km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Beton terelőelemnek ütközött egy motor, súlyosan megsérült a motoros a 86-os főúton

Beton terelőelemnek ütközött egy motor, súlyosan megsérült a motoros a 86-os főúton

Az M8-as autóút építése miatt bontották el a 86-os főút egy rövid szakaszát Körmend határában. Vasárnap, egy Szombathely felé tartó motoros ezt nem vette észre.

 

A 86-os főúton haladt Szombathely irányába egy német rendszámú Yamaha motorkerékpár, írja a 112press. Körmendet elhagyva 40 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben az épülő M8-as autóút munkálatai miatt. A 86-os főút egy rövid szakaszát elbontották, itt terelőúton lehet közlekedni. Az új irányra táblák és fényjelző berendezések is figyelmeztetnek. A motoros azonban ezeket nem vette észre és fékezés után nekihajtott a beton terelőelemnek, kimozdítva azt a helyéből. 


A motor sérülései alapján a jármű nem ment gyorsan az ütközéskor. A motort vezető férfi az elsődleges adatok alapján súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, a mentők kórházba szállították.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112press
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.