km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Bezárt a Herényiek Háza, de a piac továbbra is működik

Bezárt a Herényiek Háza, de a piac továbbra is működik

Herényiek Háza közösségi színtér a szerdán életbe lépett kormányrendeletnek megfelelően 2020. december 11-ig zárva tart. A Herényi Heti Piac ugyanakkor ezen időszak alatt is működik, rövidített nyitva tartással és szigorított biztonsági intézkedésekkel, olvasható a közleményükben.

 

A 2020. november 13-i piaci naptól kezdve 13 óra és 17.30 között várják a vásárlókat a Herényiek Háza udvarán. A piaccal kapcsolatban továbbra is érvényben tartják az elmúlt hónapokban hozott szabályokat:


- A Herényi Heti Piac bejáratánál testhőt mérnek az aktuális járványügyi ajánlásoknak megfelelően!
- A maszk használata a Herényiek Háza területén kötelező!
- A másfél méteres védőtávolságot kérik betartani!
- Kérik a látogatókat a bejáratoknál elhelyezett kézfertőtlenítők használatára!


Emellett további intézkedéseket is hoztak a piac szervezői: 


- Megnövelték a fertőtlenítők számát a piac területén, több helyen van mód kézfertőtlenítésre.
- Valamennyi, a vásárlók által használható sörasztalt és sörpadot ideiglenesen megszüntettek a piac területén.
- Nagyobb tereket hagynak a piacon belül, így biztonságosan tartható a szociális távolság.
- Több, nyitott tetejű szemetest helyeztek ki a piac területére, így biztonságosan, érintésmentesen lehet az esetlegesen keletkező hulladékot elhelyezni.
- A nyitva tartás rövidítéssel biztosítják valamennyi vásárló és árus számára, hogy a kijárási tilalom kezdetéig biztonságosan hazaérjen.


A Herényiek Háza munkatársai és önkéntesei folyamatosan biztosítják a megfelelő higiéniai feltételeket, emellett kiemelten ellenőrzik a maszk használatát és a szociális távolság betartását.

 

Fotó: Hornyák Photo/Herényiek Háza Facebook-oldal

Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
legfrissebbek
Graffitis vandálkodott a Fő téren - az adventi bódékat és a kirakatokat sem kímélte
Szeretnénk megérteni a firkák értelmét és hogy mennyivel több ez annál, mint amikor egy kutya a vizeletével megjelöli a fát? (Azon kívül, hogy tartósabb.) Talán valaki segít elmagyarázni.Festékszóróval érkezett a Fő térre egy ismeretlen. Szombaton reggel fedezték fel, hogy több helyen is otthagyta az aláírását, azaz tagelte a falakat, kirakatokat - írja a 112press.
Gólzáporos Haladás-győzelem
Teljesen megérdemelten nyerte meg a vasárnap délutáni bajnokit a Haladás a Kozármisleny ellen: a zöld-fehérek parádés támadójátékkal rukkoltak elő, és meg sem álltak hat találatig, igaz, közben kaptak négyet... A végeredmény: Haladás-Kozármisleny 6-4
Jótékonysági disznóvágást tartottak
Idén öt, 120-130 kg körüli sertést dolgoztak fel, a korábbi évekhez hasonlóan idén is városi támogatásból - olvasható Szombathely város honlapján.
Meghalt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó
Hetvenkét éves korában meghalt Csapó Gábor olimpiai világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, aki 272-szer játszott a válogatottban – írja az MTI. Csapót november elején szállították kórházba, és helyezték lélegeztőgépre, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett.
Peugeot kanyarodott Chrysler elé– ketten kerültek kórházba
Szombat este két autó ütközött a Vásárcsarnok közelében. Ketten kórházba kerültek - írja a 112press.