km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Elhitette, hogy eladja az autót, de csak a pénz kellett neki

Elhitette, hogy eladja az autót, de csak a pénz kellett neki

Most a Sárvári Járásbíróság előtt kell felelnie a rovott múltú férfinak.

A Sárvári Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat egy rovott múltú férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 áprilisában egy külföldről származó személygépkocsit hirdetett meg eladásra.

A hirdetésre jelentkező sértett átadta a kialkudott vételárat azzal, hogy a vádlott elvégzi a jármű honosíttatását, műszaki vizsgáztatását és átírását. A megvádolt férfi a megállapodásban foglaltakat nem teljesítette, hónapokon keresztül csak hitegette a sértettet, őt tévedésbe ejtette, mert az autó átadása nem is állt szándékában, célja csak a pénz megszerzése volt.

A vádlott cselekményével 550.000 Ft kárt okozott.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni – közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.