Ezek értelmében szünetet rendeltek el, a kollégistáknak haza kell menniük és hamarosan átállnak a távoktatásra.

 

Az egyetem testülete pontokba szedte a legfontosabb intézkedéseit: 

1. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora március 12-13. napokra a hallgatók számára rektori szünetet rendelt el.


2. A hallgatók a rektori szünet kezdő időpontjától a JOKT ellenkező rendelkezéséig nem látogathatják az egyetem épületeit, valamennyi hallgatót távolmaradási kötelezettség terhel március 12-től. Az egyetem hallgatói a rektori és tavaszi szünet alatt nem utazhatnak külföldre, lehetőség szerint maradjanak a lakóhelyükön.


3. A kormányzati döntésnek megfelelően a 2019/2020. tanév tavaszi szünetet, a tanév rendjében meghatározott időtartamot megváltoztatva, március 16-22. között tartják meg.

 
4. A hallgatók számára személyes ügyfélszolgálat március 12-től megszűnik. A hallgatók számára elektronikus ügyintézési lehetőséget biztosítanak. Kérik, ezzel kapcsolatos információkéréseket ne fogalmazzanak meg, erről az egyetem és a karok honlapján néhány napon belül külön tájékoztatót adnak ki, amelyben a diákigazolvány érvényesítéséről is rendelkezni fognak.


5. A hallgató személyes jelenlétét igénylő oktatás kivételével az egyetem működése az elrendelt rektori szünet és a tavaszi szünet alatt, valamint azt követően is fennmarad.


6. Az ELTE egésze március 23-tól - az ellenkező rendelkezésig - távolléti oktatásra áll át.


7. Az egyetem működésének üzemszerű fenntartása érdekében – különös tekintettel a távolléti oktatás megszervezésével összefüggő feladatok ellátására - az oktatók, kutatók és az adminisztráció munkatársai számára a munkavégzési kötelezettség fennáll az elrendelt rektori szünetek, valamint a tavaszi szünetek alatt, valamint azt követően is.


8. A doktori hallgatók kötelesek a kutatási tevékenységüket folyamatosan ellátni és a távoktatásban közreműködni.


9. Az elrendelt rektori és tavaszi szünet időpontjára eső számonkérések (beleértve a szakdolgozatvédések) új időpontjáról és a számonkérés módjáról a későbbiekben rendelkeznek.


10. A kormányzati döntés alapján magyar hallgatóknak a kollégiumi tartózkodási helyükről otthonukba távozniuk szükséges legkésőbb március 13-ig. Ennek végrehajtásáról az ELTE JOKT részletes szabályokat dolgoz ki. Amennyiben a magyar hallgatónak nincs hova mennie, a JOKT méltányossági engedélye alapján maradhat a kollégiumban.


11. A nemzetközi és külhoni hallgatók kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett.


12. A JOKT a március 9-én kiadott tájékoztatóját egyebekben fenntartják.


13. Jelen tájékoztatóban foglalt intézkedések március 12. 0.00 órától hatályosak

 

Fotó: ELTE Savaria Egyetemi Központ / Facebook 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.