km/óra
  2020.12.01., kedd  •  Elza napja
Bemutatta a Szombathely Applikációt az Éljen Szombathely! választási szövetség

Bemutatta a Szombathely Applikációt az Éljen Szombathely! választási szövetség

Nemény András polgármesterjelölt és Bokányi Adrienn, a 2-es számú választókörzet képviselője sajtótájékoztatón számolt be az új fejlesztésű alkalmazásról, ami már okostelefonokra is elérhető!

"Nem véletlen, hogy az esemény címének az applikáció bemutatását írtuk, ugyanis ezt az ötletet nehezen tudná ellopni máról holnapra a Fidesz" - kezdte hétfői sajtótájákoztatóját Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje, utalva arra, hogy Balázsy Péter és a helyi Fidesz-KDNP programja zömében megegyezik az ellenzéki összefogás terveivel.

A politikus a rövid bevezető után örömmel jelentette be, hogy a korábban már beharangozott Szombathely Applikációt a hétfői nappal el tudták indítani. "Közös városvezetésben gondolkodunk a lakókkal, ezzel az alkalmazással pedig valamennyi szombathelyi bele tud majd szólni a városvezetésbe, hisz mi a jövő városát tervezzük" - hangsúlyozta a polgármesterjelölt. Nemény András elmondta: az applikáció egyelőre tesztüzemmódban működik, választási győzelmük esetén pedig október 13. után fogják tudni hozzá rendelni azt a gyorsreagálású csoportot, amelyik majd érdemben és hatékonyan tud foglalkozni a bejelentésekkel. De már most is vannak felelősök: az önkormányzati képviselők.

"Az applikáció a szemét- és kátyúbejelentésen túl sokkal több lehetőséget nyújt. Tervezzük az idősek vészjelző-rendszerébe való bekapcsolását, de később majd a parkolást is lehet vele intézni. Együtt tervezzük Szombathely jövőjét a szombathelyiekkel és az ő bejelentéseik, javaslataik alapján hozza meg a városvezetés a döntéseket" - mondta Nemény András, majd példaként említette a Rumi út felújítását, ahol már csak a kivitelezéskor derült ki, hogy nem tudnak a lakók rendesen bejárni a saját portájukra. "Ilyen nem lesz a jövőben" - reagált az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje, de mindenkit megnyugtatott: a hagyományos problémabejelentés is megmarad, viszont ingyenes WiFi-t biztosítanak az egész városban, hogy az alkalmazás ne okozzon plusz adatforgalmat a használóinak.

A Szombathely Applikációt Bokányi Adrienn, az Éljen Szombathely! alelnöke és a 2. számú választókörzet képviselője mutatta be. A szoftver már elérhető a Play áruházban, hamarosan pedig az AppStore-ból is letölthető lesz. "Regisztrálás (névvel, mailcímmel, telefonszámmal, jelszóval és lakcímmel) vagy Facebookos azonosítás szükséges a belépéshez. Utána megjelennek a kátyú, közvilágítás, szemét, rongálás és egyéb ikonok, erre kattintva lehet a problémát bejelenteni. Leírás és a pontos helyszín megadása kell, emellett lehet fotót is csatolni" - magyarázta a képviselőjelölt. "Egy bejelentés után a felhasználó visszajelző e-mailt kap és pontosan tudni fogja, hogy mely osztály foglalkozik a problémával és mikorra várható megoldás" - mutatta be Bokányi Adrienn.

Nemény András végül azzal zárta: "egy lépést tettünk a jövő felé".

 

További részletek a Savaria Fórum szombati számában!

 

 

kapcsolódó cikkek
Nemény András: minden szombathelyi polgármestere leszek!
Nemény András: minden szombathelyi polgármestere leszek!
Nagyszabású eseményen mutatta be az Éljen Szombathely! szövetség polgármesterjelöltje választási programjukat a Savaria Mozi nagytermében. Nemény András azért kér bizalmat a választóktól, hogy a holnap városa a jelen valósága legyen.
kapcsolódó cikkek
Nemény András: minden szombathelyi polgármestere leszek!
Nemény András: minden szombathelyi polgármestere leszek!
Nagyszabású eseményen mutatta be az Éljen Szombathely! szövetség polgármesterjelöltje választási programjukat a Savaria Mozi nagytermében. Nemény András azért kér bizalmat a választóktól, hogy a holnap városa a jelen valósága legyen.
Savaria Fórum 29. évfolyam 44. szám - 2020.11.27.
Savaria Fórum 29. évfolyam 44. szám - 2020.11.27.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Kurz: Ausztria a nyugati tartományokban kezdi a tömeges tesztelést
Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelést a nyugati tartományokban, Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban kezdik meg december elején.
Péntektől változtak a kapcsolattartási szabályok Ausztriában
November 27-től változtak a személyes kapcsolattartás szabályai a kijárási korlátozás idején. Az új rendelet értelmében a közeli hozzátartozók közé csak a szülők, gyermekek és testvérek tartoznak majd, a nagyszülők viszont vigyázhatnak kiskorú unokáikra. Péntektől a háztartások egyszerre csak egy vendéget fogadhatnak, olvasható az orf.at-n.
Ausztriában a tömeges tesztelés december 5-én kezdődik
Elkészültek a koronavírus-tömegteszt tervek Ausztriában. December elején a tanárok, majd a rendőrök tesztelését végzik el, ezt követi önkéntes alapon a lakosság tesztelése. A tesztek mindenki számára ingyenesen elérhetőek lesznek, olvasható az orf.at-n.
Rendőrautók vettek körbe egy Volvót Szombathely határában – több embert előállítottak a járműből
Kőszeg felé tartott a 86-os és 87-es főút közös szakaszán, Szombathely határában egy Volvo személyautó, amikor hirtelen több rendőrautó kényszerítette megállásra a sofőrt.
Szerdán több szombathelyi utcában is áramszünet várható
Az E.On üzemszüneti értesítője szerint 2020. december 2, án, szerdán reggel 7.30-tól délután 13.30-ig az alábbi területeken lesz áramszünet a hálózat fejlesztése miatt:
legfrissebbek
Termelői gasztrokaluz vezet át minket az országon
TOP 100 termelő címmel gyűjti össze a legmagasabb minőségű magyarországi alapanyagok előállítóit és beszerzési forrásait a Magyar Konyha legújabb gasztrokalauza. A 136 oldalas, térképpel ellátott kiadvány a magazin most megjelent ünnepi számával együtt érhető el.
Milliós bírság vár a Barcára Messi emlékezése miatt
A FIFA szabályzata szerint 3000 eurós büntetést fog kapni a Barcelona, amiért Lionel Messi Diego Maradona mezével emlékezett a múlt héten elhunyt argentin legendára.
Jövő decemberben lesz a téli Universiade
Jövő decemberben rendezik meg az eredetileg januárra tervezett, de már korábban elhalasztott téli Universiadét, amelyet 2021-ben még ezen a néven bonyolítanak le.
Évtizedek óta nem volt ilyen tiszta az európai levegő
Az Európai Unió üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben, a kibocsátások 24 százalékkal csökkentek az 1990-es szinthez képest - derült ki az Európai Bizottság hétfőn közzétett éves uniós éghajlat-politikai eredményjelentéséből.
Meg akarta ölni Szombathelyen a volt barátnőjét, 13 évet kapott
A Szombathelyi Törvényszék a vádlottat 1 rendbeli előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, 1 rendbeli hamis vád bűntette, 1 rendbeli hamis tanúzásra felhívás bűntette, 2 rendbeli zaklatás vétsége, 1 rendbeli folytatólagosan, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és 1 rendbeli személyes adattal visszaélés vétsége miatt halmazati büntetésül 13 év fegyházra, 5 év Vas megye területéről való kitiltásra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, áll az ügyészség közleményében.