km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Bejelentés: nem lesz önkormányzati képviselő Balázsy Péter

Bejelentés: nem lesz önkormányzati képviselő Balázsy Péter

Nem lesz szombathelyi képviselő dr. Balázsy Péter: a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje listán bejutott a közgyűlésbe, azonban választani kellett, hogy a Vas Megyei Önkormányzatnál dolgozik tovább, vagy felveszi mandátumát. Kedden Facebook-bejegyzésben közölte, hogy az előbbi mellett döntött, nem lesz tagja az új testületnek.

Balázsy Péter ezt írta egyebek mellett:
 

"Az első szavak legyenek a köszöneté: a Tőletek kapott 16363 szavazat nemcsak több, mint amit eddig bárki kapott polgármester-választáson, hanem közel 10 százalékkal több, mint az összes egyéni jelöltre leadott szavazat. Hálás vagyok érte!


Munkámmal mindig Szombathely és Vas megye fejlődését tartottam szem előtt, ezért is vállaltam a felkérést, hogy szülővárosom polgármesterjelöltje legyek. Célom a választási eredmény tükrében sem változott, ezért döntöttem úgy, hogy a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal vezetőjeként folytatom munkámat, Vas megye és benne Szombathely további fejlesztése, jó együttműködése érdekében.


Meggyőződésem, hogy hosszabb távon így tudom a legjobban szolgálni az engem támogató választókat és valamennyi szombathelyi polgárt is.
 

A legnagyobb értéknek azt tartom, hogy kialakult egy közösség körülöttünk, amit meg kell tartanunk! Ezért indítom útjára a Szombathely barátai mozgalmat, ahova várok mindenkit, aki itt él, aki innét származik vagy aki csak szereti ezt a csodálatos várost."


Balázsy Péter helyére Lendvai Ferenc ül be a közgyűlésbe.

 

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.