km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Bemutatta a Szombathely Applikációt az Éljen Szombathely! választási szövetség

Bemutatta a Szombathely Applikációt az Éljen Szombathely! választási szövetség

Nemény András polgármesterjelölt és Bokányi Adrienn, a 2-es számú választókörzet képviselője sajtótájékoztatón számolt be az új fejlesztésű alkalmazásról, ami már okostelefonokra is elérhető!

"Nem véletlen, hogy az esemény címének az applikáció bemutatását írtuk, ugyanis ezt az ötletet nehezen tudná ellopni máról holnapra a Fidesz" - kezdte hétfői sajtótájákoztatóját Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje, utalva arra, hogy Balázsy Péter és a helyi Fidesz-KDNP programja zömében megegyezik az ellenzéki összefogás terveivel.

A politikus a rövid bevezető után örömmel jelentette be, hogy a korábban már beharangozott Szombathely Applikációt a hétfői nappal el tudták indítani. "Közös városvezetésben gondolkodunk a lakókkal, ezzel az alkalmazással pedig valamennyi szombathelyi bele tud majd szólni a városvezetésbe, hisz mi a jövő városát tervezzük" - hangsúlyozta a polgármesterjelölt. Nemény András elmondta: az applikáció egyelőre tesztüzemmódban működik, választási győzelmük esetén pedig október 13. után fogják tudni hozzá rendelni azt a gyorsreagálású csoportot, amelyik majd érdemben és hatékonyan tud foglalkozni a bejelentésekkel. De már most is vannak felelősök: az önkormányzati képviselők.

"Az applikáció a szemét- és kátyúbejelentésen túl sokkal több lehetőséget nyújt. Tervezzük az idősek vészjelző-rendszerébe való bekapcsolását, de később majd a parkolást is lehet vele intézni. Együtt tervezzük Szombathely jövőjét a szombathelyiekkel és az ő bejelentéseik, javaslataik alapján hozza meg a városvezetés a döntéseket" - mondta Nemény András, majd példaként említette a Rumi út felújítását, ahol már csak a kivitelezéskor derült ki, hogy nem tudnak a lakók rendesen bejárni a saját portájukra. "Ilyen nem lesz a jövőben" - reagált az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje, de mindenkit megnyugtatott: a hagyományos problémabejelentés is megmarad, viszont ingyenes WiFi-t biztosítanak az egész városban, hogy az alkalmazás ne okozzon plusz adatforgalmat a használóinak.

A Szombathely Applikációt Bokányi Adrienn, az Éljen Szombathely! alelnöke és a 2. számú választókörzet képviselője mutatta be. A szoftver már elérhető a Play áruházban, hamarosan pedig az AppStore-ból is letölthető lesz. "Regisztrálás (névvel, mailcímmel, telefonszámmal, jelszóval és lakcímmel) vagy Facebookos azonosítás szükséges a belépéshez. Utána megjelennek a kátyú, közvilágítás, szemét, rongálás és egyéb ikonok, erre kattintva lehet a problémát bejelenteni. Leírás és a pontos helyszín megadása kell, emellett lehet fotót is csatolni" - magyarázta a képviselőjelölt. "Egy bejelentés után a felhasználó visszajelző e-mailt kap és pontosan tudni fogja, hogy mely osztály foglalkozik a problémával és mikorra várható megoldás" - mutatta be Bokányi Adrienn.

Nemény András végül azzal zárta: "egy lépést tettünk a jövő felé".

 

További részletek a Savaria Fórum szombati számában!

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Megszavazták, idén is igényelhető a piaci utalvány
Rászorulók kaphatják 2024-ben is, április 1-től lehet rá jelentkezni, az összege 30.000 forint lesz.
Díjazta a minisztérium a város klímastratégiáját
Zöldinfrastruktúra kategóriában Klímabarát-díjat vehetett át a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumtól a szombathelyi önkormányzat.
Közel 30 millió forintot sikkasztott egy vasi cég volt ügyvezetője
A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap - végrehajtandó - börtönre, 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit. Eltiltotta továbbá 3 évre a gazdasági társaságok vezető tisztségviselői tevékenységének ellátásától. Kötelezte a vádlottat a sértett javára 28.824.786 forint kártérítés, valamint az állam javára 577.899 forint bűnügyi költség megfizetésére.
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.