km/óra
  2024.06.19., szerda  •  Gyárfás napja
Bécsi karácsonyi vásárok szigorú kontroll mellett

Bécsi karácsonyi vásárok szigorú kontroll mellett

Bécsben kihirdették a karácsonyi vásárokra vonatkozó szabályokat. A látogatáshoz 2,5 G igazolásra van szükség, és beléptetési ellenőrzés is lesz. A sorompók helyett azonban akár karszalagot is kaphatnak az érdeklődők, gyűjtötte össze a legfontosabb tudnivalókat az orf.at.

 

Mint írják, a bécsi karácsonyi vásárokat idén megtartják – közölte Peter Hacker, az egészségügyért felelős városi tanácsos hivatala a „Wien heute“-vel. Ez már most bejelenthető a stabil bécsi járványügyi helyzetnek köszönhetően. A „2-G szabály“ érvényesítése, azaz a csak a beoltott és a gyógyult személyek bejutása, valamint a maszk követelménye a jelenlegi állapotok szerint nem szükséges, „de természetesen elképzelhető a helyzettől függően“ – magyarázták. hozzátéve: a 2,5 G annyiban különbözik a 3G szabályozástól, hogy a tesztek közül csak a PCR tesztet fogadják el. 


Felhívták a figyelmet arra, hogy a karácsonyi vásárokra hasonló szabályok vonatkoznak, mint a rendezvényekre, például a megelőzés fontossága és a beléptetés ellenőrzése. Ez utóbbira több lehetőség is van: például az egész karácsonyi vásárt el lehet keríteni, a bejáratnál a „2,5 G szabály“ érvényesítésével. Alternatívaként – kerítés nélkül – karszalagokat is ki lehet osztani, ahogy az a nagy rendezvényeken szokás. A karszalagot fel kell mutatni, ha vásárolni vagy puncsot inni szeretne valaki a standokon. Az egyszerű járókelők karszalag nélkül is átsétálhatnak a piac területén. A karácsonyi vásárokon lezárt fogyasztási zónákat is kialakíthatnak, ide csak 2,5 G-s igazolvánnyal lehetne belépni, csuklópántokkal. 


A város jelenleg a karácsonyi vásárok üzemeltetőivel egyeztet egy egységes koncepció kidolgozása érdekében, amely az összes karácsonyi vásár alapjául szolgál majd – közölte a Hacker-iroda. A karszalagos megoldás esetében mindenképpen érdemes lenne a piacok közötti koordináció – mondta. A város azonban alapvetően arra számít, hogy a bécsi karácsonyi piacok eltérő struktúrája miatt eltérő megvalósítási koncepciókra lehet számítani.
 

Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
Isten hozta az újszülötteket!
Legfrissebb anyakönyvi híreink.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
legfrissebbek
A zebrára lökte az Audit a pick-up, de szerencsére nem a gyalogosra
Szombathelyen a Gagarin úti körforgalomnál történt a baleset szerdán, az okozó Toyota sofőrje előző este Eb-meccset nézve sörözött, és nem gondolta, hogy reggel ezt még kimutathatja a szonda.
Választott a vármegye is, változatlan erőviszonyok
A június 9-én megtartott választások után a Vas vármegyei közgyűlésben a Fidesz-KDNP megőrizte kétharmados többségét, amiben közrejátszhatott, hogy a Tisza Párt az utolsó pillanatban mégsem indított jelölteket. A 13 vármegyei városban sem változtak jelentősen az erőviszonyok, mindössze két települést irányíthat új polgármester. A testületekben viszont egyre több a független, vagy civil szervezet delegálta képviselő, és kevesebb a fideszes politikus. Választások utáni megyei visszatekintő körképünk.
Szerdától megkezdte a vízosztást a GYSEV Zrt. is
Olimpiai sétát tartanak a szombathelyi olimpikonok emléktábláinál
A közelgő párizsi olimpiára hangolódva 2024. június 23-án, vasárnap délután, Olimpia Napján sétára hív minden sportbarátot a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület.
Hamarosan indul a Lamantin improvizációs tábor
1985 és 1989 között évente rendeztek improvizációs táborokat Szombathelyen Nesztor Iván vezetésével. A Lamantin Jazz Fesztivál ideje alatt – Márkus Tibor ötlete alapján és művészeti vezetésével – a régi hagyományt újjáélesztve immár 20. alkalommal szervezik meg az egyhetes, országos Lamantin Improvizációs tábort.