km/óra
  2022.05.23., hétfő  •  Dezső napja
Bécsi karácsonyi vásárok szigorú kontroll mellett

Bécsi karácsonyi vásárok szigorú kontroll mellett

Bécsben kihirdették a karácsonyi vásárokra vonatkozó szabályokat. A látogatáshoz 2,5 G igazolásra van szükség, és beléptetési ellenőrzés is lesz. A sorompók helyett azonban akár karszalagot is kaphatnak az érdeklődők, gyűjtötte össze a legfontosabb tudnivalókat az orf.at.

 

Mint írják, a bécsi karácsonyi vásárokat idén megtartják – közölte Peter Hacker, az egészségügyért felelős városi tanácsos hivatala a „Wien heute“-vel. Ez már most bejelenthető a stabil bécsi járványügyi helyzetnek köszönhetően. A „2-G szabály“ érvényesítése, azaz a csak a beoltott és a gyógyult személyek bejutása, valamint a maszk követelménye a jelenlegi állapotok szerint nem szükséges, „de természetesen elképzelhető a helyzettől függően“ – magyarázták. hozzátéve: a 2,5 G annyiban különbözik a 3G szabályozástól, hogy a tesztek közül csak a PCR tesztet fogadják el. 


Felhívták a figyelmet arra, hogy a karácsonyi vásárokra hasonló szabályok vonatkoznak, mint a rendezvényekre, például a megelőzés fontossága és a beléptetés ellenőrzése. Ez utóbbira több lehetőség is van: például az egész karácsonyi vásárt el lehet keríteni, a bejáratnál a „2,5 G szabály“ érvényesítésével. Alternatívaként – kerítés nélkül – karszalagokat is ki lehet osztani, ahogy az a nagy rendezvényeken szokás. A karszalagot fel kell mutatni, ha vásárolni vagy puncsot inni szeretne valaki a standokon. Az egyszerű járókelők karszalag nélkül is átsétálhatnak a piac területén. A karácsonyi vásárokon lezárt fogyasztási zónákat is kialakíthatnak, ide csak 2,5 G-s igazolvánnyal lehetne belépni, csuklópántokkal. 


A város jelenleg a karácsonyi vásárok üzemeltetőivel egyeztet egy egységes koncepció kidolgozása érdekében, amely az összes karácsonyi vásár alapjául szolgál majd – közölte a Hacker-iroda. A karszalagos megoldás esetében mindenképpen érdemes lenne a piacok közötti koordináció – mondta. A város azonban alapvetően arra számít, hogy a bécsi karácsonyi piacok eltérő struktúrája miatt eltérő megvalósítási koncepciókra lehet számítani.
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
Savaria Fórum 31. évfolyam 19.szám - 2022.05.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: magabiztosan nyert és bajnok lett a Sárvár
Hat találkozóból négyen gólképtelenek maradtak a hazai csapatok, a Sárváron kívül a Haladás-Zanat tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot.
Hét bemutatót tervez az évadban a Weöres Sándor Színház
Sirály, Koldusopera, Bolha a fülbe. Hét bemutatóval és további három bérleten kívüli produkcióval jelentkezik a 2022/23-as évadban a Weöres Sándor Színház. Megemlékeznek névadójuk születésének 110. évfordulójáról, lesz karneválszínház nagy nevekkel, és változik a társulat összetétele - erről is szó esett a következő évadot beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a választható bérlettípusokat is ismertették.
Megyei II. osztály, északi csoport: potyogtak a gólok a 26. fordulóban
A Mersevát tízszer, a Csepreg hétszer, míg az Uraiújfalu hatszor vette be ellenfele kapuját, de a Gencsapáti is gólzáporos mérkőzésen győzte le a Kemenesalját. A Gérce, valamint a Sé is otthon tartotta a három pontot, a Bozsok pedig a Söpte ellen nyert rangadót.
Csaknem 400 fiatal táncolt együtt a Fő téren (képgaléria)
Csaknem 400 fiatal táncolta el Johann Strauss Denevér című operettjéből a négytételes francia négyest ma a Fő téren. Két év kihagyás után ismét megrendezte az AGORA a Quadrille Európai Táncfesztivált, melynek kizárólagos hazai helyszíne Szombathely.
Megyei II. osztály déli csoport: a Csákánydoroszló nyolcig, a Körmend és a Telekes hétig jutott, a Tanakajdé az egyetlen hazai győzelem
Az Őriszentpéter a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal, míg a Szentpéterfa a Rábatótfaluval osztozott meg a pontokon.
legfrissebbek
Meteorológiai szolgálat: az ország nagyobb részén továbbra sem enyhül az aszály
A csapadék egyenlőtlen eloszlása miatt az országban többfelé száraz a talaj, országos, áztató eső pedig továbbra sem érkezik, így az ország nagyobb részén nem enyhül az aszály - írta hétfői bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Mintegy kilenc tonna ólomakkumulátort értékesített
A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy büntetlen előéletű férfit. A vádlottal szemben 1.911.244 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el.
Első alkalommal rendezett a város Takács József emlékére versenyt
Május 21-én tartották a Takács József Tenisz Emlékversenyt a Késmárk utcai teniszpályán, melyen Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében dr. László Győző, sportért is felelős alpolgármester vett részt és köszöntötte a résztvevőket. A torna első alkalommal, de hagyományteremtő céllal került megrendezésre Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében, olvasható a város honlapján.
Árokba sodródott egy autó Szentgotthárdon
Több helyen nem lesz melegvíz szerdán Szombathelyen
A felhasználói rendszer karbantartása miatt május 25-én, szerdán 8-tól 18 óráig Szombathely egyes részein a használati melegvíz-szolgáltatás szünetelni fog, olvahsató a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. közleményében.