km/óra
  2023.01.30., hétfő  •  Martina, Gerda napja
Bécsi karácsonyi vásárok szigorú kontroll mellett

Bécsi karácsonyi vásárok szigorú kontroll mellett

Bécsben kihirdették a karácsonyi vásárokra vonatkozó szabályokat. A látogatáshoz 2,5 G igazolásra van szükség, és beléptetési ellenőrzés is lesz. A sorompók helyett azonban akár karszalagot is kaphatnak az érdeklődők, gyűjtötte össze a legfontosabb tudnivalókat az orf.at.

 

Mint írják, a bécsi karácsonyi vásárokat idén megtartják – közölte Peter Hacker, az egészségügyért felelős városi tanácsos hivatala a „Wien heute“-vel. Ez már most bejelenthető a stabil bécsi járványügyi helyzetnek köszönhetően. A „2-G szabály“ érvényesítése, azaz a csak a beoltott és a gyógyult személyek bejutása, valamint a maszk követelménye a jelenlegi állapotok szerint nem szükséges, „de természetesen elképzelhető a helyzettől függően“ – magyarázták. hozzátéve: a 2,5 G annyiban különbözik a 3G szabályozástól, hogy a tesztek közül csak a PCR tesztet fogadják el. 


Felhívták a figyelmet arra, hogy a karácsonyi vásárokra hasonló szabályok vonatkoznak, mint a rendezvényekre, például a megelőzés fontossága és a beléptetés ellenőrzése. Ez utóbbira több lehetőség is van: például az egész karácsonyi vásárt el lehet keríteni, a bejáratnál a „2,5 G szabály“ érvényesítésével. Alternatívaként – kerítés nélkül – karszalagokat is ki lehet osztani, ahogy az a nagy rendezvényeken szokás. A karszalagot fel kell mutatni, ha vásárolni vagy puncsot inni szeretne valaki a standokon. Az egyszerű járókelők karszalag nélkül is átsétálhatnak a piac területén. A karácsonyi vásárokon lezárt fogyasztási zónákat is kialakíthatnak, ide csak 2,5 G-s igazolvánnyal lehetne belépni, csuklópántokkal. 


A város jelenleg a karácsonyi vásárok üzemeltetőivel egyeztet egy egységes koncepció kidolgozása érdekében, amely az összes karácsonyi vásár alapjául szolgál majd – közölte a Hacker-iroda. A karszalagos megoldás esetében mindenképpen érdemes lenne a piacok közötti koordináció – mondta. A város azonban alapvetően arra számít, hogy a bécsi karácsonyi piacok eltérő struktúrája miatt eltérő megvalósítási koncepciókra lehet számítani.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Három napon át várja a diákokat a szombathelyi Pilvax kávézó
A programra általános iskolás és gimnazista csoportok is szép számmal regisztráltak.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Talányos értekezletre hívott szombathelyi pedagógusokat is a Belügyminisztérium
Az oktatás ügyét érintő kérdések megtárgyalására konzultációt hív össze a Belügyminisztérium - áll azokban a Fodor István tankerületi igazgató által aláírt levelekben, melyeket több szombathelyi, az oktatás ügyéért nyilvánosan is kiálló szombathelyi pedagógus is megkapott.
legfrissebbek
Ukrajnai háború: csaknem kilencezren érkeztek Ukrajnából vasárnap
Az ukrán-magyar határszakaszon 4168-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4689-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.
Devizapiac: gyengült a forint hétfő reggelre
Gyengült a forint péntek esti árfolyamához képest hétfő reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Elköltözött tőle az élettársa, megfenyegette, hogy megöli
A Sárvári Járási Ügyészség lopás vétsége, zaklatás bűntette és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 októberében, amikor élettársa egy veszekedést követően elköltözött a közösen bérelt Celldömölk közeli ingatlanból, ellopta a sértett 68.000 Ft értékű mobiltelefonját, írja közleményében a Vas Vármegyei Főügyészség.
SZKKA: Kiélezett meccsen fontos győzelem!
A női NB/I B-s kézibajnokság 16. fordulójában a vasi együttes 28-26-ra nyert Komáromban.
Kézműves Kuckó: Farsangi trombitát készítenek
Február 4-én, szombaton délelőtt folytatódik az Agora Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. programsorozata a kicsiknek. Ezúttal trombitákat készíthetnek a gyerekek.