km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Beszorult vaddisznóhoz vonultak, végül hódot mentettek a tűzoltók Szombathelyen

Beszorult vaddisznóhoz vonultak, végül hódot mentettek a tűzoltók Szombathelyen

A 112-es segélyhívóra érkezett bejelentés egy duzzasztónál aknába esett és az iszap tetején az életéért küzdő vaddisznóról. Szombathelyi tűzoltók vonultak a helyszínre, akik az állat nagy, lapos és pikkelyes farkáról azonnal rájöttek, hogy egy hód esett kelepcébe. Videón mutatjuk a sárga fogú rágcsáló megmentését.

 

A Gyöngyös-patak duzzasztójánál beszorult vaddisznóhoz riasztották a tűzoltókat Szombathelyre, a dr. István Lajos körútra. A helyszínen aztán gyorsan kiderült, hogy a vadmalacnak nézett állatnak nagy, lapos és pikkelyes farka van, azaz egy hód küzdött az életéért a méteres iszapréteg felszínén, írja a 112Press. A zömök, de rendkívül fáradt jószágot két lapát és egy deszka segítségével menekítették ki abból az aknából, amibe beleesett.


A hód egy csöppnyi agressziót sem mutatott, a kimenekítése után a tűzoltók előtt kezdett tisztálkodásba, amihez vizet is vittek neki. Kézi tűzoltókészülékből is permeteztek rá vizet. A hód végül elbaktatott a patakig, ahol könnyedén elúszott, szembe a folyásiránnyal.

 

Fotó: Tánczos Mihály/112Press
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Kikapott, de bennmaradt az NB/II-ben a Haladás - papíron
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látták vendégül. Ellentétes félidők után a vendégek 3-1-re nyertek.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.