km/óra
  2023.12.08., péntek  •  Mária napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Bécsi karácsonyi vásárok szigorú kontroll mellett

Bécsi karácsonyi vásárok szigorú kontroll mellett

Bécsben kihirdették a karácsonyi vásárokra vonatkozó szabályokat. A látogatáshoz 2,5 G igazolásra van szükség, és beléptetési ellenőrzés is lesz. A sorompók helyett azonban akár karszalagot is kaphatnak az érdeklődők, gyűjtötte össze a legfontosabb tudnivalókat az orf.at.

 

Mint írják, a bécsi karácsonyi vásárokat idén megtartják – közölte Peter Hacker, az egészségügyért felelős városi tanácsos hivatala a „Wien heute“-vel. Ez már most bejelenthető a stabil bécsi járványügyi helyzetnek köszönhetően. A „2-G szabály“ érvényesítése, azaz a csak a beoltott és a gyógyult személyek bejutása, valamint a maszk követelménye a jelenlegi állapotok szerint nem szükséges, „de természetesen elképzelhető a helyzettől függően“ – magyarázták. hozzátéve: a 2,5 G annyiban különbözik a 3G szabályozástól, hogy a tesztek közül csak a PCR tesztet fogadják el. 


Felhívták a figyelmet arra, hogy a karácsonyi vásárokra hasonló szabályok vonatkoznak, mint a rendezvényekre, például a megelőzés fontossága és a beléptetés ellenőrzése. Ez utóbbira több lehetőség is van: például az egész karácsonyi vásárt el lehet keríteni, a bejáratnál a „2,5 G szabály“ érvényesítésével. Alternatívaként – kerítés nélkül – karszalagokat is ki lehet osztani, ahogy az a nagy rendezvényeken szokás. A karszalagot fel kell mutatni, ha vásárolni vagy puncsot inni szeretne valaki a standokon. Az egyszerű járókelők karszalag nélkül is átsétálhatnak a piac területén. A karácsonyi vásárokon lezárt fogyasztási zónákat is kialakíthatnak, ide csak 2,5 G-s igazolvánnyal lehetne belépni, csuklópántokkal. 


A város jelenleg a karácsonyi vásárok üzemeltetőivel egyeztet egy egységes koncepció kidolgozása érdekében, amely az összes karácsonyi vásár alapjául szolgál majd – közölte a Hacker-iroda. A karszalagos megoldás esetében mindenképpen érdemes lenne a piacok közötti koordináció – mondta. A város azonban alapvetően arra számít, hogy a bécsi karácsonyi piacok eltérő struktúrája miatt eltérő megvalósítási koncepciókra lehet számítani.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.